Archive for juli, 2010|Monthly archive page

En lugn lördag

lördag, juli 31st, 2010

Sommar betyder för många städer festivaltider. Även lilla Uddevalla har en återkommande festival, Fjordfestivalen. Med över 15 år på nacken är det inte alls samma stora grej som de första åren då den varade en hel vecka. Men några små höjdpunkter finns det allt…men i år var ju även regnet med oss..

I vilket fall som helst bar det iväg till fina Milla vid 19. Bla för att mysa med hennes lilla nytillskott – Lisa, en kattunge som firade 13 veckor igår. Hipp hipp hurra!! Lukas var som vanligt sur på mig när jag duschade och han insåg att jag skulle iväg. Men det gick ingen nöd på honom här hemma på kvällen, fredagsmys och snarkande framför tv:n. Själv hade jag också trevligt fram till strax innan 3 då det vart hemgång. Lukas valde att vara på det glada humöret när jag kom hem och ville gärna visa kära Piggekott både 1 och 2 gånger innan vi rusade ner för trappan och snarkade ikapp vid halv fyra.

Sovmorgon efter utgång..?! Nej nej, strax efter 8 vaknar jag och kan verkligen inte somna om.. :/ Eftersom jag ändå var vaken gav passade jag på att hänga med på morgonens powerwalk :) När jag och mamma var och handlade passade jag på att köpa ett lite längre ben än de vanliga från Oliver´s till Lukas. Mumsfilibaba!! Och den fick han snällt själv leta upp när han skulle ha nu på kvällen, instoppad bland dynorna till utemöblerna.

Morgondagen blir nog minst lika lugn…skönt att bara ”göra ingenting” vissa dagar. Fast ett litet pass med orange figurn blir det nog. Får se om vi har samma uppfattning hur man handskas med den. Vad gör ni i helgen??

Nå hur ska du ha det..?

onsdag, juli 28th, 2010

Ett litet träningspass i trädgården..

Carolines skildring. En kon! Målet är ett simpelt konskick. Kände att vi behövde något nytt att träna på och ville se hur snabbt han lär sig. Började såklart på nära avstånd. Retriever som han är, eller rättare sagt nyss upptäckt att han är, försöker han apportera den. Snabb som en vessla så att hinna klicka för ”blick på konen” och inte ”fånga konen” var en utmaning. Tog en planka från altanbygget och repeterade snabbt ett ”trampande”. Ställde den under konen för att försöka få till det. Först stilar han med att apportera den med…Sedan, klumpeduns som han är smackar han tassen på både planka och kon så den flyger iväg. Och fort springer han och apporterar den *suck* ;) Liten vilopaus för att samla hjäncellerna och han lyckades göra 2 okej trampande bredvid konen…Det fick bli dagens delmål.

Lukas skildring. Caroline plockade fram en orange liten figur idag. Lattjo! Tänkte direkt imponera på henne och visa att jag numera kan tänka mig att stoppa det mesta i munnen. Vart hon glad?! Ne, hon bara skrattade och berömde att jag höll den men frolicen uteblev. Varför? Sedan hämtade hon en platt pinne. Jaha nu vill hon även att jag ska bära sånt. Ja ja in i munnen med den…men hon skrattar bara fortfarande. Smackar till den med tassarna och vips blev det en kattapult och den orange figuren flyger iväg – WOW hemmabyggd FLYBALL! Hämtar det orange och sedan den platta pinnen också..Men vart hon nöjd nu då? Ne…Vi lägger oss i gräset en stund. Tydligen blev hon så trött av att skratta. Sedan tröttnade jag och la tassen lugnt på platta pinnen (Caroline verkade ju inte road av katapulten). Och dra på trissor där kom frolicen. Varför sa hon inte direkt att det var så jag skulle göra…?! Virrpanna!

Hur gör man för att få in ett snyggt ställande vid en kon?

En gammal före-efter bild på Lukas lejonman…Häromdagen var han åter ett lejon så vi har haft en dejt med saxen två dagar… ;)

Förresten Lukas extra-knäck som brevbärare? Jo det gick rätt bra. Om man kan tänka sig lite dreggel på tidningen. Men knixet är ju att vi har stängd brevlåda där man måste vrida lite på ett handtag för att få upp den. Det får kanske bli nästa nöt att knäcka, när vi nu verkar vara oense om hur man agerar med en kon ;)

Efit lördag 24/7

måndag, juli 26th, 2010

9.10 Lyssnar på er pipig Elvis som tycker det är sååå orättvist att Lukas är på promenad och inte han

10.15 Upptäcker att jag är en lycklig vinnare

11.20 Försjunken i boken ”Trollbunden”

12.20 Virkar en ny mobilstrumpa

13.15 En fästing trillar av Lukas och påminner mig att kolla ett gammalt bett

14.10 Försöker lära Lukas att hämta tidningen ur brevlådan

15.00 Än en gång fastnat i boken

16.10 Lukas vilar ut efter att petiterna åkt hem. Slut på bus för denna gång :(

17.20 Pälsvård och manikyr för Lukas

18.20 Pizza!

19.40 Lukas har knött sig ner bland mamma fötter

20.50 Slötittar på Anne Lundbergs sommarprogram

22.00 Endast smulor är kvar av min Toblerone-bit…vart är resten?

 

Svartsjuk..? Vem..? Jag?…!

lördag, juli 24th, 2010

Tre dagar denna veckan har jag varit barnvakt åt lilla Sanna. Nja så liten är hon inte längre hon har faktiskt blivit 3 år nu ;) Lukas har som vanligt varit lika lugn och snäll mot henne som han varit sedan hon satte foten här för två år sedan. Han vill gärna ha möjlighet att få ligga mitt uppe i leken hur trångt det än blir. Sanna har blivit mer förståndig och är mycket noga med att ta stora kliv för att unvika hans svans, en godis får han vid beröm, en liten klapp och är han på väg att ta en olovlig leksak säger hon ett bestämt NEJ..och dra på trissor vad han lyder hennes NEJ! Även petiterna som varit på besök lyder hennes små sitt och nej…allt för en godis.

Men lite svartsjuk blir han ändå, även om han inte vill erkänna det. Sitter jag på golvet och det finns några centimeter bredvid mig klämmer han mer än gärna in sig och lägger huvudet så nära det går. Vill Sanna leka med bolar i trädgården tar han de ibland i hopp om att ett snyggt och frivilligt avlämnande leder till lite uppmärksamhet. Så lite hyss gör han allt.

Så igår…Alla två-benta satt ute och åt smörgås i ena änden av trädgården. Altandörren var igenputtad eftersom vi bygger om altanen och den i nuläget saknar staket på vissa ställen. Ändå lyckas hundarna putta upp den två(!) gånger och busarna Elvis och Lukas skuttar ut. När vi sedan bär in maten möter vi en syn vi sällan skådat. Lukas har krupit upp i soffan. I soffan i mitt rum är det fritt fram för honom, men inte i vardagsrummet. En regel han vet om! Men nu ligger han där så diskret att inte ens syrran såg honom när hon gick in. Hur gick det då med dockan som låg längst ut på soffan? Den ligger fint kvar för stora Lukas har knött in sig på insidan om den…

I torsdags kväll plockade jag och syrran fram lite agilityhinder för lite aktivering och inlärning av främst petiterna.

Först ut Elvis som gör så gott han kan

Chippen fattar galoppen rätt fort..

..och ökar farten

Lukas visar hur snäva svängar han kan

 

Medan Chippen fortsatte med hopp…

…vandrade Lukas vidare till bus med Elvis.

 

PS…Ni verkar ha hållt tummarna för mig —> klick! Tusen tack! :)

Hoppas på vinst

söndag, juli 18th, 2010

Jag tävlar om ett valfritt laptop-skin från http://laptop-skydd.se hos Sara, tävla här du med!”

Eftersom det blir studier för min del i höst är det på tiden att köpa en ny dator. Och varför inte snygga till den rejält genom att vinna detta laptop-skin..?! :)

För övrigt kände jag och Lukas oss hurtiga och gav oss ut på en liten löprunda i skogen. Fort kan man knappast påstå att det gick, snarare lagom tempo ;) Det var lite varmt och länge sedan sist. Kanske borde lägga upp ett litet konditionsprogram för honom. Sakta eller snabbt, vi kom iaf runt :)

Efit fredag 16/7

lördag, juli 17th, 2010

En dag med väldigt växlande väder..blir aldrig klok på detta. Mormor och morfar var här hela dagen. Morfar hjäplte pappa med börjandet av tak över den övre altanen. Själv låg jag mestadels försjunken i en bok och plöjde 180 sidor. Väldigt avkopplande. Lukas däremot har lite svårt att koppla av ute i värmen och när det händer så mycket runt omkring honom. Så tillslut tog jag med mig honom in så han fick sovit lite. Hoppas ni haft en bra helg!

 

9.00 Ut och plockar en egenodlad jordgubbe till frukostfilen

10.00 Ut på kiss- och bajspromenad

11.00 Fått prov på ny sololja…Luktar numera kokos och morot..?!

12.00 Lukas hjälper till att hänga upp tvätten

 

13.00 Nybakt bröd och blåbärsmuffins

14.00 Djupt försjunken i boken

15.00 Studerar pappa balanssinne

16.00 Tränar ”runt” runt busken med Lukas

17.00 Lukas har svårt att koppla av ute

18.00 Ögonblicket innan jag tar in sömntutan så han får sovit

19.00 Tar hand om dagens solbränna

20.00 Grillar marschmallows :)

21.00 Lukas mumsar fredagsmys

22.00 Gnuggar geniknölarna

23.00 Somnar till Numbers

Vad gör vi nu för tiden?

tisdag, juli 13th, 2010

Svar: nästintill minsta möjliga ;) Inte mycket man orkar i hettan. Lukas tycker det är för vamr toch jag tappar lusten. Lika bra att lägga sig och läsa en bra bok istället.

Men efter att ha hjälpt en träningskompis med lite jakt i skogen blev jag sugen på en snabbis i trädgården innan kvällspromenaden. Attans vad duktig han var. Några moment som skulle likna linjetag. Lite inkallning och bara lattja runt med dummien. Lukas, mesen, har små lätta valpdummiesar på 100 (?) gram tror jag. Har även en på närmare 400 gram. Den bär han med lågt huvud. Men efter lite lek så ropade jag bara ”hämta” och syftade mest på tennisbollen som låg mitt på gräsmattan. Han drog på den och gjorde sedan ett varv runt trädgården för att dyka ner vid ryggsäcken och plocka upp den stora dummien.. :)

I lördags var vi bjudna på grillkväll hos tervliga Anna. Hundar var välkomna fast det var bara jag som tagit med Lukas. Men han fick en härlig lekstund med damerna Hålli och Qurri vilket han uppskattade rejält. Flickorna har lätt till skall medan Lukas är tyst som en mus. MEN! När det var dags för hemfärd fick de andra höra honom… Vi var runt 10 st och satt runt ett fyrkantigt bord, som Lukas gått in och ut under flertalet gånegr innan vi åt. Alla resta sig och gick mot bilarna, men Lukas är borta? Han låg ju bredvid mig innan vi gick. Jag ropar på honom och hör ett ynkligt litet ”voff”. Stackarn var instängd under bordet. Stolarna var inputtade utan minsta mellanrum så han vågade sig inte ut :)

I går kväll var det ett rejält åskoväder som drog in över oss. Det blixtrade till flertalet gånger och mullrade på rätt gott vid 23-tiden. Så vad gör Lukas då..Stirrar på mig med en blick som säger ”sluta ta kort på mig, jag behöver min skönhetssömn.” Och snarkade vidare…åskberörd? Inte det minsta!

Men i morse var han sur på mig..Sjutsingen vad lång tid det tog för mig i skogen..Jag var ju bara tvungen att plocka blåbär som du var rejält stora efter regnet. Så nu doftar det nybakta blåbärsmuffins med crumble (smulpaj-liknande) över sig. MUMS! Dags att avnjuta en..

Spårgossen

tisdag, juli 6th, 2010

Vaknade med rejält halsont idag…Kan bero på helgens bad, löprunda och besök av sjuklingar :/ Men jag och Lukas bestämde oss för att åka ut till mormor och morfar istället för att ligga hemma och tycka synd om mig.

Ett spår igen :) nästan 400 m, 3 vinklar, lite blodskvättar här och var under spårets gång, liggtid cirka 2½ timme. Istället för att gå i skogen ville jag se hur han spårar i gräs. Traskade in på grannens åker. Upptäckte att gräset var betydligt högre än jag tänkt mig, räckte ju Lukas till manken nästan..Men men, lite åkerspårning, lite grusväg, lite åker. Första sträckan riktigt fint. Andra sträckan vimsar lite, men det blåste en del. Tredje sträckan längs grusvägen tyckte han var konstig. ”Är du säker på att jag inte ska svänga upp i skogen?”, tyckte han. Sista sträckan ut på åkern gick ok. Lyckades hitta klöven innan jag såg den och försökte stolt få den tillbaka till mig trots att den var fastknuten i en bunta långa grässtrån. (Man vet aldrig vad för djur som kan passara och vilja ta med den där ute ;) )

Kameran glömdes hemma så det fick bli lite bilder tagna med mobilen…

Högt gräs att spåra i

Poserar med goa klöven

Kvaliten på filmen är väl kanske inte den bästa. Men ändå rätt ok för att vara mobilfilmad med 2 megapixlar ;) Den ska iaf föreställa en Lukas som hämtar klöven jag kastat iväg. Han har börjat bära den med mer stolthet och högre svans jämfört med första gångerna. Mitt pipiga lilla beröm i slutet kan man ju strunta i att lyssna på….

Knasbollar

söndag, juli 4th, 2010

Får väl erkänna att inte bara Lukas är knasbollen av oss…Igår blev jag och syrran trötta på hettan och begav oss till stranden. Därmed blev premiärdoppet avklarat :) Hundarna fick vara hemma med kylhandduken över sig och de klagade inte. Det var väl knappast jättevarmt i vattnet, men känslan berodde nog även på att kroppen var väldigt varm när man gick ner.

För övrigt vaknade jag av svansviftning a la Lukas kvart i åtta i morse. Fick själv tokrycket och gick ut och kissade hundarna för att sedan ställa upp slalom och hopphinder i trädgården. Så där stod jag och tre hundar och körde agility innan klockan halv nio på söndagmorgon – i halvt ösregn..! I vilket fall skötte de sig fint. Lukas fick repetera lite enkla bakom- och framförbyten över hopphinder och lägga till lite svängar med slalom. Petiterna fick köra enkla hopphinder. Och Chippen klämde till med lite slalom. Elvis har ju tokskällt på hopphindrena och tyckt att de är farliga så jag tänkte att hakar han på när de stora grabbarna kör så kanske han fattar grejen. Men icke! Går med världens finaste ögonkontakt på andra sidan om mig och väntar på godisen istället…

Denna hurtiga söndag övergick sedan till att bli irreterande. Filmade Lukas med mobilen i torsdag när han lattjade i sin säng. Tankade över på datorn och skulle kolla. Men icke! Då krånglade videopragrammet som kan ändra filformat så jag kan ladda upp det här. Sedan hittar inte överföringsprogrammet min telefon. Men med hjälp av pappa och X antal uppdateringar och nya nedladdningar så funkar det :)

Vad han sysslar med är en bra fråga. Han gör så ibland när han är blöt på huvudet eller har ätit något gott och vill smeta av sig lite. Men denna kvällen var han både torr och kvällsmaten uppäten sedan länge. Knasboll ;)