Archive for december, 2011|Monthly archive page

Gott Nytt År!!

lördag, december 31st, 2011

Är man bjuden på fin middag med tema glitter och glamour så är man. Fluga på i högsta hugg och redo för party!!

Gott Nytt År kära vänner!!

 

Summering av 2011 och nya mål för 2012

torsdag, december 29th, 2011

Då var snart 2011 slut. Och vad minns vi av det? Jo främst att Lukas blev SE VCH, att jag nu kommit halvvägs på utbildningen till sjukgymnast, samt att vi utvecklats ännu mer. Intressant att bläddra igenom sin egna blogg och minnas vad som hänt under året. Mycket roligt man är med om, som man lätt glömmer.

Lite kort summering utifrån uppsatta mål för ett år sedan (datumen är klickbara). Därefter nya mål inför 2012. Kommer säkert att ändras, men en grund iaf. Viltspåret byts nu ut mot rally-lydnad som vi fastnat för. Apportering finns med som ett bihang. Tycker det är himla kul, men är inte så kunnig och Lukas har inte det inbyggda suget. Men vi gör på vårt vis och ser vart det bär. Ev klämmer vi in en utställning också.

Mål 2011

¤ Viltspår – öppen klassen ska startas så snart snön försvinner. Tre 1:or vill vi ha och ett SE VCH framför namnet.
De magiska datumen blev 14/8, 29/10 och slutligen 20/11.

¤ Apportering – fortsätta där vi står. Kommer bara bli aktivitetsnivå, inga tävlingsmål. Vill att vi ska kunna lättare linjetag och sökområde. Allt på land och inte i vatten.
På leknivå – ja. Korta lätta linjetag kan han om han vet att dummien ligger där, men varken tjusigt eller avancerat.

¤ Utställning – några små inoff ska vi placera oss på
Inoff på hemmaplan (UBHK) den 6 juni.

¤ Finna oss till rätta – att börja plugga så mycket har gjort att vi fått ställa om oss en del. Tiden för spontanträningen finns inte…även om man vill. Men vi ska få rutin på det hela igen.
Tack vare omgivningen har vi lyckats få ihop pusslandet mellan hundträning, promenad, pluggning och pendling mm.

Övrigt

¤ Hade en mindre trevlig maj-månad som bestod av många besök till veterinären pga Lukas öron. Slutade med en rejäl spolning och sedan försvann problemen.
¤ Sedan i somras har Lukas verkligen fått upp suget för när maten ska serveras. Stundvis flyger han upp och springer ut till köket. Härligt att se med tanke på vilken matvägrare och hur kräsen han varit.
¤ Vi har gått kurs (fortsättningskurs). Målet var att Lukas skulle lära sig att träna trots mycket hundar och folk på plan. Dessutom ett bra tillfälle att få en avsatt tid för hundträning mitt i allt plugg.
¤ Inspirerande dag på Nordens Ark. Kan man klicka in lodjur ska vi väl kunna klicka in våra hundar?
¤ Jag har fortsatt min utbildning till sjukgymnast. 3 av 6 terminer avklarade, alltså halvägs :)

 

Mål 2012

¤ Rally-Lydnad - start i nybörjarklassen.

¤ Apportering – svårt att specificera…Linjetag i skog med dold dummie, sökområde, kunna visselsignaler.

¤ Utställning – någon inoff med fin placering

¤ Simma – till sommaren ska Lukas simma regelbundet ute.

Övrigt

¤ Har jag gillat våra små delmål, varje månad. Men nästa år blir det mer struktur och ordning på de.

¤ Fortsätta min utbildning till sjukgymnast

 

Har ni några speciella mål under 2012??

För att inte missa hur det går för oss på vägen mot målen ——->bloglovin

God Jul

fredag, december 23rd, 2011

Sen julafton kommer
Som vi har väntat på
Och alla blir så glada
Att klappar ge och få 

Ja, då var julen här. Julgodiset är bakat, skinkan är gjord, pappa stekt köttbullar, mamma kokat gröt, granen klädd, julklappar inhandlade och inslagna. Det enda som saknas är snön och Lukas julbad (som blir av ikväll). För övrigt gott folk så är det JUL!

Vi tackar för alla fina julhälsningar vi fått av er <3

 Jul i vårt hus

 

 

Full fart mot julefriden!! Den tillbringas precis som den ska, med nära och kära i verkligheten, alltså datafri. Så vi tar ett kik in hos er och ser hur er julstämning är och sedan återkommer vi någon gång i mellandagarna med summering av 2011 och nya mål inför 2012.

Från oss alla till er alla – en riktigt God Jul!! (Och ja, Kalle Anka på jul är ett måste. Brukar försöka lista ut vilken årets nykomling kommer vara, men i år blir det svårt…Bilar 2 kankse?? eller vad tror ni?)

4:e advent

söndag, december 18th, 2011

När fjärde ljuset brinner
Vi hämtar julegran
Och alla barnen räknar
Dan före dan före dopparedan

 

Och dra på trissor det blev bakning även denna helg. Världens enklaste julgodis också – snöbollar. Helt enkelt, smält 200 g vit choklad. Blanda i 2 dl kokos och ½ msk citronsaft (går alldeles utmärkt att ta lite till om man tycker vit choklad är för söt). Rulla bollar och rulla de i kokos. Låt stelna lite och börja sedan mumsa på de :) Enkelt eller hur?

Ja enligt ramsan ska man ha hämtat in granen. Det fixades i lördags. En äkta kungsgran till vardagsrummet och så plockade jag och Lukas ner vår plastgran från vinden ner till vårt rum. Fördelen med plastgran är att man kan böja till grenar precis som man vill så det inte blir några ”hål”. Men trots det så tycker jag att det ska vara en ritkig gran. Det ska dofta gran och de där barren ska så smått falla ner efter nyår. Dock glömde jag ta kort på granarna innan jag åkte till Göteborg för 2 sista dagar innan jullov. Fuskigt dessutom att det liger 1 mm snö här nere i Göteborg. Jag vill också ha snö!!!

Nå, granen inplockad hos er? Äkta eller plast? Trevlig 4.e advent

Den där dagen…

fredag, december 16th, 2011

För 6 år sedan satt jag på en trist FIKA-lektion i skolan. Ne inte FIKA som i bulle, kaffe och kakor. Utan nämligen Finansiering och Kalkylering. Men mitt uppe i allt får jag ett sms ”Vi får komma och titta på valpen kl 16, åker vid kl 13.” Ungefär fem timmar senare stiger man in genom en dörr nere i Steninge hos Åsa på kennel Sunny Delight och möts av 9 små goldenvalpar, varav en någon timme senare följde med i bilen hem till Uddevalla :)

Hur klyshigt det än kan låta så passar denna låt perfekt till just den känslan. Lukas var just den valp med blå prick bak på rumpan som var menad för oss och det var ju han som mer än gärna hälsade på oss och brottades för att få vara nära och få en klapp. Visst sa det väl ändå klick vid första ögonkastet, en egen golden har alltid varit en dröm och visst är han allt bra speciell. ;) Att det dessutom är en uddevallagosse som sjunger låten gör det ju inte sämre, och tar man Lukas födelseår och födelsedag så blir det ju tom vårt riktnummer. Känn på den ;) Trevlig helg!!

Even though that I just meet you,
And we’ve only said hello.
I can tell that you are special,
Don’t ask me how I know.
It may sounds strange but,
To me it seems
You where always here
Living in my dreams

I can feel your love is in the air
Raise of sunshine everywhere.
Touching me forever and for always.
Angel eyes will look on me,
Telling me we were meant to be
Bringing back what I thought was gone,
Everything changes, from now on

Vårt bidrag i fototävling – komiska hundar

tisdag, december 13th, 2011

Halkade in hos Hunddagboken och såg att det anordnades en fototävling med tema komiska hundar. För att kika in och ev delta - klicka här.

Denna gång blir det inget röstfiske eftersom bara deltagande personer får rösta. Men ni har fortfarande chans att lämna ert bidrag (innan 14 december). Vinst är boken ”Varför gör hunden så?”. Själv har jag ingen direkt aning om vilken bok det är, men det låter väldigt intressant.

Vårt bidrag fick namnet ”Golden airbag”. Syrrans lilla Elvis är runt 3 månader och pangar raktin i Lukas när de leker i trädgården. Som tur var hade jag hundradelarna på min sida och det fastande på bild :)

3:e advent

söndag, december 11th, 2011

 När tredje ljuset brinner
Vi juleklappar syr
Och vi bakar kakor
Och har ett fasligt styr

 

 

Får fortsätta adventtemat – bakning – även denna helgen. För oss tvåbenta blev det Leilas Rocky Road. De fyrbenta fick ännu ett hembakt godis, leverprickar. Aningens krånligare än köttfärskakor och det var lite klurigt att få till de jämna och snygga. Men men det är ju bara hundarna som ska äta de… Dock verkar vissa ha råkat bli lite för mjuka trots att jag hade de inne lite längre än receptet sa. Så förhoppningsvis kan hundarna ”offra” sig och äta upp de ändå ;) Alla tre har redan fått smaka och ingen tackade nej till ännu mer hembakt godis :)

Hembakt hundgodis

onsdag, december 7th, 2011

Några var nyfikna på det hembakta hundgodiset jag nämde i förra inlägget. Så nu får ni lova era fyrbenta att de kommer få smaka på musmiga…

KÖTTFÄRSKAKOR

Det behövs

150 g nötfärs
200 g majsmjöl
2 msk hackad persilja
1 ägg
1/4 dl rapsolja
ca 3/4 dl vatten

1. Sätt ugnen på 150 grader (gärna varmluft). Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Bryn nötfärsen tills all vätska har försvunnit och låt den sedan svalna.
3. Blanda sedan alla ingredienser till en deg och kavla ut den till en ca 5 mm tjock platta.
4. Måtta ut små runda kakor med en form och lägg dem på plåten. Grädda dem i ca 20 min tills de känns torra. Låt dem eventuellt torka lite extra i ugnen på eftervärmen.
5. Färdiga att serveras och låt det väl smakas.

Tillägg: Jag hade ingen persilja hemma men det kändes inte som någon viktig ingrediens. Degen smulade en del när jag skulle baka ut, så jag kavlade den mellan två bakplåtspapper. Man får ha lite tålamod. Hade de sedan inne i ca 25 minuter och sedan stå kvar tills ugnen blev sval.

2:a advent

söndag, december 4th, 2011

 När andra ljuset brinner
Lucia snart är här
Hon bjuder oss på kaffe
Och bud om julen bär

 Och vad får man av allt detta…

 

 Jo, en god julkalender till Lukas :)

Några dagar dagar sedan bakade jag hembakt hundgodis, köttfärskakor, som verkligen föll honom i smaken. Vissa kanske tycker det låter överambitiöst att göra hembakt till hunden. Men har ni nån gång kollat innehållsförteckningen på hundgodis. Inte helt ovanligt att socker ligger högt upp där… Dessa hembakta är sockerfria och innehåller majsmjöl, köttfärs, ägg, vatten och rapsolja – mums enligt Lukas :)

 Får ju fortsätta baket för oss tvåbenta också, igår bakades det ett gäng pepparkakor. Frågan är om det blir något bakat idag. Lite julgodis kanske till både 2- och 4-benta…?!

Trevlig 2:a advent på er därute :)