Archive for februari, 2011|Monthly archive page

Summering av delmålen för februari

måndag, februari 28th, 2011

Februarimånad till ända, dags för summering

¤ Hopp över mig när jag ligger hopkurad på golvet.
I början fuskade han med att bara hopp över med framtassarna och ”fastna på mitten”. Efter bara några träningspass hoppar han över utan problem…som ni ser :)

¤ Lära sig att rulla runt. En rejäl utmaning eftersom Lukas verkligen är envis på den bitenNjae, godkänt kan jag knappast kalla det…men en god bit på vägen. Lukas rullar gärna ute på gräs och inte minst i snön. Men inne – nix. Men med lite tålamod, klicker och godis har vi kommit en bit. Försökte fota lite nedan. Han jobbar på bra med framtassar och bröstkorgen, men då gölmmer han istället bakbenen ibland som ni ser. Men helt runt har han bara kommit en gång och då fattade han inte vad som hände.

¤ Ett viltspår (om vädret tillåter på helgerna)
Gick ju inte alls vägen :( Bara några dagar efter att jag satte målet kom snön igen. Trots att jag planerade in ett förra fredagen hade inte snön gett med sig. Kvar i skogen fanns snö och is och ett viltspår var inte det minsta lockande.

Har sedan en tid tillbaka insett att Lukas glömmer att han faktiskt har en rumpa och två bakben som ska med. Vid ex hopp över mig och rulla runt. Han är helt enkelt för lat för att orka ta med de. Men vid fotposition har han lärt sig knixa in rumpan. Så det är bakdelskontroll som ska tränas mera. Förresten har vi äntligen införskaffat oss en ny pilatesboll. Bollen here we come!!

Elvis tankar

torsdag, februari 24th, 2011

Vissa hundar är smartare än andra och vissa tänker mer eller mindre. Om det är bra eller dåligt att tänka mycket är nog olika från hund till hund. Här kommer lite tankar från våra hundar under slutet av en promenad.

Chippen, går själv med sin matte och tränar på att gå fint. Han vet mycket väl att godis utdelas och lyder minsta vink.

”Matte, titta!! Jag går jättefint. Tittar på dig hela tiden….åh det luktar något. Ne just det ja, matte har GODIS! Jag vill ha. TITTA så fint jag går matte!!!”

Lukas går med mig och Elvis. Med i bilden finns även 2 pinnar, varav han bär 1.

”Här trippar jag, med en pinne i munnen..Jaha nu snodde Elvis pinnen…..Åh Caroline har ju godis. (norpar åt sig en pinne). Titta Caroline, va fint jag bär den. Åh en godis!! Mums!”

Elvis, går ju då med mig och Lukas. Han bär också en pinne.

”Wiiee, jag har en pinne!! Åh vänta Lukas har en också. Jag tar den istället, den är säkert roligare….Åh va kul just denna är. Ne vänta var är matte och Chippen?….Nej de är långt där framme (skäller som en galning). Nemen Caroline hade ju också godis. Vänta nu har Lukas snott pinnen igen. Och nu fick Chippen godis av matte….Jag vill också ha!!! Snor en av Caroline istället. Oj ett löv – MÅSTE ta det! Nu ser jag Chippen igen. Vill fram och leka…eller ska jag ta pinnen från Lukas ännu en gång….eller en godis….eller lövet…..eller…”

 

Ja, ni inser ju själva vems hjärna som går på högvarv. Elvis hinner tänka allt detta tre sekunder känns det som. Man undrar ju varför han inte är tröttare egentligen.

För övrigt vart det lite action i trista vardagen idag. Eller vad sägs om att mitt i lektionen kika ut och se polispådrag, avspärrningar, bilar körs bort, brandkåren mm. Tydligen en handgranat i byggnad bredvid oss. Men utrymmer vi? Ne vi gympar vidare. Tryckvågen når inte sjätte våningen..tydligen..? Vid lektionens slut är granaten borta och avspärrningen minskad. Men lite spännande var det allt ett tag. Läs mer…

Hundvakt, fotobok, musik, träning, <3, mask, äventyr och mycket mer

lördag, februari 19th, 2011

Nästan så man får städa bort lite spindelnät på bloggen. Ingen vidare aktivitet från vår sida, förrutom att jag då och då hinner kika in och läsa alla fina små kommentarer ni skriver trots vår frånvaro <3

Men vår frånvaro betyder inte att inget har hänt. Fullspäckat snarare. Vi börjar från början…

Hundvakt, förra fredagen norpade jag med mig syrrans lilla Elvis med mig hem till Uddevalla. Tyckte det var dags för Chippen att få lite egentid en helg med sin husse och matte. Och oj vad han njöt :) Elvis hade fullt upp med att dofta efter rådjur i vår skog och rejsa av sig i snön i trädgården. Så inte heller där gick det någon nöd.

Fotoboken låg hemma i Uddevalla och väntade. Hade ju ett erbjudande från FujiDirekt, om en gratis fotobok. Egentligen skulle boken kosta 295:-, men vi behövde bara betala portot på 49:-. Kan säga att jag blev så nöjd med den när jag öppnade den. Kan verkligen rekommendera att beställa därifrån. Billigt, snabbt leverans och kvalité.. Ett smakprov:

Framsida och lite valpbilder

Vinter och sommaruppslag.Riktigt nöjd med somamrdelen

och så lite aktiviteter. Både hundrelaterade och lite….frivillig-hjälpa-till-hemma :)

För övrigt består vardagen just nu av mycket träning för min del. Fått en nytändning på det till följd av kurserna i skolan. Dessutom har vi som kursuppgift att snickra ihop ett eget jympapass. Ett 20 minuter långt, hoppfritt baspass. Svårare än man tror så eloge till alla duktiga instruktörer. Övningarna vi ska göra är i princip förutbestämda men att hitta lämplig musik…Dessutom måste det vara låtar man orkar  lyssna till 20 gånger per dag medan man testar, provkör, funderar, klipper, klistrar ihop passet.

Dessutom alla <3-dag!! Tack för alla fina hälsningar. Dagen till ära var vi med på hjärtgympa på Sahlgrenska. Sedan på kvällen mumsade man underbara cupcakes som syrran bakat

Sedan är det väl ingen hundägare som missade att man fann den farliga dvärgbandmasken i en räv i veckan. Att den sedan visade sig vara skjuten bara någon dryg mil (!) hemifrån bara var ju mindre mysigt. Ett tag lutade det åt att man skulle behöva avmaska hunden varje månad, hantera bajset som oerhört smittsamt, inte pussa hunden, alltid ha god handhygien osv. I princip slänga in hunden i garderoben och inte röra den. Igår kom besked från 9 till skjutna rävar i området – friska – *puh*. Men än inte faran över :( Men att avmaska Lukas en gång i månaden känns inte så nödvändigt. Visst går vi i skogen, men de gångerna han tuggat på sork, käkat bajs eller annat olämpligt är lätträknade på en hand. Och att överleva utan att klappa eller pussa honom – glöm det! Den risken tar jag. Men nu håller vi tummarna för att jägarnas nyskjutna rävar, testade jakthundar, infångade sorkar visar att utbredningen är på ett litet litet fjuttigt ställe…

Nu riktar vi istället blickarna mot nya förhoppningsvis maskfria äventyr. Ne, inget viltspår än…snön ligger i skogen och verkar inte vilja flytta sig förrän tidigast nästa helg. Vi har andra äventyr på gång ;)

Busig och snarkande gris

torsdag, februari 10th, 2011

För hundrade gången: JA våra hundar vet att soffan är ett hundfritt område. Men ändå möttes syrran av denna syn imorse när hon kom ut ur duschen. Lukas ser ut att njuta av sköna läget istället för att skämmas för det otillåtna ;)

Det är ju inte alltid det roligaste att gå upp varje morgon till skolan. Det är ju inte mer lockande när det är mörkt, blåsigt, kallt, slaskigt och tågförseningar var tredje dag. Man vill ju mycket hellre gosa ner sig hos denna snarkande lilla gosegris som knappt ägnar mig en blick på morgonen såvida jag inte viskar ett ”ut och kissa innan jag går”. Då kan han tänka sig en snabbkiss för att sedan springa in till sängen igen direkt jag släpper in honom.

 

<3

Imorrn….hem hem hem hem till Uddevalla och kolla hur fotoboken blev :)

Att ha två hem

måndag, februari 7th, 2011

Som ni nu vet så har ju jag och Lukas just nu två hem. Hemhem är hemma hos mamma och pappa i Uddevalla. Medan andra hemmet är hos syrran nere i Göteborg där vi tillbringar veckorna eftersom jag pluggar på universitetet. Det finns både för och nackdelar med detta.

Fördelarna är att man har dubbel uppsättning av det mesta. Två sköna sängar, två tv:ar, två garderober att fylla med kläder osv. Man kan även lätt fly från det stökiga rummet. Är det stökigt i Uddevalla åker man till Gbg och slipper se stöket på några dagar och har istället ett städat rum i Gbg. Dock blir det proböem när man är lat och inte orkar städa någonstans ;)

Nackdelen är när man inte har dubbeluppsättning av sakerna. Ett tag hade jag en karda och en klotång. Fick alltid för mig att klippa klorna just när jag glömt klotången i andra staden. Men nu är det problemet löst genom att ha dubbeluppsättning även av det. Man åker hem från skolan, hemhem på helgen, sedna hem, hemhem, hem och hit och dit…Men så länge jag och Lukas åker tillsammans är vi båda nöjda.

Ännu en nackdel är en dag som denna. Förra helgen utbyttjade jag ett erbjudande vi fått om att få en fotobok gratis. Skulle ta två veckor att få den ca, så jag räknade ut att den förhoppningsvis borde kommit på fredag. Lagom till jag kom hem till Uddevalla. Men så när jag pratade med mamma nyss så sa hon ”du har fått paket idag”. Och nu vill man ju bara hem och se hur den blev!! Eller jag menar hemhem…eller hem..eller?? Ja, till Uddevalla iaf!!

För övrigt jag och syrran tränade på att få hundarna att hoppa över mig när jag ligger hopkurad på golvet. Resultatet – två hundar som hoppar samtidigt för att få godisen först, en liten Elvis som tycker hua va läskigt, och 58 illröda rivmärken på min rygg :)

Delmål februari

fredag, februari 4th, 2011

Lite delmål för februarimånad

¤ Lära sig att rulla runt. En rejäl utmaning eftersom Lukas verkligen är envis på den biten ;)

¤ Hopp över mig när jag ligger hopkurad på golvet.

¤ Ett viltspår (om vädret tillåter på helgerna)

Dessa två får räcka. Dels för att nummer ett är en rejäl utmaning och dessutom har jag en stor uppgift i skolan. Eller vad sägs om att snickra ihop ett gympapass på 20 min..?! Var redovisning av enbart uppvärmningslåten idag så vi fick känns på känslan. Svårare än vad man tror att hitta rätt steg, byten och framförallt låtar. Lukas börjar nog bli ruskigt trött på att det bara är samma låt vi skakar rumpan till hela tiden. :)

Imorrn blir det förohppningsvis träning och bus på klubben. Äntligen!!

Summering av delmålen för januari

tisdag, februari 1st, 2011

Då var januarimånad till ända och dags för en summering.

¤ Stå med två tassar mot pilatesbollen. Börjar klicka in det en gång. Kollade av det idag och det satt kvar en del. Men nu ska vi minska på stödet.
Gick ju riktigt bra, både med och utan stöd. Att stå med trampdynorna och inte hänga med hela kroppen på var ju egentligen inte grundidéen utan en påbyggnad eftersom han klarade målet tidigt. Så det blev nästan uppnått. Att gå på bollen från sängen med stöd gick sisådär… Längre än så kom vi inte och kommer inte komma längre på ett tag heller. Förklaring ser ni nedan ;)

¤ Stänga lådor och skåpsluckor. Det kan han i köket hemma i Uddevalla. Dags att flytta med sig det ner till Göteborg och detta kök.
Låda som låda, skåp som skåp oavsett vems kök vi är i.  Uppnått!!

¤ Få tillbaks konsten att gå fint i koppel på promenaden
Detta kan man träna på i oändlighet känns det som. Men efter lite för mycket slapphet är vi tillbaka där vi stod i höstas. Påbyggnad nästa månad.

Och så lite utlovad film från pilatesträningen i måndags. Första filmen ett hopklipp av lite olika snuttar. Spana bla in hur man ser hur han jobbar med svansen för att hålla balansen efter 38 sek in i filmen

Untitled from Caroline L on Vimeo.

Denna filmen bjuder på det extra pilatesträningen och förklaring till varför träningen ligger på is. OBS! Inga hundar kom till skada under inspelningen och det gav inga bestående men för livet :) Sluttjatat från mig. Titta och njut istället!!

Untitled from Caroline L on Vimeo.