Archive for oktober, 2010|Monthly archive page

Det årliga besöket

fredag, oktober 29th, 2010

Födeseldagstider betyder också vaccineringstider. Än så länge (peppar peppar) har vi sluppit ha klippkort hos veterinären och nöjer oss med en gång per år. I år passade vi på att förflytta oss till den relativt nya kliniken Qrera. Fick ett trevligt bemötande redan från start. Veterinären var samma som Lukas haft några andra gånger vid vaccinering. När jag sedan nämnde att Lukas hade varit rosa i pälsen förra året av oförklarig anledning kom hon faktiskt ihåg oss. Hon kom dessutom ihåg att vi troligen fann att orsaken var ett foderbyte. Fint med veterinärer som faktiskt bryr sig och kommer ihåg sina patienter :)

 Att det sedan hade vart en löptik inne i undersökningsrummet tyckte Lukas var kalaskul! Ett stick i nacken var en baggis. Sedan när vi betalade och tackade för oss fick man med sig två mumsiga godispåsar. Kan ett veterinärbesök va bättre..?!

 

Tomt

tisdag, oktober 26th, 2010

Sitter just nu och är inte alls trött..Haft en kort dag i skolan, 9-12, om matspjälkningen. Så nu kan jag upplysa er om att det från det att vi sväljer tills det når magsäcken tar 1-2 sekunder för vätska och 8 sekunder för föda. Något att tänka på under frukosten.

Det är något som fattas just nu. Känns väldigt tomt. Hålet är 61 cm i mank och fyllt av 34.4 kilo kärlek, utmärkande drag är ett snarkande prat när man kliar örat, två bruna ögon, en nos som ständigt buffar och en svans som rör sig när man viskar godmorgon. I söndags lämnade jag kvar Lukas hemma i Uddevalla. När jag packade väskan blev han superglad och när jag åkte utan honom såg jag en ängslig blick i backspegeln…

Dock vet jag att han är hur glad som helst över att få vara hemma hos mamma och pappa några dagar. Och redan imorrn på dan hoppar jag in i bilen och åker hem till honom igen. Länge leve slappa kurser med många lediga dagar. Återstår att se om han blir glad eller ska agera sur. Dags att stänga igen datorn och sova lite så det blir onsdag…

Lukas tackar för alla gratulationerna på hans födelsedag. TACK!! =)

Grattis Lukas

fredag, oktober 22nd, 2010

Och så ställer vi oss upp och sjunger: Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Ne det är ingen vanlig dag för det är Lukas födelsedag HURRA HURRA HURRA

Dags att träda in i 5-årsgänget för min stora guldklimp, toffelhjälte och underbara klumepduns. Kärt barn har många namn. Just nu är han redan hemma i Uddevalla. Och tydligen har det kommit en hel del snö i natt. Fick MMS imorse på en stolt spanande Lukas ut över snön. Vinterns första snöänglar är redan gjorda :)

Dags för mig att packa väskan och hoppa på tåget till skolan och lyssna på föreläsning om njurar och kroppens vätskebalans. Sedan blir det att hoppa på tåget hela vägen hem och pussa på födelsedagshunden ikväll :)

Hemlängtan

onsdag, oktober 20th, 2010

Börjar bli hög tid att åka hem. Både jag och Lukas saknar nog lite Uddevallaluft ;) Inget fel på att vara här i vårt andra hem, men hemma är alltid hemma.

Åkte ner hit fredag 1 oktober för att göra tenta den 2:a. Att åka hem en lördag eftermiddag för att sedan åka ner söndagkväll känns på tok för onödigt, så vi stanande här nere. Helgen därpå kom mamma och pappa ner hit, så då var vi här nere. Helgen därpå (alltså förra helgen) var det tenta på lördag morogn..igen. Men på fredag då tar jag tåget hem till Uddevalla :)

Lukas har det lyxigt och får åka med pappa hem redan imorrn kväll. Då kan jag hoppa på tåget inne i stan direkt efter skolan och slipper åka ”hem” och hämta honom innan vi kan åka hem-hem. Jag har nämt för honom att han ska hem imorrn och nog lyssnar han allt lite extra på alla orden: husse, hämta, bil, åka hem. Men väskorna kan jag nog inte packa förrän tidigast imorrn eftermiddag efter skolan. Annars kan han nog inte slappna av ;)

I alla höstvindar längtar man tillbaka till blå sommarhimmel

För övrigt har vi denna veckan pratat om bla andning, hjärta och blod i skolan. Vet ni vad som bestämmer när vi ska ta ett andetag? Det har egentligen ingenting att göra med halten syre eller koldioxid i blodet, som man lär sig som liten…utan det är vätejoner det hela styrs av. :)

Tillbaka till verkligheten

söndag, oktober 17th, 2010

 Ännu en lördagstenta avklarad och man är nu tillbaka till verkligheten. Inför tentaplugg finns inte så mycket tid till varken blogg, hundträning, städning eller liknande. Utan sånt får man ta igen efteråt och då är det faktiskt rätt skönt att gå runt och städa lite och busa runt ordentligt med hundarna.

Men i onsdags hade vi lite pluggpaus för då kom mormor och morfar på besök. Väldigt trevligt tyckte både jag, syrran och alla hundarna. Lukas tror att han har ensamrätt om mormor :) Så när hon börjar prata med Chippen eller Elvis klämmer sig Lukas lite diskret in emellan för att vara säker på att hon ser honom också. Efteråt byggde jag och syrran ihop MALMbyrån jag köpte på IKEA förra helgen. Och samma som när vi byggde ihop garderoben vill Elvis vara med mitt i centrum. Läs verkligen MITT I centrum. På bilderna är det inte vi som satt Elvis på plats utan han klättrar själv upp och vill hjälpa till.

Passade även på att fylla på energiförrådet inför ny kursstart i skolan. Hundarna fick rejsa runt i trädgården och leta godisar i lövhögen. Och då är den minsann inte det minsta farlig.

Chippen var jättesöt med alla lov som fastnade i pälsen

1 kamera + 4 hundar + 1 sol + miljarder löv = ?

måndag, oktober 11th, 2010

Efter skolan och innan pluggandet så tog jag och släppte ut alla hundarna i trädgården. De rejsade runt bäst de kunde medan jag krattade ihop en lövhög. Tanken var ett foto på alla tillsammans…men något satte stopp för det. Mesproppar till jakthundar. Inget stoppar de i skogen, men att sätta ner rumpan i en lövhög när jag ber om det – GLÖM DET! Löv är skitfarligt! ;)


 

Vem gömmer sig i lövhögen?

Jo sötnosen så klart <3

Förresten, det blev jaktlycka i helgen för syrrans kille. Elvis blev av med rådjursoskulden och drev ett rådjur till skott :) Och snälla som de är så fick vi en klöv. Lukas sprang gärna runt i huset och visade upp den innan den hamnade i frysen.

Smärtlaboration och tentakaka

torsdag, oktober 7th, 2010

 Ännu en fullspäckad skolvecka börjar nå sitt slut. Ser mer framemot nästa vecka som i princip bara innehåller halvdagar.

Tyvärr blir det lite uppehåll och skolsnack, men det är ju främst det som ingår i min och Lukas vardag nu för tiden. Bl a hade vi smärtlaboration idag i skolan. Letade upp våra nerver i underarmen med en viss manick med lite frekvenser så det började pirra rejält i de. I ett annat test höll vi upp armen 1 minut så blodet rann ner och satte sedan på en blodtrycksmanchett och pumpade så det blev stopp i armen. Sedan fick vi sitta och jämföra känseln på armen med resp den utan blod. Samma test gjordes på andra armen men då skulle bli klämma på en gummiring så länge vi orkade. Vilket inte är lång tid kan jag hälsa! Man blir skittrött samtidigt som handen blir blekare och blekare…

För övrigt fick vi sedan veta att vi fick hämta ut vår första tenta, den om alla muskler och skelett mm i kroppen. GODKÄND!! Så jag och syrran kan nu kalla vår idé för tradition – Tentakaka!! För varje godkänd tenta jag gör vankas det kaka. Och eftersom det hänt en gång förut på den praktiska borde det nu kunna kallas tradition. Denna terminen kommer jag ha 7 tentor så förhoppningsvis blir det många kakor :)

När jag kom hem passade jag och hundarna på att rusa runt i trädgården. Försökte få till ett gruppfoto i höstsolen på gossarna, men Elvis hade helt andra planer. Så bara Lukas och Chippen fastnade på bild.

Detta är de underbara höstfärgerna jag älskar!

 

Vad är det för ras?

lördag, oktober 2nd, 2010

När man är ute och går med hunden händer det ju ofta att folk kommer fram för att hälsa och då och då prata lite hund. Om man är ute med syrrans hundar frågar de ofta vad det är för ras. Man orkar sällan rabbla hela Petit Basset Griffon Vendeen. De vet ändå väldigt sällan vad det är för någon..

Annat är det när man är ute och går med Lukas. Många ser direkt att det är en golden och tjo vad det ska klappas osv. Sedan finns det såklart de som inte är så insatta i hundvärlden (hur man nu inte kan vara det ;) ). De frågar lite försiktigt: är det en golden? Sedan finns det en tredje grupp. De som tror de kan allt och allting…träffade just på en sådan.

Lukas hade parkerat lite fint på trottoaren och vägrade gå förrän mannen passerat. Mannen i sin tur kom gärna fram och hälsade och sa vilken fin labrador du har…. ?!?! Tack svarade jag samtidigt som jag påpekade att det faktiskt handlar om en golden. Han frågade om jag verkligen var säker. Oja!! Nemen är du verkligen det? Oja, han har stamtavla och hela kitet och jag har bra koll på det hela eftersom jag väntat på en egen GOLDEN i 17 år innan jag fick honom. Mannen verkade mest rynka lite på näsan och sa att han haft labradorer innan och de hade sett precis likadan ut som Lukas.

Så istället för att stå och disskutera varför hans påstådda labradorer har så mycket päls på svansen mumlade jag att det var dags att gå vidare. Är det nånstans Lukas har päls så är det på svansen. Även under fällperioder! Även om han verkade lite vimsig så verkade han stensäker på skillnaden mellan labrador och golden….

Visserligen är Lukas ibland långt ifrån hund och speciellt långt från retriever. Eller vad sägs om badkruka, lite halvmotiverad apportering (i början), hästbajs har aldrig fallit honom i smaken, matvägrare, kan tom ibland neka köttbullar av främlingar..Men nog fasen är han en golden :)

Brukar era hundar också bli kallade andra raser?

Förresten, ni har inte missat att jakten är igång i skogen va? Petiterna är ute för första gången nu i höst. Ska bli spännande att höra sedan vad lilla Elvis tyckte och skötte sig på sin debut. Chippen var mer än lyrisk i morse när han såg att syrrans kille tog på sig jaktkläder och diverse som skulle med. Hoppas de skjuter nåt! Och dessutom har han lovat att nämna att jag är intresserad av klövar om ingen annan ska ha de. Är ju så taggad att komma igång med Öppen-klass-träning :)

Trevlig helg!!