Archive for juni 17th, 2011|Daily archive page

Lydig? Javisst…ibland

fredag, juni 17th, 2011

Ibladn undrar jag hur Lukas tänker när jag säger åt honom att göra något. Körde igenom lite fritt följ, ställande/läggande under gång och inkallning i trädgården på skoj igår. Bara lite beröm och inget pet med rätt position utanv i körde bara på. Ett antal gånger sprang han istället iväg eller bara la sig ner på gräset och spelade korkad och rullade runt *suck*

Däremot i skogen på kvällspromenaden utspelar sig följande..Det är varmt, Lukas flämtar och tungan är lång. Vi går förbi en vattenpöl och jag mumlar lite på skoj ”gå och lägg dig” det ser nästan ut som att han är på väg att lägga sig, men i sista stund hejdar jag honom..det är ju trots allt en rätt smutsig pöl och badkruka som han är så skulle han väl ändå inte våga. Men vid nästa pöl testar jag och säger ”gå och lägg dig”. Och vem traskar i vattenpölen och lägger sig?! Och inte bara ett snabbdopp och sedan upp igen utan han ligger kvar tills jag säger att vi ska fortsätta gå. Så ja, innerst inne är han nog rätt lydig och bara skiter i att göra det jag säger ibland ;)

För övrigt tog jag mig i går en sväng upp till hunddagiset i stan. Var och masserade ägarens hund under min utbildning till hundmassör några gånger. Världens mysigaste berner sennen-pojk. Passade även på att sätta upp en lapp där ifall dagishundägarna ville ge sin hund en massagestund :) Insåg även hur mysigt det är att vara på hunddagis. Träffa massa olika raser och personligheter och få chans att bara sitta och titta på de när de leker och stojar dagarna långa. Inte konstigt att många skulle kunna tänka sig att jobba på hunddagis.

Nu, ut i en regnig skog för promenad…senare får det nog bli ett träningspass med hopprepet. Många som ville ha filmbevis om vi lyckas :) Dock är jag i nuläget tveksam till hur det kommer gå. Lukas verkar mer intresserad av att ta tag i handtagen istället för att hoppa över repet ;)

TREVLIG HELG!