Archive for april, 2010|Monthly archive page

Stora killar leker med stora bollar

onsdag, april 28th, 2010

Untitled from Caroline L on Vimeo.

Full på tisdagmorgon

onsdag, april 28th, 2010

Chippen, Lukas och lilla Elvis spanar

Nu när solen skiner på dagarna tillbringar Lukas den mer än gärna sittandes ute på trappan för att hålla koll på vad som händer på gatan.

Bild från i påskas då vi hade Chippen och Elvis på besök.

För övrigt hittade jag en sprängfylld fästing igår morse på golvet i mitt rum. Mindre mysigt :( Men denna gången lyckades jag undvika att trampa på den. Det gjorde jag en annan gång och det var blodade fotavtryck över halva golvet…

Efit söndag 25 april

söndag, april 25th, 2010

9.20 C-vitaminkick till frukost

10.18 Kollar Hundcoachen på Nyhetsmorgon

11.15 Knåpar ihop lådorna från fredagens IKEA-besök

12.20 Vart på Nisses växter med mamma och handlat blommor

13.30 Tankar över bilder till datorn

14.25 Lukas väntar på att vi ska gå ut

15.15 Tränar med Frolic

16.15 Sätter färg på naglarna

17.10 Läser i kurslitterutren till torsdagens kurs

18.00 Åker iväg till Sandra. Lyckas glömma kameran hemma…

21.30 Hemma igen och dags för kvällsmat

Ja men visst minns han

tisdag, april 20th, 2010

Det har varit barmark ett bra tag nu så vad är ursäkten för att inte börja viltspåra igen..?

Så idag tog jag och Lukas oss en sväng ut till mormor. Men planerna ändrades ett flertal gånger. Det började regna lite titt som tätt, så jag var tveksam till att lägga första spåret efter långt uppehåll i regn och blåst. Inte de schysstaste förhållandena precis. Så jag smet istället iväg och masserade hans favorittjej Bella medan han pustade ut efter tipspromenaden.

Men framåt 3-tiden kunde jag inte hålla mig. Vi hade ju trots allt tinat blod och klöv och tagit med oss det. Så det fick bli ett spår på ca 100 m i deras trädgård ;) Ja ja bättre än inget och ett lätt litet ”uppvärmningsspår” för att se om han kom ihåg vad det handlade om.

Första sträckan gick i 130. Inte med nosen i backen konstant eftersom rakt fram ligger huset där Bella bor. Men ett omtag och lite taktiksnack att tjejen får vänta gick det bättre. Han kom fram till klöven och tyckte vi kunde fortsätta men när det ändå tog slut där i häcken kom han med den tillbaka till mig. Vi lattjade med den och han var med på det hela. Så medan han mumsade på belöningen traskade jag 20 meter till. Släppte på honom och lika fint igen.

Så nog sjuttsingen kom han ihåg vad det hela handlade om! :D

Tack för alla grattisen i förra inlägget :)

Ett steg avklarat

lördag, april 17th, 2010

Såg nyss att jag fått ett härligt mail i inkorgen. Det var resultatet från det teoretiska provet i utbildningen. Och resultatet…jag klarade det!! :)

Ett prov avklarat, nästa är ett praktiskt prov. Sedan är jag färdig. Men tills dess ska det raggas mera praktiktimmar. Det gäller ju för mina försökskaniner att passa på för snart är det inte gratis längre ;)

De var de här igen

torsdag, april 15th, 2010

I förrgår såg vi de i år igen. Två stycken närmare bestämt. Pratar såklart om de små fästingarna :( Hade hoppats på att det skulle dröja ett tag till, men icke. De har haft det varmt och skönt under all snö nu i vinter och vaknar till liv nu i vårsolen.

Lukas har under två år haft Scalibor som fästingskydd. Detta utan några som helst problem. Men förra året noterade jag att pälsen inte kom som den ville efter fällningen samt att blicken blev tom på honom. Jag tog då beslutet att inte ha Scalibor på honom det året. Det fick enbart bli ögon och fingrar som skydd. Det funkade väl helt okej. Men så hade han ju också en hel del som satt på honom.

Så i år funderar jag lite på hur vi ska göra. Testa med Scalibor igen? Kankse testa på Exspot eller Frontline. Fast jag vet de som tycker att pälsen blir förstörd av medel i pälsen. Fördelen med Lukas är ju att han inte är vattennarkoman, så ett medel i pälsen sitter ju kvar på honom länge. Eller ska man testa på något så hux-fluxit som bärnstenshalsband eller extra b-vitaminer?

Vad har ni på era hundar i år?

Kanske bäst att gömma sig under täcket..?

PS. Nu finns det en prenumerationstjänst på bloggen
bloglovin

Hemma igen

tisdag, april 13th, 2010

I tisdags packade jag, mamma och Lukas in oss i bilen och började köra tvärs över landet. Ungefär 5½ timme senare var vi framme på Färingsö/Ekerö. Äventyret innebar nästa steg i min utbildning till hundmassör. Vi bosatte oss i en minimal stuga, med plats för våningssäng, kyl/frys, stort runt bord och en golden på golvet…inte mer ;)

Onsdagen rivstartade med teoretiskt prov på allt vi lärt oss. Sedan följde dagar med föreläsning av veterinär, lite träningsupplägg, sjukdomar, läran om huden, nya massagegrepp mm. Vi tränade även på att kolla våra hundar i rörelse. Det var skritt och trav som gällde. Att få sin hund att gå i skritt är inte alltid det lättaste för alla. Lukas klarade det dock fint men tyckte att det stundvis var konstigt att vi gick så sakta. Vi letade verkligen efter fel på hundarna så sakerna vi hittade var inte allvarliga utan snarare vanliga småskavanker som alla mer eller mindre har. Jag menar vem är helt perfekt..? ;) När vi totalgranskade Lukas rörelser kom vi bara fram till att han kunde vara något trång fram samt petar tårna på framtassarna något utåt. Hans belastning på tassarna var fin, samt att han hade snygg hållning och stod starkt.

Direkt efter kursens slut på lördagen blev det hemfärd i dryga 5 timmar igen. Jag och Lukas var toktrötta och tillbringade således söndagen med att gå runt och halvsova mer eller mindre. Men nu drar en ny vecka igång. Det är barmark som gäller och träning vankas. Så nu ska vi träna moment, bygga muskler och kanske försöka få i Lukas i en simbassäng. Blev himla sugen på att simträna honom. Frågan är bara vad badkrukan tycker om den idén..?

Tack för alla kommentarer om den nya layouten :)

Välkommen till vårt nya krypin

måndag, april 5th, 2010

Ja nu är den äntligen färdig – vår nya hemsida. Efter mycket funderande tog jag steget och kastade mig ut i WordPress-världen. Och envis som jag är så skulle jag klara det på egen hand. Men gjorde jag det…? Njae nästan..efter lite testande hit och dit och tusen frågor till proffsen på wp-support.se/forum så fixade jag det. Så tusen tack till er!! :)

Så kika gärna runt och se vad ni hittar. Den är inte riktigt färdig med alla undersidor och texter mm, men jag var så sugen på att lägga ut den. Så ni får ta det allteftersom det kommer. Självklart lyckas jag klanta till mig i sista stund. Med att nästintill flytta den till en plats där jag inte kom åt den. Men med lite hjälp från forumet (igen) lyckades jag hitta den igen.

Ni får spana runt och klicka in er medan jag och Lukas kastar oss in på nytt äventyr. Vad det är får ni veta lite senare