Archive for juni, 2011|Monthly archive page

torsdag, juni 30th, 2011

Eftersom jag satte upp målen i mitten månaden, samt att värmen tagit kol på min o Lukas träningsmotivation sista dagarna så kan jag knappast påstå att vi uppnått de *skäms på oss* Så vi tar med oss de in i nästa månad samt lägger till ett moment.

Delmålen Juli-månad
¤ Hoppa hopprep – har gett mig fasen på att jag och Lukas ska lyckas göra ett-två hopp tillsammans med hopprep. Om han delar min tanke återstår att se.

¤ Apportering – oj vad han tappat stinget där. Får bli lite dummie på raka synliga stigar så det kommer tillbaka.

¤ Dra i snöre – såg en film om en hund som drog ner dragkedjan till mattes tröja. Väldigt snyggt! Så vi satsar mot första steget, dra i ett snöre oavsett var det sitter.

Sysselsättning i köket

måndag, juni 27th, 2011

Så här roade vi oss i köket fär några dagar sedan :)

Stänga kökslådor

Untitled from Caroline L on Vimeo.

Springa tunnel under köksbordet

Untitled from Caroline L on Vimeo.

Vila och katten också

onsdag, juni 22nd, 2011

Sommarlovsdagarna rullar på. Alltid något att göra varje dag. Dagarna hemma tillbringas med garderoben för storrens som jag fortfarande inte är klar med. Kanske är det därför jag hellre åker iväg än tvingas städa den… ;) Lukas ägnar iaf helst de lediga stunderna som bilden visar nedan.

Var laddad inför träning på klubben idag. Åkte dit i fjällrävenbyxor, fleecetröja och väst över, för inte kommer det väl regna. Direkt jag och Lukas gått en bit på promenaden blixtrar det till och jag bara väntar på dundret. Lukas reagerade lite på det. Han har börjat att reagera lite mer på skott och plötsliga läten…Så trots att det började komma lite regndroppar valde jag att fortsätta promenaden och inte gå till bilen. Då hade det blivit en gej av smällandet. Och några smällar till kom det under promenaden och desto mer regndroppar. Pisseblöta!! Valde ändå att träna lite på planen i ösregnet. Vi var iaf helt själva på planen innan en till lämnade bilen för lite träning. Sedan åkte vi hem som två dränkta katter, blöta in på skinnet…

På tal om katt. Var hos kompisen Camilla häromdagen. Hade med mig kameran för att fota den söta kattflickan Lisa. Eller vad sägs om bilden nedan. Är hon inte söt???

Lydig? Javisst…ibland

fredag, juni 17th, 2011

Ibladn undrar jag hur Lukas tänker när jag säger åt honom att göra något. Körde igenom lite fritt följ, ställande/läggande under gång och inkallning i trädgården på skoj igår. Bara lite beröm och inget pet med rätt position utanv i körde bara på. Ett antal gånger sprang han istället iväg eller bara la sig ner på gräset och spelade korkad och rullade runt *suck*

Däremot i skogen på kvällspromenaden utspelar sig följande..Det är varmt, Lukas flämtar och tungan är lång. Vi går förbi en vattenpöl och jag mumlar lite på skoj ”gå och lägg dig” det ser nästan ut som att han är på väg att lägga sig, men i sista stund hejdar jag honom..det är ju trots allt en rätt smutsig pöl och badkruka som han är så skulle han väl ändå inte våga. Men vid nästa pöl testar jag och säger ”gå och lägg dig”. Och vem traskar i vattenpölen och lägger sig?! Och inte bara ett snabbdopp och sedan upp igen utan han ligger kvar tills jag säger att vi ska fortsätta gå. Så ja, innerst inne är han nog rätt lydig och bara skiter i att göra det jag säger ibland ;)

För övrigt tog jag mig i går en sväng upp till hunddagiset i stan. Var och masserade ägarens hund under min utbildning till hundmassör några gånger. Världens mysigaste berner sennen-pojk. Passade även på att sätta upp en lapp där ifall dagishundägarna ville ge sin hund en massagestund :) Insåg även hur mysigt det är att vara på hunddagis. Träffa massa olika raser och personligheter och få chans att bara sitta och titta på de när de leker och stojar dagarna långa. Inte konstigt att många skulle kunna tänka sig att jobba på hunddagis.

Nu, ut i en regnig skog för promenad…senare får det nog bli ett träningspass med hopprepet. Många som ville ha filmbevis om vi lyckas :) Dock är jag i nuläget tveksam till hur det kommer gå. Lukas verkar mer intresserad av att ta tag i handtagen istället för att hoppa över repet ;)

TREVLIG HELG!

Delmål juni

onsdag, juni 15th, 2011

Tog en liten paus från träning och delmål inom träning under majmånad med tanke på alla öronproblem. Men på återbesöket hos veterinären i måndags visade Lukas upp två fina öron och hörselgångar. Så nu tänker vi inte åka till veterinären igen förrän den årliga vaccinationen i höst. Därefter en tur till mormor och morfar och Lukas fick äntligen leka med sin älskade Bella. Sist gång var nog i vintras. Alldeles för länge sedan sist enligt de båda. Bella var första hunden Lukas lekte med trots att hon var dryga året då han var liten pluttpluttvalp men de fastnade för varann direkt och är bästa lekkamrater. Direkt man kommer till mormor och morfar går han och tittar ut genom fönstrena som är åt deras trädgård. :)

Nåväl, ny månad, ny frisk månad och helledig från allt pluggande. Dags för nya delmål.

¤ Hoppa hopprep – har gett mig fasen på att jag och Lukas ska lyckas göra ett-två hopp tillsammans med hopprep. Om han delar min tanke återstår att se.

¤ Apportering - oj vad han tappat stinget där. Får bli lite dummie på raka synliga stigar så det kommer tillbaka.

Nedan, bilder från morgonpromenaden idag

Sommarlov!!

lördag, juni 11th, 2011

Så där då var det gjort, terminens sista tenta (psykologi).Ett av tre år avklarade mot målet sjukgymnast. Känns väldigt skönt att äntligen få pusta ut från det hektiska tempot och bara njuta av ordet sommarlov =)

När jag kom hem igår var Lukas väldigt glad. Hade lämnat kvar honom hemma hos mamma i Uddevalla medan jag tillbringade veckan i Göteborg för lektioner, plugg och tenta. Lukas luktade mycket noggrannt igenom mina väskor för att kolla vart jag hade varit. Vad hade han gått miste om ;)

Så imorse så vaknade jag av att någon satt bredvid sängen och pratade väldigt högt :) Riktigt mysigt! Sedan efter frukosten när Lukas och pappa skulle gå ut var Lukas tvungen att ta vägen om mig i köket. Väl där fick jag en blick som kunde översättas som ”du lovar väl att du är kvar hemma när jag kommer hem?”

Vad vi ska göra under sommarlovet?? Mest njuta av friheten och lugnet. Med så klart en drös aktiviteter av det vi gillar bäst: hundträning, spårning, prov?, hundmassage och försöka se om Lukas är badkruka eller badvilding i år. Så jag hoppas ni alla har beställt fint väder =)

Mot sommaren!!

Dagens fina pojk

måndag, juni 6th, 2011

Efter lite vankade hit och dit så brummade jag och Lukas ändå iväg till den inofficiella utställning på hemmaplan (UBHK). Idag är det ju Sveriges nationaldag så varför inte bjuda på svenskt sommarväder. Ja då menar jag ösregn så vindrutetorkarna knappt hängde med på vägen dit (var nära jag vände om hem igen), sedan bara mulet, lite regnskurar stora och små, uppehåll, lite sol, lite regn, och sedan totalt gassande solsken för att sedan komma några enstaka regndroppar i solsken. Svensk sommar i ett nötskal ;)

Lukas skötte sig iaf exemplariskt och tyckte väl det var lite småjobbigt med både regnet och sedan den långa väntan i gassande solsken. Men så går det när man är duktig i ringen. Dagens resultat blev klassvinst Öppenklass med HP, Bästa Hane, BIR samt BIG-4!! =) Tjoho vad duktig han var. Totalt 7 golden anmälda.

Kritiken: Utmärkt hane i fina prportioner. Mycket bra huvud och uttryck. Goda vinklar fram och bak. Kort och kompakt kropp. Utmärkt päls. Bär och använder sin svans väl. Utmärkt presenterad.

Tack till Uddevalla Brukshundklubb för en fint arrangerad utställning med trevliga domare och funktionärer med glatt humör trots varierat väder.

Hoppas ni haft en trevlig Nationaldag!!

Chippen-träning

lördag, juni 4th, 2011

För Lukas del ligger viltspåret lite på hyllan i nuläget pga öronen. Dessvärre även den andra träningen också. Har inte riktigt haft tid och det känns som att han inte är så motiverad heller i nuläget. Dumt att sätta lite krav på honom då. Dessutom tar helgens värme verkligen på honom. Tillbringar gärna dagarna nere på klinkern i vårt rum.

Däremot så blev man hipp som happ plötsligt hundvakt åt syrrans hundar. Inte mig emot :) Det konstiga var att Lukas var med pappa och fiskade när petiterna kom så de sprang runt och letade och letade efter Lukas. Herregud hur ska våra hundar klara sig utan varann i sommar…? Självklart blir det små besök hit och dit, men inte varje vecka som det varit sedan i augusti…

Hur som helst så har jag introducerat nosduttar för Chippen och syrran. Och oj vad de tränar!! Passade på att själv köra ett litet pass med honom nu på kvällen för att kolla lite hur långt de kommit. Mycket fint resultat. Just nu är det pussar, nosduttar på lock och trampa på lock som står på schemat.

Chippen är väldigt speciell att träna. Lär sig oerhört fort (snabbare än Lukas ;) ) och är samtidigt väldigt känslig. Det märktes första passet. Han fattade snabbt att uppmärksamhet mot locket gav godis. Nosdutt gav också godis. Nä sedan kraven på ordentlig nosdutt ökade hände det en gång att han bara nästan duttade, godiset uteblev. Och där tog det stopp. Han satt och tänkte och tänkte och tillslut blev det blev att han skällde på syrran för att han inte fattade :) Så han har liiite svårt att tänka och testa igen om han gjort fel. Men däremot lär han sig saker ändå fort. Till skillnad från Lukas, som gärna testar hit och dit mellan moment han kan och det verkar ta ett stund innan han förstår koppling beteende -> godis.

Visst är det härligt med hundträning när hundar är så olika i sättet de lär sig på. Man själv som hundägare/tränare lär sig oerhört mycket :)