Archive for augusti, 2011|Monthly archive page

Tillökning i flocken och vinst

söndag, augusti 28th, 2011

Jag och Lukas har precis flyttat ner till vår andra flock. Den flocken består som bekant av syrran, hennes kille och deras hundar Chippen och Elvis. Imorgon börjar skolan för min del igen…2 år kvar tills jag får kalla mig sjukgymnast *suck* Ser inte fram emot första kursen som pågår i 5 veckor och innehåller 4 tentor!!

Tillökning blir det i flocken här nere i göteborg också :) Dessvärre kan jag inte påstå att det är en slät, mjuk och sprallig valp som vi var och passade. Denna är något långsammare och stickigare. En liten igelkott verkar ha flyttat in i trädgården. Passade på att fota den lite i regnet förrut när den var ute på kvällspromenad. Vet ju inte om det är en hon eller han så därför går den nu under det neutrala namnet PIGGELIN :)

Och så vinsten då. Jag blev vinnaren i halsbandstävlingen hos underbara ANNA och alla hennes hundar =) Precis när jag sitter och inte alls ser framemot långa skoldagar, tågpendling och för lite tid till Lukas så får man en vinst. YES!! Ibland blåser vinden i min riktning. Så under morgondagen får man blanda föreläsning om invärtesmedicin med att fundera på vilka färger det blir på halsbandet.

Efit fredag 19 augusti 2011

fredag, augusti 26th, 2011

7.15 God morgon

8.30 Hotellfrukost

9.30 Det behövs bekväma skor om man ska gå i djurpark

10.10 Tillbringar några timmar här :)

11.30 Kollar in härliga surikatfamiljen

12.20 Glass

13.15 Kollar på webb-tv rakt in i lejonkulan till lejonungarna. På andra sidan väggen hör man hur arg lejonmamman plötsligt blir och knuffar bla till webbkameran så hela bilden skakar. Häftigt att höra hur kraftig det låter när hon ryter.

14.20 Shoppar kläder med mamma

15.30 Tillbaks på hotellet

16.20 Ute på stan i regnet

17.45 Slötittar i en broschyr på hotellrummet och upptäcker lilla Uddevalla

18.35 Snabbloggar

19.25 Får mms från pappa med bild på hur han och Lukas tillbringar kvällen

20.15 Lays :)

20.55 Fast i dagens djurtema och kollar på mysiga Ice Age

22.20 Slötittarpå tv…

Spår, spår och mera spår

onsdag, augusti 24th, 2011

I måndags åkte jag, syrran och petiterna till skogen för att lägga och gå spår. Började med att jag och syrran virrade omkring i skogen, planerade hur vi skulle lägga tre spår utan korsning, tog ut riktmärken, virrade omkring lite mer och satte snitslar till en förbannelse. Tur att ingen såg oss. Petiterna fick gå sina efter alla spår var lagda, alltså liggtid ca 45 minuter. Spåren var ca 150-200 m, 1 vinkel.

Chippen först ut: spurt i starten. Jäklar här ska spåras rådjur. Men av någon konstig anledning tar han en paus och spanar upp i träden istället. Funderar lite på om han räknar kottar eller letar apor när han jagar..?! Men sedan bar det av rakt i spåret mot klöven. Klöven är det bästa som finns och det hoppas rejält högt för att få tag i den om man lyfter upp den – ge hit!!

Elvis: börjar bra. Hamnar in på Lukas spår (eftersom vi trots vår fina planering råkade lägga de precis bredvid varann några meter). Men han hittade tillbaks till sitt. Går förbi klöven och spanar istället efter mig och Chippen som står en bit bort och väntar. Men tillsslut hittade han den och lattjo var den.

På tisdagen följde även Lukas med. Han började med sitt spår 4 vinklar, ca 400 m, liggtid 22 timmar. Fin start. Blev lite stillastående när han upptäckte att syrran satt och fotade oss. Men fortsatte ok. Inte helt klockrent. Från näst sista vinkeln och till mål gick det betydligt bättre.

Chippen och Elvis gick inte lika klockrent på sina spår (de fick gå det den andra gick dagen innan). Men de hade mest fullt upp att kolla omgivningen och se om det inte fanns färskare spår att gå. Men klöven var iaf väldigt intressant.

Delmål Augusti

söndag, augusti 21st, 2011

Då var det dags att lite sent skriva ner augustimånads delmål. Hade egentligen bara ett mål denna månaden, men har nu fått ett till

¤ Gå ett öppenklassprov redan fixat :)

¤ Lära Lukas blåsa bubblor i vatten -sett flera som tränat och lycakts med detta så nu blev jag väldigt taggad att försöka med Lukas. Han är itne så förtjust i vatten, så det kan hända att delmålet följer med oss in i septembermånad.

¤ Runt – helt enkelt gå runt mig när jag står still.

På äventyr

fredag, augusti 19th, 2011

Första och främst TACK för alla grattis när vi spårade hem ett 1:a pris :) Har redan blivit sugen att fortsätta jakten på ett SEVCH. Dessutom har syrrans kille fixat fler klövar i och med att bockjakten har dragit igång. Finns inget om hindrar oss nu….nästan. Det där med tiden nu när skolan snart drar i gång var det ju också… :/

 

Men just nu är Lukas hemma hos pappa, medan jag och mamma har packat in oss i bilen och gett oss av till Eskilstuna. För vaddå, kanske ni undrar. Jo, men hallå, det finns en djurpark i Eskilstuna och jag älskar ju djurparker. Gick runt där i förmiddags innan alla moln kom. Perfekt väder, sol, lite svala vindar, 21 grader. Ingen jättestor djurpark men vi gick ändå runt där i 3 timmar. Kameran var såklart med och trots att det är en liten djurpark med inte så överdrivet många djur lyckas jag knäppa inte mindre än 400 bilder(!) Jag vet jag tar extremt många kort. Men minst hälften kommer ju vara oskarpa eller odugliga. Bättre att knäppa för många än för få ;)

Kikar runt till er andra och ser hur ni har det när vi kommer hem igen. Tills dess ska jag spana vidare på mina tagna bilder, sortera och justera. Ni får ett helt obehandlat smakprov nedan.

1:a pris

söndag, augusti 14th, 2011

Så kom då dagen jag fick tummen ur och hade bokat ett öppen klass-spår. I förmiddags for jag och Lukas iväg till domaren och skogen och traskade runt i skogen i 22 minuter. Visst han ringade inte alls så mycket som jag tycker han gör hemma. Men däremot hann han med att ta ett bad i diket och en och annan liten extra luktpaus och blåbärsrisrullning. Men helt själv hittar han tillbaka till spåret. Domaren var tom lite imponerad över att han innerst inne alltid kommer ihåg vad han håller på med och efter sitt lilla hyss går tillbaka klockrent i spårkärnan, enligt henne =)

 

<3 Min fina Lukas <3 

 

Filmtajm

torsdag, augusti 11th, 2011

Kommit lite tjat från min syster att jag uppdaterar bloggen för dåligt. Nu när jag är ledig har jag all tid i världen att blogga, men konstigt nog har man inget intressant att skriva då. Antingen njuter man av ledighet och att inte göra någonting eller så är det fullspcäkat med saker att man inte vet vad man ska skriva om.

Men vi jämnar idag ut oblansen genom filmtajm!!

Först ut är julimånads delmål. Första delen är dra i snöre som skulle bli dra ner dragkedja. Men Lukas kunde visst redan dra i snöre så vi gick på dragkedjan. Sedan kommer hoppa hopprep. Njae en bra start iaf. Lukas bakdelskontroll verkar inte så bra och han glömmer att man måste hoppa med bakbenen också. Men det blev som det blev.

 

Untitled from Caroline L on Vimeo.
Lite läggande under gång :)

Untitled from Caroline L on Vimeo.

Tävling hos rocktassar

söndag, augusti 7th, 2011

Fina Anna anordnar en tävling på sin blogg om ett hundhalsband. Den chansen vill man inte missa! Var med ni med =)

Valpbilder

torsdag, augusti 4th, 2011

Helgens valpbilder finner ni nedan. Kullen är en O-kull och i valplådan får de smeknamn istället för att heta ljusa hanen, mörka tiken osv. Temat på smeknamnen var passande nog Opera :) Hanarna heter Pavarotti och Pajazzo. Tikaarna Carmen, Tosca och Delilah.

Pajazzo gick även under smeknamnet Fotbollen, pga sin teckning (som ni ser på hans bilder) samt hans enorma aptit vid matdags.
Tosca hade även smeknamnet den bitska. Gärna ha allt i munnen och dessvärre var det även hon som hade flest tänder – aj!!

Carmen och Pavarotti


Mumsar mat


Delilah är lite trött efter mat och lek

Tosca provsmakar min syster


Pajazzo, även kallad fotbollen….

Pajazzo

Pajazzo

Carmen (?)


Carmen

Delilah


Pavarotti

Tosca


Bus i valplådan

 Busiga Pavarotti

Tillbaks på banan

måndag, augusti 1st, 2011

Okej, tillbaks på banan igen. Och tack för de peppande orden. Åkte ut tisdagen därpå (26/7) och la ett korrekt öppen klass spår, med vinklar, uppehåll, återgång och längd. Liggtiden blev nästan 8 timmar. Inget skott. Var rejält taggad för att se om det bara var mig det var fel på och att om jag tog det lugnt och lät han jobba och ringa som han vill så löser han det. Men shit va dåligt det gick :( Han passade på att ta sig ett bad i vatten (han som inte ens har så stor vattenpassion) samt stannade upp i spåret för att rulla sig i mossa 2 ggr. Hoppas innerligt att det var en engångsföreteelse och att han lärt sig att man inte gör sånt under pågående arbete.

Däremot har han skött sig riktigt duktigt på träningarna uppe på klubben, trots värme. Tränat på snabba läggande, försökt börja träna på baklängesmarsch, följa handen, samt övriga små onödiga trix vi blandar vår träning med. Har varit mycket hundar och folk i rörelse på planen och Lukas har kunnat hålla fokus relativt bra. Men stundvis måste han kolla vad de andra sysslar med. Dessutom har han hälsat på underbar liten samojedvalp som han tyckte var väldigt söt.

Däremellan har vi hunnit med en träff med gänget jag läste hundmassage med. Lärorikt! Man friskar upp minnet lite, delar med sig av händelser och reder ut frågetecken och finner lösningar. Och på det god mat och mycket tjöt :) Lukas var såklart med och lekte hela tiden med en annans lilla softis-tik. De lekte och lekte och lekte :)

Men i helgen fick han vara hemma. Då for jag på torsdagen iväg med syrran och hennes kille och var hund- och valpvakt. Vad sägs om 4 dagar med 11 hundar, varav 5 stycken var 4,5veckors petitvalpar. Så söta!! Knäppte en del bilder mellan allt mys och ska försöka lägga upp de på onsdag. Och nej ingen valp fick följa med hem. Men det fanns två som föll mig i smaken väldigt mycket.

Och till sist STORT TACK till er alla som röstade så flitigt på vårt bidrag i Agrias fototävling. Tack <3 Dessvärre var det någon som knep första platsen i sista stund från oss. Så det blev andra plats enligt folket, men sedan var det ju juryn som skulle välja 1,2,3 plats och där kom vi inte med. Men en Petdrinker har vi fått på posten som vi kan hämta ut iaf :)