Archive for september, 2011|Monthly archive page

Laddat batterierna

måndag, september 26th, 2011

Åkte hem till Uddevalla i helgen. Mmm underbart att komma hem och bara njuta av skogspromenader, sovmorgon och mumsig mat!! Kändes verkligen skönt att ladda batterierna så man orkar med en till en-veckas-kurs med hektisk fart och tenta på fredag igen.

Lördagen bjöd på ett morgonspår som legat under natten. Gick ok med tanke på hur länge sedan sist gång. Då är han lite övertaggad och slarvar stundvis. Men sista sträckan gick han klockrent. På söndagen följde kameran med ut och det blev en del kort tagna.

Löven har börjat få tjusig färg

Puss på er :)

Hade kidnappat med mig syrrans lilla Elvis också

Plockade en massa svamp. Dock inte den på bilden – bara hederliga kantareller

Lukas gömmer sig under ormbunkarna :)

Hoppas ni haft en fin helg ni också.

Se mig, Se mig, SE MIG!!!

torsdag, september 22nd, 2011

Jaha, då sitter man ännu en torsdag och tentapluggar. Dags att tenta av en tvåveckorskurs i neurologi om massa neurologiska sjukdomar man insett att man absolut inte vill drabbas av. Har precis tagit lite rast i pluggandet och käkat och vem kikar stadigt fram under armhålan på mig då. Jo lilla Elvis såklart. Än en gång tycker han att jag gott kan dela med mig av det goda som serveras på matbordet ;)

Lukas tycker att jag är dötrist när jag sitter och pluggar hela tiden. Trots små träningspass då och då tycker han att han får alldeles för lite tid. Häromdagen höll han på och hämtade mjukisfotbollen från IKEA, mina tjocka strumpor och ett linne om vartannat. När han tillslut kom med alltihop i sin lilla mun fick alla skolpapper ligga åt sidan och vi busade runt ett tag. Igår smög han upp frambenen i knät när jag pluggade, lade huvudet på skrivbordet och halvslumrade i 5 minuter i den ställningen.

I helgen bär det av hem till Uddevalla. Inte vart hemma på några veckor nu pga lördagstentor mm. Så nu kommer Lukas få all önskad uppmärksamhet av både mig, mamma och pappa. Dessutom har jag påmint mamma om att ta upp klöv och blod på fredag så det blir spår i helgen. Satan vad det suger i spårtarmen. Inget ska få stoppa oss nu, varken väder, vind, plugg eller den jäkla förkylningen som envist hoppat på mig.

Nu åter till pluggandet och lite parkinson, ms, hjärnblödning, ryggmärgsskada, demenser och allt annat man inte vill ha.

Den finaste

söndag, september 18th, 2011

Jag och Lukas traskade iväg för en fotopromenad i naturreservatet. Sugen på gula löv. Men tji fick vi. Inga gula löv så långt ögat kunde se och dessutom var ena bron halvvägs på promanden avstängd för reparation just denna vecka. Bara att traska samma väg tillbaks. Dessutom blev det i princip bara bilder på Lukas :)

Finaste goldenpojken 

             

- Kan vi gå hem nu Caroline?

Nu kommer hösten..och tomten också??

tisdag, september 13th, 2011

Och så kom då hösten. För det mesta brukar jag tänka mig en mysig höst, gula och röda blad som lyser i solen, men även ruskiga vindar och regn medan man själv myser under en filt efter härlig långpromenad. Stormen Katja har ju dragit in och det har märkts, men var är de färgade bladen. Men kanske tur att de inte kommit än för då hade väl alla blåst ner idag.

Börjat nu kurs igen i skolan. Ägnade gårdagen åt repetion av en 2-veckorskurs i höstas. Tempo, mycket att väcka till liv i hjärnan, men skönt med repetition. Dessutom ledig idag och inget tentaplugg för ovanlighetens skull. Så himla skönt. Promenader med hundarna, träning av alla hundarna och bara myst!!

Medan det regnade och blåste rejält ute plockade jag fram kameran och knäppte lite bilder på höstdekorationen här hemma.

Men om hösten nu är här så kommer väl även snart vintern…och tomten…?! eller?!?! Det kunde man iaf tro här hemma när jag kom hem igår eftermiddag. Jätteglada hundar mötte mig på nedervåningen när jag kom hem. Gladast var Elvis av någon anledning. När jag sedan kom upp på övervåningen förstod jag varför han var glad. Tomten hade ju kommit på besök under dagen. Eller var det verkligen tomten som varit i öppna spisen? Ne det var ju bara lilla Elvis som haft tråkigt när de varit ensamma hemma. Lite vedträn kan bli hur kul som helst särskilt med en påse mossa =D

Moraliskt stöd under tentaplugg

fredag, september 9th, 2011

Ny vecka i skolan, nytt ämne, ny tenta. Sitter just nu och pluggar in allt jag ska kunna inom ämnet ortopedi inför morgondagens tenta. Lite frakturer, proteser, knäskador mm…

Hundarna är såklart moraliskt stöd. Lukas befinner sig inom 1 m radie runt min stol ständigt (förrutom när han försöker krypa omärkt upp i sängen), Chippen ligger även han och snarkar i mitt rum. Elvis brukar däremot ligga i vardagsrummet och sova. Förrutom när man ska äta. Medan jag fyller på energiförrådet undrar inte han om inte även han kan få smaka lite på Halloumigratinerad pasta :)

Tack för kommentarerna om filmen :) Kikar in till er alla imorgon efter tentan…åter till pluggandet :/

Lukas lär sig bubbla

måndag, september 5th, 2011

Okej, inga klockrena bubblor än…men förhoppningsvis kommer de snart :)

Untitled from Caroline L on Vimeo.

Summering och nya delmål

fredag, september 2nd, 2011

Delmål augustimånad

¤ Gå ett öppenklassprov – avklarat 14/8 med ett 1:a pris.

¤ Lära Lukas blåsa bubblor i vatten -sett flera som tränat och lycakts med detta så nu blev jag väldigt taggad att försöka med Lukas. Han är inte så förtjust i vatten, så det kan hända att delmålet följer med oss in i septembermånad. - hade stora förhoppningar om detta trick. Men ack så trögt det gick i början. Hann tryckte fint på botten i torr skål, men kom det vatten i drack han det bara. Men nu doppar han iaf nosen, och någon enstaka bubbla klämmer han omedvetet fram ibland. (film kommer)

¤ Runt – helt enkelt gå runt mig när jag står still - misstänker att jag redan lärt honom det en gång i tiden och att vi bara behövde ”damma” av det. För snabbt gick det iaf.

 

Delmål septembermånad: (får se hur mycket träning det hinns med bland alla tentor, 3 kvar i september..)

¤ Baklängesmarsch – tycker det här så så jäkla fräckt ut (http://www.youtube.com/user/klickerklok#p/u/21/k8syNonQa8A) Redan tjuvtestat en gång, inte lätt med en hund som lärt sig vanlig fotposition. Men vi testar :)

¤ Mer bubbelblåsning!!!

¤ Det ska vara positivt att gå ner för källartrappan hos syrran – av någon anledning vägrar han vissa gånger medan andra gånger springer han ner.

Så är tillbringar Lukas dagarna när jag är i skolan :)