Archive for maj, 2010|Monthly archive page

Hurtigt med Hurtta och vinst

torsdag, maj 27th, 2010

Lukas har fått ett nytt halsband. Kör med halvstryp på honom. Tidigare har han haft läder med kedja, men kedjan rostar och missfärgar pälsen. Dålig kvalité…Sedan har han även haft från Limex med lite skumgummiaktigt på insidan. Men det slits bort och blir fult. Så nu har han fått ett nytt ifrån Hurtta. Vad tycks..?


Idag väntade ett trevligt litet mail i inkorgen från Oliver´s :)
Hej Caroline
Stort tillykke, du har vundet i vores bannertävling og præmien er 1 liter OLIVER’S OMEGA 3 BOOST

En bannertävling där man ska ha med en banner till de på sin sida. Så nu står man som vinnare på deras sida och väntar 1 liter laxolja på posten.

Utvärdering av B-vitaminen…Matlusten har inte blivit bättre. Snarare sämre. Fästingarna har vaknat mer till liv i värmen och bosätter sig i pälsen. Så effekt där tycker jag inte heller mig ha sett. Så nu har vi återigen kokat ihop rosmarin och vinäger och ska se till att hålla flaskan stängd ordentligt ;)

Gårdagens efit

söndag, maj 23rd, 2010

9.15 Snart dags att börja på ny säck hundmat

10.15 Kammar med fästingkammen i jakten på smådjävlar ;)

11.05 Lukas påminner om att sola säkert!

12.00 Fikar

13.10 Sår lite blommor vi fick i reklamen från GRANIT

14.20 Solar och läser ”Våga Flyga”

15.30 Får gå in så Lukas kan slappna av och sova

16.30 Kör och lämnar mamma

17.40 Tömt ut halva garderoben på golvet…

18.50 Det vankas grillad kotlett :)

20.00 Lukas hugger in på lördagsgodiset

21.15 Glass-time!

22.30 Suckar över alla reklampauser…

B som i…

tisdag, maj 18th, 2010

B-vitaminer, som just nu serveras till Lukas. Fick tips om att det kan öka aptiten. Har de brist på det så kan det lätt bli att aptiten är sämre. Så det får bli en B-vitaminkur i tio dagar och se om det förbättras.

Bråkigt väder har vi idag. Ena stunden gassande solsken, sedan moln och blåst, sedan kommer solen tillbaka för att helt plötsligt gå över till lite regn…Gillas inte!

Bra! Blir betyget av det hemkokade fästingmedlet. Använde det fem dagar. Det sprayades på när vi skulle ut i skogen. Första gångerna sprayade jag bara nederdelen eftersom jag tänkte att han inte ville ha det i ansiktet. Resulterade i två fästingar i nacken, där brukar de inte sätta sig. Började spraya även huvudet och ingen fästing. Fast tycker att det generellt har varit väldigt lite fästingar – men betyget får nog ändå bli bra. Hade mycket hemkokt kvar i blomsprutan när jag åkte till syrran…men flaskan höll inte täppt så rubbet rann ALLT ut i väskan varpå både den och mina kläder luktade…

Blä! Kände idag att väskan fortfarande luktade lite så det fick bli en rejäl avsköljning…igen. Eftersom vi sprayat på Lukas när vi gått ut har lukten hunnit försvinna innan vi kommer hem igen. Men när det satte sig vinäger och rosmarin i kläderna luktade de inte gott :(

Bättre slalom. Hade tänkt ringa till Rusta i Trollhättan och höra om de hade kvar några slalom. Men en viss snäll trollhättebo hade vägarna förbi där och kollade lite snabbt åt mig. De hade hela 5 kvar! Så det blev en sväng dit, så nu har vi ett långt slalom med 12 pinnar :)

Busig var Lukas när vi skulle träna på slalomet. Det var lite tokigt att det var ett helt annat än det vi brukar ha och han var aningens tveksam till det först. Men visst gick det att köra slalom på detta också enligt honom.

Bokstaven B har nu förekommit 35 gånger i detta inlägg. :)

 

”var det rätt så Caroline…?”

Alla i Göteborg kan sin slalom

söndag, maj 16th, 2010

I helgen åkte jag och Lukas ner till Göteborg och syrran. En av alla tusen saker vi alltid planerar att hinna med var att lära Elvis och Chippen lite agility…eller åtminstone köra lite lätt hinderinlärning. Kort sagt lättare sagt än gjort.

Började med Chippen. I skogen är han ett riktigt krutpaket. Inget stoppar honom. Far över grenar träd, genom snår osv. Hoppar smidigt upp på saker och gör ALLT för en godis. Låter som lyckade förutstättningar. Men…Har ju inga direkt påkostade hinder utan hemmasnickrade som funkar finfint. Lite stolpar och ett jätteplockepinn blir smidigt hopphinder och slalom. Men enlgit Chippen är de konstiga. Kan han hoppa över..? Nej nej på tok för konstigt. Får locka och lirka och tillslut trillar poletten ner. Slalom fick han rätt snabbt lite snits på också, när han väl kom på att pinanrna inte är farliga.

Elvis…Lilla lilla Elvis. Inget stoppar honom. Få en diskmaskinslucka i huvudet, ramla nerför trappan, få en knäpp på nosen, farliga presenningar, en vägg (?) inget stopppar honom – förutom plockepinnpinnar! De var totalt döfarliga. Att hoppa över de kunde vi glömma. Vi skäller ut de istället. Lägger man bommen på hinderstödet, 2 cm över marken, kan han tänka sig att efter en rejäl utskällning sträcka på halsen och norpa åt sig lite godis. Och kanske lyfta över frambenen över pinnarna. Slutade med att han lyckades hoppa några enstaka gånger. Sedan fick det räcka. Han blev nog fasligt trött av det i alla fall.

I lördags hade jag även tänkt mig att införskaffa ett mer riktigt slalom. Eftersom mina på tok för många av mina pinnar gått av. I sikte hade jag ett från Rusta, där jag även köpt vår säck.

Bild lånad från Rusta

Så jag och syrrans kille for iväg till Rusta i Partille. Jag tycker egentligen inte alls om att köra i storstäder, men lite utmaningar får man allt ta ;) Att regnet sedan fullkomligt vräkte ner gjorde det knapapst bättre. Självklart var slalomen slut. Så det blev till att sick-sacka sig ut till Rusta i Sisjön. (Varför var alla ute och körde bil påm lördag förmiddag i ösregn, när jag är ute och virrar i Göteborg???) Där visade det sig också vara slut. Jag frågade om de kunde kolla om det fanns kvar i Kållered, men inte ens de hade några kvar. Så hundarna i Göteborg kommer antagligen bli några riktiga hejare på slalom eftersom göteborgarna handlat upp varenda en… ;)

Tack för tipsen jag fått här och där om spårningen. Blir nog ett i veckan igen och då återstår det att se hur han flaxar då :)

Flaxigt men fartigt

onsdag, maj 12th, 2010

Så kom dagen då vi letade oss ut i skogen igen med bldo och klövar…efter mycket om och men vill säga. När jag kommit halvvägs upptäckte jag att jag glömt klöven, inte mycket till spår utan den. Efter lite krypkörning eftersom de transporterade vindkraftverk var vi äntligen framme hos mormor och morfar :)

Spåret fick ligga i ca 2,5 timme med en längd på ca 480 m, 3 vänstervinklar och 2 bloduppehål på 10 meter var.

Nog var han taggad iaf. Vid grusvägen till skogen kastar han blicken mellan mig och skogen ”Ska vi? Ska vi? Ska vi dit?”. Började bra. Satt fint och väntade på påsläpp och började traska på. Farten har han tydligen laddat upp under vintern. Men man får tydligen kompromissa, för noggrannheten hade han glömt.

Han går väl ändå rätt okej, lite väl stora cirklar på några meter tycker jag allt och stundvis flaxande även på raksträckorna. Ungefär halvvägs in i spåret verkar han tycka det räcker och man ser hur han flaxar med blicken för att hitta klöven. Bloduppehållen klarade han rätt ok. Går några steg i rätt riktning, vänder tillbaka till sista blodet och fortsätter flaxa framåt.

Klöven fann han bakom ett träd och den var lattjo lajban. Vi kastade den omkring oss och hade lite försiktig dragkamp om den. Sedan byttes den fint mot en torkad biffremsa. Den bärs halvvägs hem där Lukas tycker att vi tar en imkropaus och spyr upp lite gulaktigt slem. Tror det var en blandning av uppladdning, brist på frukost och mossa som var receptet på den ;)

Allt som allt klarade han det hyffsat men jag vill allt ha mer noggrannhet. Tips?

Rosmarindoftande hund

lördag, maj 8th, 2010

Vissa köper dyra luftfräschare och doftsprayar, andra har hundar som luktar rosmarin ;)

Fick receptet på rosmarinvatten mot fästingar av en bekant. Så igår kokade jag ihop lite vatten, vinäger och rosmarin som Lukas ska sprayas med dagligen ett tag fram över. Förhoppningsvis ska det hålla fästingarna borta. Har svårt att tro att lite rosmarin ska göra susen. Men tänkte åtminstone ge det en chans. Har ju inget att förlora på det åtminstone. Särskilt illa luktar det inte heller. Passar på att spraya på det ute när det är promenaddax, så hinner den värsta lukten försvinna tills man kommer in.

Började igår och hittills ingen fästing som satt sig. Mamma plockade två på promenaden som kröp på ryggen. Men så har vi inte heller traskat i direkt skog och fästingmiljöer. Men det blir det imorgon.

Utvärdering får väl ske när jag sprayat upp ca 8 dl som står i blomsprutan i kylskåpet.

Trevlig helg allesammans!

Satsar på Beach 2010?

tisdag, maj 4th, 2010

Att Lukas (ofta) anses som tunn för utställningsringen är något jag är van vid. Men att han ironiskt nog ska börja matvägra efteråt är väl ändå droppen…Nu tappar han ju inte i vikt direkt och man får väl vara glad att han valde att hålla på matvägran till efter utställningen åtminstone ;)

Banta ner sig infor Beach 2010 är ju knappast något han behöver göra. Däremot biffa på sig till beach 2010. Så lilla jag får nog ta sig i kragen och boka in ett simbesök och se vad herren tycker om det. Han är ju inte den som i rekordfart slänger sig i vattnet för att bada sommartid. Dock har han simmat bassäng en gång tidigare. Det var väl inte jättepoppis direkt, men det var långt ifrån det värsta han vart med om enligt han själv. Min plan är att (förhoppningsvis) få igång honom på simning i bassäng och sedan kunna flytta ut det i naturen.

Undrar vad han tycker om den planen…?

Bild från när vi simmade i bassäng hösten 2008..

Tack för alla grattis :)

Resultat från utställningen

söndag, maj 2nd, 2010

Tillbringat 2 dagar nere hos syrran i Göteborg. Det var utställning för GRK Göteborg/Bohuslän och därmed hade jag bara knappa 20 min resväg istället för dryga 1.20 ;)

Lukas ställdes i Maiden där det var 6 hundar anmälda, och alla kom. Började med två varv för hela klassen varav första gick fint. Under andra varvet ville Lukas vara säker på att domaren hade ögonen på honom och skällde till en gång och skuttade på lite extra. Han var döförtjust i domaren och när vi skulle springa mot henne, under den enskilda bedömningen, tog han några extra skutt för att komma snabbare fram ;)

I konkurrensen började vi med att springa näst sist. Bakom oss hade vi en som vunnit klassen innan. Visste ju att han skulle gå om oss, så vi satsade på en 6:e plats. Men…vips så hade vi klättrat två placeringar och får en fjärde plats :)

Kritiken: Trevligt huvud och uttryck. Bra storlek. Något knappt vinklad fram och bak. Något tunn och grund bröstkorg. Fin päls. Runda fina tassar. Rör sig med bra steg. Trevligt temperament. Väl presenterad. Domare: Helena Hellström, Heatwave.

Den öppna kritiken till vår placering var att han är något liten och behöver växa på sig en del. Men hans eleganta rörelser och rastypiska temperament vägde idag upp det :)

Den gröna rosetten i ett stadigt grepp.