Archive for november, 2011|Monthly archive page

”Jag protesterar…”

onsdag, november 30th, 2011

Just nu är jag hemma i Uddevalla och har 4 veckors praktik. Detta inebär att Lukas är ensam hemma på dagarna, och inget sällskap av syrrans hundar. Det blir ibland rätt långa dagar, och lägg därpå till hans numera nyfunna energi. Ingen vidare kombination. Som tur är så går jag och mamma om varandra rätt bra i arbetstider och så får vi dessutom lite hjälp av mormor och morfar som kissar honom på dagarna.

Men idag har han verkligen visat att han är missnöjd med detta. Vad sägs om att sno hundgodis från bordet när han är ensam hemma? Eller lämna en mysig grushög på min säng? Han vet mycket väl att båda sakerna är förbjudna. Hade lite svårt att säga till honom när jag kom på honom med huvudet inborrat mellan kuddarna i sängen. En viss herre protesterar och tycker det är så ensamt att han måste sniffa kuddar, då får man allt lite dåligt samvete… :/

1:a advent

söndag, november 27th, 2011

När första ljuset brinner
Står julens dörr på glänt
Och alla är så glada
Att fira få advent

Även om vi håller kvar i vår höstlayout liiiite till så är det faktiskt 1:a advent idag. Dock är ju julkänslan så långt borta den kan vara med stormbyar, regn och plusgrader. Så jullayout får vänta.

Men julbaket har inte låtit sig väntas på. Igår blev det till att baka lussekatter, 46 stycken. Nå, har ni bakat några lussekatter att avnjuta idag?

Men inte bara 2-benta ska få hembakt. Syrran köpte en tidning med julbak och på några sidor där bak fanns även hundgodis. Jippie!! Frågan är bara vilken vi ska börja med - leverprickar eller köttfärskakor??

SE VCH Sunny Delight’s Fit As A Fiddle

söndag, november 20th, 2011

Så kom dagen då vi än en gång traskade ut i skogarna hos viltspårsdomaren…Denna gången gick vi i mål som champinjoner!!! :)

Tänka sig att min lilla buse äntligen kammat hem en titel och lite snygga bokstäver till sitt stiliga namn. Efter tre raka 1:a pris :) Så på detta snygga datum 20-11-2011 vill jag presentera

SE VCH Sunny Delight’s Fit As A Fiddle

 

Sov gott underbara Enya

lördag, november 19th, 2011

Vissa av er som följt oss har även för några år sedan följt Enya (Sunny Delight’s Light From North). Hon och Lukas har samma mamma och hon har alltid varit Lukas lilla fina lillasyster.

Som liten hade hon problem med magen och de upptäckte tillslut att hon hade en svår tarmsjukdom. Efter många undersökningar och mediciner lyckades man ändå hålla magen i trim och hon levde utan besvär.

Dessvärre är inte världen rättvis..Som om hon inte haft nog med problem fick hon lymfcancer. Hon opererades i somras, men vid återbesök visade det sig att det inte fanns något att göra. Hennes mage hade inte klarat cellgifter eller strålning.

Därför har fina Enya idag (18/11) fått somna in med med sin flock runt sig och vandrat vidare och väntar på regnbågsbron.

Har fått två bilder av hennes husse och matte som jag fått tillåtelse att lägga ut här på bloggen, som visas nedan.

Översta bilden är på en då frisk Enya som precis gått ett ca 1km långt viltspår och är härligt blöt och lycklig, precis som hon var ända in i det sista!
Den andra är från i somras nere på Österlen och Kåseberga även då frisk och lycklig!

Hon kommer finnas kvar i mångas hjärtan, även vårt.

Fina lillasyster Enya – må du nu vila i frid och slippa all smärta <3

Spårning med sällskap

torsdag, november 17th, 2011

I helgen traskade vi ut på ännu ett spår. Jag la ett relativt kort spår, med bloduppehåll, vinklar och återgång. Liggtid under natten.

På sistone har Lukas blivit bättre på att inte rivstarta i början och därmed slarva och tappa bort sig. Men i söndags for han iväg och gick fel. Startade om, han slarvade igen. Men tillslut hittade han spåret. Efter första vinkeln stannar han tvärt och stirrar åt ett håll, kollar på mig och pappa, stirrar igen, sätter sig, stirrar lite till. Vet de tusan varför? Varken jag eller pappa kunde se eller höra något.

Han gick lite halvdant, tappade lite på uppehållet. Återgångsvinkeln tog han klockrent. Sista sträckan som vanligt fint. Precis när han håller på och letar klöv som jag gömt bakom ett träd hör jag och pappa hur något hoppar bakom den lilla kullen. Vi tittar på varann och undrar lite va fasen rådjuret gör så nära när vi ändå traskat runt en stund. Men inte var det något rådjur utan en svart hund som skuttade runt och undrarde vad vi sysslade med. Den kollade vad vi gjorde, sa ett litet ”vrofff” och skuttade vidare när pappa sa att den skulle gå hem.

Vad gjorde då Lukas? Han missade hela spektaklet eftersom han letade klöv :) När hunden skuttat iväg vänder jag mig åt Lukas igen och ser hur han precis hittat den och försöker få loss den från pinnen. Duktig kille som valde klöv framför hund!! Tror aldrig ens han märkte av hunden :)

Gissar att det var den andra hunden som spökade även tidigare i spåret. Var missnöjd under tiden Lukas spårade men förstod sedan att den andra hunden antagligen spökade för honom och traskat hit och dit. Åtminstone låtsas jag det så jag fortfarande kan hoppas att Lukas har nos och hjärna med sig inför jakten på sista 1:an :)

Lite nytt…

måndag, november 14th, 2011

Tyckte det var dags att snickra ihop lite nytt inför höst/vintern här på hemsidan.

Och istället för att bara byta f’rg och bilder valde jag denna gång att slå till på stort och byta till ett nytt tema.

Allt är inte ritkigt fixat än, men hoppas det faller er i smaken. Jag gillar det redan :)

Film – raka uppsättande

fredag, november 11th, 2011

 Lite film på raka uppsättande som vi tränat under oktobermånad. Skulle kanske filmat från sidan egentligen, men så blev det inte denna gång. Men jag tycker ändå man ser att rumpan sitter gjuten på sin plats :)

 
..och på lite längre avstånd
 

 

Som det står i novembers månads delmål fortsätter vi med position ligg till stå. Funderade länge på om ligg till stå eller sitt till stå är lättast. Men jag tänkte ligg till stå eftersom alla tassar är frusna då…Eller vad tror ni??

För övrigt har jag precis klarat av praktisk och skriftlig tenta och därmed påbörjat min 4 veckor långa praktiktid. Så trista skolbänken och massa timmar föreläsning är nu utbytt till lite sovmorgon, massa nya intryck, vistelse på sjukhus och massa ny information att suga åt sig och ta ett steg närmare verkligheten som för mig sjukgymnast :)

 

Summering och nya delmål November

fredag, november 11th, 2011

Delmålen för oktober…

¤ Apportering – håll dummien rätt. Han är en mes och håller helst bara med framtänderna. Ordentligt grepp vill vi ha. – Jo men bättre grepp har han fått även om han ett tag fick in en lite väl knixande för att få till det. Men även suget har blivit bättre.

¤ Dirigering – mer apportering.Vill kunna ha honom några meter framför mig och kunna skicka antingen höger eller vänster till skål/dummie. Skulle bli extra glad om stoppsignalen funkar annars får vi helt enkelt köra att jag sätter honom och själv backar undan. - Ingen stoppsignal intränad…men lite dirigering har det blivit, med typ 2 meter från Lukas till skål på hö resp vä sida och jag 2-3 meter framför honom.. Dock kopplar han inte alltid och vid signal (jag visar med handen) tittar han rätt men sitter och väntar på varsågod…?!

¤ Raka uppsittande -från läggande till sitt ska han sträva uppåt och bakåt. Rumpan still. Nu kör han små skutt framåt med rumpan. – Jäklar vad snygga de blev tillslut :) Mest tränat med enbart handkommandon.

 

Delmål för November:

¤ Gå ett öppenklass spår!!!

¤ Raka ”uppställande” – eftersom vi lyckade med raka uppsättande så får vi väl avancera lite.

¤ Fortsätter med lite dummiedirigering

 

Tips inför helgen

lördag, november 5th, 2011

Äntligen en relativt ledig helg!! Tja visserligen en skriftlig tenta på onsdag. Men eftersom vi avklarade två praktiska igår tyckte vi alla att vi var väl värda en ledig helg och inte börja plugga alltför tidigt ;)

Dessutom uppäckte jag att det var Lydnads-NM i Danmark denna helgen. Inne på facebook upptäckte jag att en träningskompis tipsade om en länk som livestreamar det hela. Så ni som inte har något bätre för er i helgen, titta och njut:

http://www.livestream.com/agilitymasterskap

Själv lyckades jag precis tajma in när platsliggningen skulle börja. Så heja heja Svenska Landslaget!!!

Trevlig Helg!

Tack :)

tisdag, november 1st, 2011

Först har vi två TACK att säga till er alla. Dels i samband med att vi gick hem vår andra 1 i Öppen klass Viltspår och sedan även för alla röster vi fick i agrias fototävling. I somras fick vi 1727 och nu kammade vi hem 1747. Hade man gått efter antal röster hamnade vi på tredje plats. Men så funkar det inte pga att folk fuskar till sig röster. Utan det fanns en jury som valde ut sina tre favoriter….vi var ingen favoritbild enligt de :( Men däremot får vi hem ett paket mjuka reflexer så vi kommer synas bra i höstmörkret :)

En skärmdump från pappas dator då han och mamma var i Tyskland och jag och Lukas pratade med de via videosamtal på MSN. Lukas vickade och vred på huvudet och kunde inte alls förstå hur deras röster kunde finnas inne i datorn :)

Förresten ibland hittar man mycket skoj och oväntat på internet. I helgen skulle jag googla upp instruktioner på hur man lindar kompression till skolan, men fann något oväntat istället. Vad jag hittade? Testa själva, gå in på google, sök bland bilder och fyll i texten ”linda kompression”. Och kolla sedan vem som är på första bilden :)