Archive for juni 4th, 2011|Daily archive page

Chippen-träning

lördag, juni 4th, 2011

För Lukas del ligger viltspåret lite på hyllan i nuläget pga öronen. Dessvärre även den andra träningen också. Har inte riktigt haft tid och det känns som att han inte är så motiverad heller i nuläget. Dumt att sätta lite krav på honom då. Dessutom tar helgens värme verkligen på honom. Tillbringar gärna dagarna nere på klinkern i vårt rum.

Däremot så blev man hipp som happ plötsligt hundvakt åt syrrans hundar. Inte mig emot :) Det konstiga var att Lukas var med pappa och fiskade när petiterna kom så de sprang runt och letade och letade efter Lukas. Herregud hur ska våra hundar klara sig utan varann i sommar…? Självklart blir det små besök hit och dit, men inte varje vecka som det varit sedan i augusti…

Hur som helst så har jag introducerat nosduttar för Chippen och syrran. Och oj vad de tränar!! Passade på att själv köra ett litet pass med honom nu på kvällen för att kolla lite hur långt de kommit. Mycket fint resultat. Just nu är det pussar, nosduttar på lock och trampa på lock som står på schemat.

Chippen är väldigt speciell att träna. Lär sig oerhört fort (snabbare än Lukas ;) ) och är samtidigt väldigt känslig. Det märktes första passet. Han fattade snabbt att uppmärksamhet mot locket gav godis. Nosdutt gav också godis. Nä sedan kraven på ordentlig nosdutt ökade hände det en gång att han bara nästan duttade, godiset uteblev. Och där tog det stopp. Han satt och tänkte och tänkte och tillslut blev det blev att han skällde på syrran för att han inte fattade :) Så han har liiite svårt att tänka och testa igen om han gjort fel. Men däremot lär han sig saker ändå fort. Till skillnad från Lukas, som gärna testar hit och dit mellan moment han kan och det verkar ta ett stund innan han förstår koppling beteende -> godis.

Visst är det härligt med hundträning när hundar är så olika i sättet de lär sig på. Man själv som hundägare/tränare lär sig oerhört mycket :)