Archive for augusti, 2010|Monthly archive page

Nya tider

söndag, augusti 29th, 2010

Först och främst ett stort TACK för gratulationerna till Lukas godkända anlagsprov :)  Det var på tiden att jag vågade lita på mig själv och framförallt lita på Lukas att vi klarar detta.

Det vankas stora förändringar  i vår vardag..och det med besked. Detta är också anledningen till vår lilla frånvaro (även om den också beror på att vi njutit av framgångarna ;) ). Förändringen är iaf att vi har flyttat. Som några av er vet har jag försökt komma in i Skara och djursjuksköterskeprogrammet. Men icke att det ville sig. Istället tar vi vägen om människohälsan för att sedan förhoppningsvis kunna återvända till hundsidan. I vilket fall ska jag nu börja plugga på Sjukgymnastprogrammet.

Så i onsdags deltog vi i den egenkomponerade tävlingen ”hur mycket ryms i en clio?”. Den var ruskigt fullpackad när vi tog med oss ett stort lass mot stora staden Göteborg. Men tro nu inte att vi ska göra innerstaden osäker med två vilsna blondiner. Nej nej…att stressleta bostad i Göteborg är inget man har tid med…eller råd heller för den delen. Så vi bor numera hos syrran, hennes kille och petiterna. Eftersom de förra sommaren köpte ett hus en bit utanför Göteborg finns det gott om utrymme, så jag och Lukas har ockuperat nedervåningen :)

Har redan haft introduktionsdag och allvaret drar igång imorgon. Tempot blir högt och det är mycket eget ansvar att plugga så det blir nog lite tomt med uppdateringar härifrån. Men vi återkommer iaf när vi har tid. Tills dess får ni gärna tycka till om vår layout.

Ha det gott allihop

Godkänd

måndag, augusti 23rd, 2010

Efter förra helgens fina ord om vår spårning vågade jag mig på att boka in ett Anlagsspår för oss. Var inställd på att det enda som jag behöver tänka på ar att hålla ett lugnare tempo så han inte stressar iväg. Så idag bar det av ut i skogarna.

Men Lukas kan man aldrig lita på. Finns alltid 1000 bus han kan hitta på. Bla hade vi två tikar framför oss på vägen in mot skogen som jag trodde han skulle fastna på, men icke. Sedan förvanlades han till en ko. Oj vad gott gräs de hade i skogen :/ När han väl kom igång tyckte jag det kändes rätt bra. Tempo var betydligt lugnare. Några små utsvängningar men det ryms ju inom tidsplanen för oss ;) Helt plötsligt är han ute och flaxar och ska vända tillbaka mot mig. Näsat gång jag tittar ligger han på rygg och njuter ”gud vad gott det är att rulla sig i blåbärsriset” :O Sedan 2 sekunder senare totalt nsjunken i spåret igen…Som sagt man kan aldrig lita på honom..

Protokollet

Start/sträcka 1: Lite okoncentrerad men klarar

Vinkel 1: Utmärkt

Sträcka 2: Mindre ringning, bloduppehåll

Vinkel 2: Utmärkt

Sträcka 3: Utmärkt

Vinkel 3: Utmärkt

Sträcka 4: Lite ”hyss” annars utmärkt.

Vinkel 4: Utmärkt

Sträcka 5/spårslut: Ringar spårslut annars utan anmärkning

Almänt omdöme: Har problem med gräsätande hela sträcka 1. Kommer därefter igång och spårar utmärkt.

Spårtid: 15 min.

Spårningsförmåga: 5 (max 6)

Arbetstempo: 6 (max 6)

GODKÄND blev han :)

Duktiga Lukas :)

Petit-foton

torsdag, augusti 19th, 2010

Fotat syrrans hundar…

DK UCH SE UCH SE JCH Around Head Over Heels

Utan alla stiliga titlar lyssnar han till CHIPPEN

Chippen 3½ år

Around Jesus Christer Superstar

Än så länge titellös, om man inte räknar med ”champion av tokighet” :)

Elvis 1½ år

Underbara helg

söndag, augusti 15th, 2010

I fredags vid lunchtid efter jobbet var det snabbt hem, slänga i sig lite mat, packa det sista, packa bilen och åka söderut. En mellanlandning hos syrran där vi lämnade av mamma, pappa, Chippen och Elvis som varit här i veckan. Jag och Lukas fortsatte sedan vidare ner mot de småländska skogarna. Framför oss väntade en hundträff med ett gäng från massageutbildningen.

När alla hade kommit och vi pratat ett tag bar det ut i skogen. De vi var hos håller på med viltspår och vi fick chansen att testa på. Tre spår blev lagda. Först gick de andra och la ett långt till Lukas, där han som la det förklarade för de vad det gick ut på och hur man gjorde. Sedan la vi även två kortare spår till de två nybörjarhundarna. Sedan bar det av hemåt för att mumsa underbar mat.

Vid niotiden var det dags att traska iväg. De två nybörjare verkade tycka det var intressant även om den ena tyckte det var lite halvläskigt. Men så var vi också ett gäng främlingar som stod vid sidan om, första gången möte med blod och mörkt började det bli. Men båda två klarade det.

Mörkret kom fort så vi funderade på att vänta med Lukas spår till lördagmorgon. Men eftersom det ändå låg på vägen hem så tog vi det. Så halv tio traskade vi ut i mörka skogen och dundrade på. Jag hade ingen som helst aning om vart spåret gick så det fanns ingen risk att jag ”styrde” Lukas. Och även om jag hade varit med och lagt så skulle jag inte hinna se snitslarna för det var ju nästan becksvart. Kommentaren blev att Lukas spårar bra, genar och slarvar nån gång i vinklar men han löser sitt uppgift och kommer i mål, vilket är huvudsaken! Men tempot….Det är en rejäl spurtare jag har i sele. Normal tid på det spåret brukar vara drygt 15 minuter. Jag och Lukas spurtade runt på 7-8 *oops* Har aldrig haft en tanke på hur snabbt han tar spåren..

Sedan blev det hem och mumsa mer godsaker och prata på. Morgonen därpå var vi alla sugna på mer spår så vi gick ut och la igen. De två nybörjarna visade redan fina framsteg..De hade ju nu fått natten att bearbeta de nya intrycken och så var det nu ljust :) Lukas fick ett lite kortare spår. Men denna gången försökte jag bromsa honom lite i framfarten – men nog sjuttsingen hade vi högt tempo ändå ;) Han klarade vinklarna och bloduppehållet, men missade klöven eftersom han gärna ville fortsätta spåra.

Så kort och gott har det varit en underbar helg och nästa är redan inbokad. Jag och Lukas fick en liten utvärdering av vår spårning och så länge jag får honom att gå sakta så ska det inte vara några problem :) Härligt!

Ett litet smakprov

lördag, augusti 7th, 2010

Sitter fortfarande och sorterar bilder från tisdagens djurparksbesök. Men valde ut några favoriter för att bjuda på ett smakprov. Hoppas ni gillar de och finner någon favorit :)

 Ståtliga pappa-björn, Rambo 17 år. Van modell?
Ni ser väl hur sött han sitter med baktassarna..?

Björnungarna föddes i januari(?), passande namnen Björn och Benny.
Busiga Björn puttar i brorsan i vattnet.

 Suddig, men visar hur busiga Björn plaskade för sig själv i vattnet.

 Björnbröder :) Björn får sig en smocka av Benny

 Girafferna var minsann inte blyga..

 Den minsta giraffen

 Och så nära fönstret låg ett av alla lejonen…(!) Och stirrade rakt in i alla kameror.
De andra låg bara några meter bakom…

 En till van modell..?

 En ”liten” unge från förra årets lejonkull.

Min favoritbild..kolla blicken!!
En av årets tre lejonungar, födda i slutet av maj.
Idag – sockersöt, Imorgon – farlig jägare.

 

Måndagens EFIT

onsdag, augusti 4th, 2010

I måndags var det EFIT och jag kom ihåg det :) Jag, mamma, pappa och Lukas tog oss en tur upp mot kusten och besökte Grebbestad och Fjällbacka.

 8.30 Kollar vad för väder det bjuds på idag

9.40 Blåser håret

10.40 Fastnat i en ny bok

11.30 Bilen tankas

12.45 Vi tar en sväng in på Sportshopen

13.30 Lukas inlassad i bilen för att åka vidare

14.25 Läskigt att gå på gungig brygga tycker Lukas

15.20 Dagens lunch serveras på bryggan i Grebbestad. Inköpt fisk i olika smaker i en baguette. Mums!

16.20 Lyssnar på enda kanalen som hade mottagning, SR P3. En gammal repris från när Kristian Luuk bokear hotellrum till Muminfamiljen :)

17.30 Bläddrar i Brukshunden som kom idag.

18.40 Ugnspannkaka

19.40 Lukas tränar med konan

20.40 Kokar pasta inför morgondagen

21.50 Ser på CSI NY

 

Just nu sitter jag och sorterar bilder. Jag och Sandra åkte till Borås Djurpark igår :) Med björnar som busar i vattnet och årets lejonungar så gick ju avtryckaren varm…Man knäpper ju hellre för många än för få, så det finns nog en hel del att gallra bort. Just nu är det ”bara” 500 bilder…*oops* ;)