Archive for oktober, 2011|Monthly archive page

Andra 1:an

lördag, oktober 29th, 2011

Idag gick det så här :)

Start/sträcka 1: start och sträcka 1 ua
Vinkel 1: ringar, ua
Sträcka 2: bloduppehåll, ua
Vinkel 2: återgång
Sträcka 3: liten avvikelse ca 15-20 m, ringar åter
Vinkel 3: tar direkt
Sträcka 4: lite kryssande, ua
Vinkel 4: bloduppehåll, ringar, löser
Sträcka 5/spårslut: kryssande, ua, ringar slutet

Spårtid: 17 min
Allmänt omdöme: en hane som arbetar lugnt, ringar bra vid ….? (vet inte vad det står)
Poäng: 37
Domare: Roger Skoglund

Pris:  1:a Öppen klass

Så då var två 1:a pris i Öppen klass avklarade :) Han har lite svårt när det blir bloduppehåll. Körde ett spår förra helgen med bara klöv och han letade efter blod i början. Men domaren hälsade att träna på och kom tillbaks så ska ni allt kunna kamma hem sista 1:an också.

 Dagens duktiga vovve

—–> Pssstt… <—–

Vad gör man en vanlig tisdag?

tisdag, oktober 25th, 2011

Först - TACK för grattis på Lukas födelsedag och samtidigt TACK för alla röster som ramlar in på vårt foto :)

Vad gör vi ananrs en vanlig tisdag??? Jo som ovan..Lugn bara lugn så illa som bilden ovan visar är det inte. Lärde oss linda kompression idag och var ju tvungen att träna hemma på övergångar över knäled och fotled. Men eftersom varken syrran eller hennes kille var hemma så fick man ta vad man hade förrutom mitt egna ben. Men Lukas tyckte det var helt okej att få lite ompyssling.

Dock kommer nog bandaget mer till användning på magen. Suck…Råkade lämna kvar rullen på golvet när jag gick ut med syrrans hundar. Orättvist tyckte Lukas och började mumsa lite på det. När jag kom hem la jag det på sängen och gick och aktiverade syrrans äldsta hund en liten stund. När jag sedan kommer ner i mitt rum igen så har syrrans lilla hund också tagit sig ett litet gnag i rullen. Risk för magknip eller stopp är liten, tycker inte mycket försvunnit på magen. Men skulle det ske så har de ju bandage i magen..räcker inte det??!?! ;)

Bild från i söndags. Trött efter viltspår :)

 

LUKAS 6 ÅR

lördag, oktober 22nd, 2011

Idag är ingen vanlig dag

För idag är Lukas 6-årsdag

Hurra Hurra Hurra!! :)

 

 

Psst… en röst på födelsedagsbarnet a va?!  KLICK – Tack :)

Morgonstund har….dummie i mun :)

onsdag, oktober 19th, 2011

Bilder från förrförra helgens morgonpromenad. Tjo vad det var livat :)

Kollar man noga ser man tungan sticka fram ovanför dummien. Herregud kan han aldrig bära en dummie korrekt…?

Träna med matglad golden

lördag, oktober 15th, 2011

Pratar man hundmat och jag nämner att jag har en golden brukar jag alltid få höra kommentaren ”ja men det äter ju allt”. Men ne så har det inte varit. Ni som följt oss flera år vet hur krånglit vi har haft det. Han är inget matvrak. Visst han har haft sina perioder och de har varat någon vecka för att sedan bli lite kinkig igen. Att motivera med godis under träning har inte alls varit lätt. Har hela tiden önskat att han ska bli liiite mer mattokig så han blir taggad vid träning. Och vips har något hänt :)

Att servera kvällsmat handlar numera inte om ”jag kanske äter en tugga för att göra tvåbeningarna glada” eller ”jag äter extremt långsamt, en tugga i taget, inte stressa med mat”. När vi bor hos syrran bor vi på nedervåning medan köket ligger där uppe. Man lägger upp mat i skålen och kikar nerför trappan. Där sitter en Lukas käpprak i ryggen och väntar. Tar man ett steg ner för trappan har han redan sprungit in i vårt rum och satt sig. När man kommer in i rummet står han och snurrar och småskuttar – ”ge mig maten!!” Helt underbart att se. Att tugga maten är numera nästan överflödigt in med så mycket som möjligt på kort tid. Och detta har pågått sedan augusti. Äntligen har han blivit en golden gällande maten.

 

Att då försöka träna upp kvällsmaten tycker han nästan blir tortyr. Han vill ha maten serverad i skålen och mumsa direkt. Men icke sa nicke. Han är verkligen taggad på att testa sig fram och vänta på klick. Dock innebär ivern att han slarvar en del och man kan råka klicka in fel sak…

För några kvällar sedan tränade jag på rätt grepp på dummien. Inga problem så länge jag gav honom dummien. Jag la den på golvet och direkt var han tillbaks på att bara ta med framtänderna. Dock lyckades han en gång kasta till medd huvudet så dummien hamnade rätt. Klick! Han gjorde det 3 gånger till och jag tänkte fine vill han göra på det sättet så ok. Dock blev han superglad att han lyckades och gjorde ivrigare och ivrigare kast med huvudet. Öronlapparna väne på sig och han såg ursöt ut. Men dummien flög som en fågel och hamande både i sängen och på skrivbordet. Jag slutade såklart klicka för riktigt sååå glada kast bör han inte göra med en dummie. Efter ett tag bytte vi övning men kvällen därpå var han beredd att kasta dummie igen direkt vi började klicka. Men tillslsut förstod han att det inte var hans uppgift. Praktiskt annars om han själv kan kasta ut dummien bakom sin rygg och sedan apportera in den :)

Så ja, det är inte alltid lätt med en ivrig hund. Men hellre ivrig än seg. Nu ligger det ett viltspår och väntar på oss sedan igår kväll. Tänkte gå det vid lunchtid och hoppas att Lukas är lika sugen som mig

Trevlig helg och tack för att ni röstar. Släng gärna in fler! KLICK!

 

Summering och nya delmål Oktober

fredag, oktober 14th, 2011

Host host…vart tog bloggandet vägen..?? Ligger visst lite efter. Men en kort summering av septembermålen samt några små inför oktober.

Delmål septembermånad: (får se hur mycket träning det hinns med bland alla tentor, 3 kvar i september..)

¤ Baklängesmarsch – tycker det här så så jäkla fräckt ut (http://www.youtube.com/user/klickerklok#p/u/21/k8syNonQa8A) Redan tjuvtestat en gång, inte lätt med en hund som lärt sig vanlig fotposition. Men vi testar :) - Gick väl rätt ok att lära honom. Men sedan tog det stopp pga mig. Visste inte riktigt hur jag skulle gåg vidare eller ens vad jag skulle ha det till. Så ja, stopp blev det. Men han kunde gå en raksträcka relativt ok.

¤ Mer bubbelblåsning!!! - funkar! Shit va kul det är, men blött.

¤ Det ska vara positivt att gå ner för källartrappan hos syrran – av någon anledning vägrar han vissa gånger medan andra gånger springer han ner. - går bättre. Lättlurad och godisgris som han är i nuläget vara det bara att lära in snabbt ner = godis.

 

Delmål för oktober. Redan hunnit en bit in, men vi har tjuvstartat lite.

¤ Apportering – håll dummien rätt. Han är en mes och håller helst bara med framtänderna. Ordentligt grepp vill vi ha.

¤ Dirigering – mer apportering.Vill kunna ha honom några meter framför mig och kunna skicka antingen höger eller vänster till skål/dummie. Skulle bli extra glad om stoppsignalen funkar annars får vi helt enkelt köra att jag sätter honom och själv backar undan.

¤ Raka uppsittande -från läggande till sitt ska han sträva uppåt och bakåt. Rumpan still. Nu kör han små skutt framåt med rumpan.

Aj aj aj….

söndag, oktober 9th, 2011

I fredags när jag kom hem hade jag varit borta från Lukas väldigt månsa timmar under dagen. Han blev jätteglad och som vanligt skulle det lekas en massa. Dock gick det denna gång rätt vilt till och en klo gjorde ett fint märke på min arm. Dock kände jag inte av det när det hände utan märkte att det kom lite blod i Lukas päls ;)

Lukas har egna ”aj-aj” just nu. I måndags morse vaknade jag att att han slickade sig och smackade väldigt mycket. Smart som han var låg han kvar i sin säng medan jag gjorde mig redo för skolan vilket innebar att det var svårt för mig att se vad han slickade på. När jag sedan kom hem för kolla var han öm i svansen och ville inte att jag skulle pilla mer än nödvändigt. Har ägnat kvällarna åt att försöka se vad som gör ont och klippa rent. Han har varit ovanligt rädd/känslig när jag pillat på svansen i området vilket tyder på att han haft ont. Jag brukar alltid på ta och göra som jag vill.

Ringde vetten i fredags. Så länge det var torrt och inte sipprar ut blod eller var så tyckte de att jag kunde avvakta besök. Dessutom inte bada och försök hålla svansen still så han inte slår i något. Lätt att hålla en goldensvans still ;) Vi avvaktar och ser hur det artar sig. Ska hem till Uddevalla på fredag och förhoppningsvis slipper vi klämma in ett veterinärbesök.

Det har hela tiden sett ut som om en skorpa redan har bildats som sitter rejält fast i pälsen och bildas en stor klump. Han har slutat slicka så mycket på det. Men i fredags hade han såkalrt gjort det. Men nu är det lugnt igen. Så här såg det ut i fredags (dock inte riktigt så ”blött” som det ser ut, bilden  är lite missvisande). Och jag har absolut ingen aning om vad han har lyckats göra…..

 

Och en liten sak till..Agria har dragit igång med ännu en härlig fototävling. Denna gång med tema höst. Det bara vimlar av underbara hösthundar :) Men vi vill såklart att ni röstar på http://www.agria.se/tavling/hostigahundar/hem#gly-date;1;NOTE-8MEPZ6-0. Ni var många som hjälpte oss till fin placering i somras och det är vi väldigt tacksamma för! Som vanligt är det en röst per mail per dag. Tack på förhand!! Är ofta inne och kikar där men har inte sett några av era hundar. Har jag missat er?? Hojta till så röstar jag på er med. Trevlig söndag :)

Vad är det för en dag….

tisdag, oktober 4th, 2011

…jo Kanelbullens dag :) Den missar ni väl inte?!?!

 

Bilder från gångna dagar

söndag, oktober 2nd, 2011

Tog en paus i torsdagens tentaplugg och fotade lite i trådgården.

 
 

Lukas norpade åt sig löven jag försökte fota

 

Igår åkte jag och pappa upp till Herrestadfjället. En härlig morgonpromenad med fotande och svampplockning i rejäl dimma och total tystnad i skogen. Inte en endaste fågel. Det enda som lät var vi och dropparna som droppade från taket. Va? Om vi var däruppe kl 5 på morgonen…nesch kl 10, men ändå knäpptyst.

Originalbild – nja riktigt så mörkt var det inte, men dimma – oja!!

Lite retuscherad bild. Något ljusare..

Lukas passade på att ta sig ett litet snabbdopp.

Den finaste <3