Archive for the ‘film’ Category

Sitt, ligg, sitt, ligg, sitt…

tisdag, mars 19th, 2013

Ja det var ett jäkla tjöt på Caroline just nu. Hon verkar ha svårt att bestämma sig för om jag ska ligga eller sitta. Och vips så kan det hända att hon blandar in ett litet stå mitt uppe i allt. Men pigg och godissugen som jag är just nu är jag med på allt och snabb är jag. Sitt, ligg, sitt, ligg, sitt, ligg osv. Jag kan ALLT! Eller vad säger ni? ;) Till helgen blir det att flytta över kunskapen upp på balansebollen. Jag lovar att jag ska se till så Caroline lyckas filma även det.  //Lukas

 

Filmtajm

tisdag, mars 5th, 2013

I söndags var det riktig vårkänsla ute. Så det blev till att ta paus i femmils-tittandet och ge sig ut på gräset för träning. Pappa var snäll och ställde upp medan jag och Lukas gick vår februari-bana. Första gångerna tände han till rejält och tyckte det var dötrist att inte få belöning under banan så han belönade sig själv med skutt och trams. Men tillslut fick vi ordning på det. Visserligen ser han väl inte jättetaggad ut på filmen och jag själv går ju som en hösäck…men men nu fick jag den på film iaf.

Sitta framför vid 1,2,3 bak blev jag nöjd med. Nära och rakt. Men att komma in i position sitta framför är jag inte så nöjd med. Blir till att testa att träna mer bakdel för att få honom att trampa runt. Så får vi se om det blir bättre..

Ena grannpojken hade barnkalas i lördags då det blåste så. Ett gäng ballonger slet sig och kom in till oss. Efter att ha varit totalt ointresserad av de passade Lukas på att ta sig en dans med de. Och vi kan bara konstatera – mer ballonger åt folket (och hundarna)!! ;)

Summering och nya delmål

torsdag, mars 1st, 2012

Delmål för Februari

¤ Början på klossträning. Komma till steg 4 (utifrån detta) – se filmen och döm själva. Jag tycker att vi klarat det.

¤ Ta av strumpa. Kikade in hos Emma&Loke och såg detta. Börjat lära Lukas det en gång med raggsocka. Nu ska han klara riktigt strumpa som är på helt. – se filmen. Jajamensan. Under träningen har man fått sig några tjuvnyp och kittlingar under foten. Men en riktig (alltså vanlig) strumpa åker av när den sitter på korrekt.

¤ Massage minst 1 gång varannan vecka. – check!

Delmål för Mars

¤ Kunna sätta sig rakt framför mig.

¤ Rally-lydnad – kunna höger svängar (90, 270 och 360 grader)

¤ Fortsatt klossträning  – komma till steg 5 (utifrån detta)

¤ Jag ska bli säker på vad skyltarna i nybörjarklassen betyder.

Blir en månad med lite extra fokus på Rally-lydnad och inte minst bakdelskontroll. Nu sjuttsingen ska vi hitta rumpan en gång för alla :)

Film: träning Fri-signal

lördag, februari 4th, 2012

Den utlovade filmen på vår Fri-signal-träning.

Egentligen vet jag inte om jag har tränat på rätt sätt och gör rätt… Men det var ruskigt kul. Lukas hade lite svårt i början att förstå vad jag ville han skulle göra. Särskilt eftersom jag just nu lockat en del med godis i rörelser till rally-lydnaden och vips får han absolut inte följa efter godis….Jag gör det inte lätt för honom :/

Om ni frågar mig, så tycker jag han lyckas riktigt bra. Såvida vi nu gjort rätt. Enda gången det är lite svårt för honom är när jag försöker locka honom utifrån fotposition. Det var lite taskigt, den var han inte beredd på. Fast å andra sidan insåg jag då att han förstår poängen när jag står framför men inte bredvid i fotposition.

Trevlig helg!