Archive for januari, 2011|Monthly archive page

Bollkoll

tisdag, januari 25th, 2011

Tackar för de uppiggande orden om Lukas mage. Kan meddela att den nu är bra igen :) Funderar lite på vad som orskade det. Kanske kan det vara när han mumsat för mycket av det godis jag köpte på MyDog. Ett märke som han inte brukar äta av så det kanske blev för mycket för magen…? Ska testa igen i mindre mängder och se om magen reagerar likadant igen.

Men nu är vi tillbaka i träningen. Tränade på att gå fint i kopplet idag igen. Gick stundvis väldigt bra. Tills han såg någon komma 150m bort som han kanske kände och var bara tvungen att kolla åt vilket håll han skulle gå åt..Inte lätt att ha en sällskaplig hund ;)

Hade sett framemot ett trevligt break i pluggandet med att se en fin handbollmatch. Men det var ju inte mycket att hurra för. KOm igen nu grabbar!! Tom Lukas hade bättre bollkoll för några minuter sedan när han lekte upp sin kvällsmat.
Kaos återgår till vardag

lördag, januari 22nd, 2011

Som ni säkert vid detta laget har räknat ut har veckans frånvaro berott på att det varit tentaplugg. I torsdags eftermiddag lämnade jag en lessen Lukas hemma medan jag for ner till Göteborg. Men jag kom hem redan mitt på fredagen igen när tentan var färdigskriven. Så var man klar med höstterminen och får börja med nya tag på vårterminen som drar igång redan på måndag.

De senaste månaderna har bestått av lite ”ojämna” veckor. Vissa halva veckor i Göteborg, visa hela veckor hemma i Uddevalla. Ibland har Lukas fått följa med, ibland inte. Vilket gör honom lite smått orolig ibland när jag börjar packa väskan. Men nu blir det ny termin, ny kurs, nytt schema. Helveckor i Göteborg och Lukas kommer vara med varje vecka. Så söndagkvällar åker vi ner till Göteborg för att sedan på fredadgkväll hoppa in i bilen för hemfärd igen :) Äntligen lite rutin tycker Lukas.

En hel del halvdagar verkar det vara på schemat vilket förhoppningvis leder till att man har tid för mer hundträning. Måste ju försöka komma till steg 3 och 4 på målet med pilatesbollen. Och dessutom har jag ju smått lovat att filma vår träning :)

Hade tänkt ta en paus i pluggandet i veckan och åka upp till klubben och träna och tjöta lite med träningskompisarna. Men just i onsdags var Lukas sååå dålig i magen. Det sprakade i den och sprutade ur den. Men han är ändå så duktig. Är tydlig med att visa när han vill gå ut och klarar att bajsa i trädgården. Han är i vanliga fall väldigt ovillig att bajsa allt för nära hemmet. På em när jag trodde det lugnat sig verkade han lite orolig. Frågade om han ville gå ut och vips sprang han till altandörren igen. Gick ut och bajsade och kom in igen. Han började även hulka vid altandörren och jag hann precis öppna den och ropa ”spring ut” så det kom på gräsmattan istället för på parketten….*puh*

Nä dags att fortsätta lördagsmyset med något gott. Eller vad sägs om frusen lingontårta och ett mumsigt ben. Vem som ska ha vad är nog inte så svårt att räkna ut..!? Trevlig lördagkväll!!

Leka med maten

måndag, januari 17th, 2011

Lekte upp frukosten idag =) Dags att testa spelet jag köpte på MyDog. Lukas tyckte tom kartongen var rolig redan från start.

Och hur gick det? Tanken med spelet är att man ska gömma godis under klossarna och flytta de i sidled för att ”låsa” de. Då kan hunden inte lyfta klossarna rakt upp, utan måste flytta de i sidled igen för att få upp de.

Började med att bara ställa ner klossarna så han bara kunde lyfta de rakt upp. Det gör han på det andra spelet. Men klumpig som han är lyckades han själv flytta de i sidled och göra det svårare för sig själv. Han tröttnade lite när det blev för svårt. Men redan nu på kvällen när vi spelade igen lyckades han med att lösa klossarna även i sidled.

Tro nu inte att spelet redan är uttråkat eftersom han klarade några klossar i sidled. Man kan varierar spelet genom att sätta flera klossar och pinnar i spåren för att göra det svårare. Så nog har han att göra. Spelet får iaf betyg KLART GODKÄND!!

Ge allt du har

torsdag, januari 13th, 2011

De där små passen med Lukas gör verkligen susen. Både för han och mig. Roligast tycker han nog passen med pilatesbollen är. Den står framme i vårt rum hela tiden eftersom både han och jag tränar på den. Men direkt man plockar fram en godis är han där med tassarna. Mikromålen med pilatesbollen:

#1 – två tassar mot bollen när den står mot mina ben/sängen 

#2 – två tassar mot bollen när den är utan stöd

Det var egentligen dit januarimålet sträckte sig. Men eftersom vi redan är där får vi bygga på det lite. Vi är ju bara halvvägs in i månaden.

#3 - Balansera på tassarna (läs:trampdynorna) på bollen utan stöd, 5 sek. Inte fuska som nedan genom att ligga på mage/armbågar.

#4 – Stå i säng/soffa och sätta två tassar på bollen, med stöd.

Inte bara Lukas som får ge allt han har. Själv har man tre halvdagar på gymmet med skolan. Skitkul! Särskilt med tanke på att jag började på gymmet i höstas, men tappade suget när skolan tog för lång tid. Men nu kör vi på rejält. Träningsvärken kommer som på posten dagen efter. Roligt att inse hur stark man faktiskt är. Eller vad sägs om att lyfta 40kg i marklyft (skivstång från golv upp till midja/raka armar neråt). Det var tjejstången, killarna fick tampas med 60kg. Vilket jag nästan klarade. Med tanke på att jag själv inte väger så värst mycket kändes det ritkigt bra ;) Imorrn är det redan dags för sista dagen, vilket också som bli den tuffaste. Vi ska maxa rejält.

Sedan in i lilla röda racerbilen och dra hem till ljuva Uddevalla. En veckas ledighet innan tentan. Dessutom vinst för handbollsherrarna i premiärmatchen. Kan det bli mer underbart!?!

Shopping och isgata

måndag, januari 10th, 2011

I lördags bar det iväg till MyDog. Ägnade närmare 6 timmar åt att spana in en massa snygga hundar och shoppa loss. Passade på att köpa både biffremsor, crunchy bites och träningsbitar från Olivers. Älskar mässpriser. Egentligen skulle det gå på 180:- men det blev 100:-. Sedan 6 träningsgodispåsar från Bozita för 40:-. Samt lite smått och gott i påsar från Västra Djursjukhuset och Blå Stjärnan. En hel påse som nu är efterlängtad av alla hundarna här hemma.

Mumsiga påsarna innehöll allt detta. Även ett nytt aktiveringsspel fårn Nina Ottosson. Denna gång ett DogFighter som ska spelas flitigt i veckan =)

Mer bilder fårn MyDog?? Det får vänta. Spanade mest i verkligheten och inte genom linsen. Dessutom insåg jag ännu en gång att jag hatar att fota inomhus i stora mässhallar :/ Men något ni måste försöka googla upp är Hundakademins årlig hundteater. I år var det Snövit och de små dvärgarna. Kan ju bara ge de samma betyg som vanligt – KLOCKRENT!! Hundarna är ju fantastiskt duktiga och visst blir det lite spontant och improviserat ibland, men det är ju hela charmen. Vet att SVT Väst brukar filma det men hittade inget i år…

För övrigt så tar ni det väl lugnt ute på isgatorna. Känns som att ”Disney on Ice” kan byta namn till ”Dogs on Ice”. Att gå till tåget tar dubbelt så lång tid som vanligt och man spänner hela kroppen för att inte ramla på rumpan. Så håll balansen och ha det gott!

Delmål januari

fredag, januari 7th, 2011

Lite delmål för januari månad:

¤ Stå med två tassar mot pilatesbollen. Börjar klicka in det en gång. Kollade av det idag och det satt kvar en del. Men nu ska vi minska på stödet.

¤ Stänga lådor och skåpsluckor. Det kan han i köket hemma i Uddevalla. Dags att flytta med sig det ner till Göteborg och detta kök.

¤ Få tillbaks konsten att gå fint i koppel på promenaden

Nytändning och planering

tisdag, januari 4th, 2011

Som vanligt, oavsett vad det gäller nästan, så får man en nytändning direkt efter nyår. Så varför inte haka på alla andra.

Har bestämt mig för att få rutin i mitt och Lukas tränande. Viljan finns, motivationen finns ibland, inspirationen mer sällsynt och tiden ännu mer sällsynt. När jag har tid har jag inte motivation och tvärtom. En dålig ekvation det där :(

Jag har fortfarande inte hittat varken var eller vad för kurs jag vill gå, hittar ingen som passar. Så nu har jag bestämt mig för att planera in hundträning i mitt dagliga schema. Låter kanske trist att behöva bestämma i förväg när och lite vad man ska träna. Men det brukar funka för mig. Jag behöver ett avbrott i pluggandet och Lukas behöver aktivering. Så varför inte bestämma lite i förväg när..?

Igår var det repetition av krypandet. J*klar vad det gick rent ut sagt. Jag hade nylonstrumpbyxor på mig så det sprakade rätt gott om både mig och Lukas sedan ;) Sedan försökte vi även få till ett ”runt”. Att han sak gå runt mig. Gick väl lite sisådär ibörjan han försökte med alla möjliga konster men tillsut lyckades vi några gånger. Nästa pass blir målet att han ska klara 1½varv spontant 3 gånger i rad.

Må så got allesammans!

Nytt år – nya tider

lördag, januari 1st, 2011

Nytt år – nya tider – nya mål – nya möjligheter – Hej 2011!!

Målen för 2010

¤ Utvecklas inom apporteringen – främst lära oss grunderna och att fortsätta bygga upp Lukas sug på att jobba med det.
Kan ju inte direkt påstå att det blivit så mycket apportering som vi hade hoppats på. Men suget börjar växa. En dummie är en dummie och den ska in till Carolines hand. Så mycket mer avancerade har vi inte blivit. Det sak vara kul och utan krav.

¤ Anlaget inom viltspåret – det ska vi gå. Sedan hur många öppenstarter vi hinner med återstår att se.
I slutet av augusti vågade jag mig äntligen på att anmäla oss. Och hur gick det?? Jo men efter lite gräsätande och rullande i blåbärsriset så fann han klöven. Och hans första merit kammades hem :)

¤ Kanske ett KM i agility.
Blev inte uppnått. Har inte haft någon vidare inspiration till träning och när det väl var dags för KM var vi inte hemma.

¤ Fortsätta utvecklas tillsammans mot gemensamma mål.
Det uppnådde vi iaf. Utan att konkret kunna sätta fingret på vad så känns det när vi tränar.

Övrigt
¤ Fullgjort min utbildning till Diplomerad Hundmassör
¤ Utställningar har vi sprungit på. Open Shows, med fina kritiker och blivit placerad i klassen.
¤ Hoppat på ny utbildning på universitetsnivå – sjukgymnast.
¤ Förflyttat oss…Från att bo hemma i Uddevalla, har vi nu vårt veckoboende strax utanför Göteborg hemma hos min syster, hennes kille och deras 2 hundar.

Nya mål för 2011

¤ Viltspår – öppen klassen ska startas så snart snön försvinner. Tre 1:or vill vi ha och ett SE VCH framför namnet.
¤ Apportering – fortsätta där vi står. Kommer bara bli aktivitetsnivå, inga tävlingsmål. Vill att vi ska kunna lättare linjetag och sökområde. Allt på land och inte i vatten.
¤ Utställning – några små inoff ska vi placera oss på
¤ Finna oss till rätta – att börja plugga så mycket har gjort att vi fått ställa om oss en del. Tiden för spontanträningen finns inte…även om man vill. Men vi ska få rutin på det hela igen.

 Har ni några specifika mål för 2011?

Nyår då?? Jo men eftersom jullovet tar slut redan på måndag så är vi åter nere i Göteborg. Sammanlagt var vi 8 pers coh 3 hundar. Smällare och raketer är inga problem för någon av hundarna. Kissrunda vid 22 innan det värsta drar igång och sedan ligga och sova medan alla skålar in det nya året och är ute och kollar raketer. Det roligaste var att 30 min efter gästernas ankomst låg alla hundarna totaldäckade på varadagsrumsgolvet och stensov. Men det fanns ju en baktanke med det. Lukas är en riktig partypojke. Gärna vara med i centrum och varför inte ta en svängom på dansgolvet…?! En trogen dansare som svängde på sina lurviga ända till kl 3 då han tyckte det var nog. Själv somnade man 4.30 och vaknade igen 8.30..Pigg – javisst! En härlig hundpromenad på det så är årets första dag startad underbart!

GOTT NYTT 2011!!