Archive for januari, 2012|Monthly archive page

Storstadsviltspår

söndag, januari 29th, 2012

 Chippen fick igår åka iväg på årets sista jakttillfälle. Kvar hemma blev Elvis såklart jätteledsen - ”Jag vill FÖLJA MEEEED!!!”. Så när det var dags för morgonpromenad gjorde jag och syrran vårt bästa för att tillgodose jaktlusten. Så vi tänkte göra ett litet kort spår. Men vi hade ju varken tagit upp blod eller klöv. Istället letade vi i godisskåpet efter något ätbart målslut, hittade dentastixremsor. Så ett litet näringsspår fick det bli. Och väl tajmat så var det ju viltsmak på godiset. Det blir ju ungefär som ett viltspår. För storstadshundar ;)

Så vi traskade iväg till vår lilla lilla skog och la två korta spår till de var på 10-20 m bara. Trodde inte det skulle funka så bra på snö. Men tji fick jag. Båda gossarna gick jättefint och Lukas klarade en liten vinkel. Om de sedan följde mina fotspår, min lukt eller godiset spelar ingen roll – de kom iaf fram :)  

 Bildkälla
 
 

Dumt att den stor tom?

torsdag, januari 26th, 2012

Skolan kom på den (o)genialiska idéen att lektionerna numera börjar redan kl 8 istället för 8.30. Visst bara en halvtimme, men den känns på morgonen och inte minst på kvällen. Och eftersom jag står upp tidigare, står min säng tom liiiite längre under dygnet. Men vem tar på sig uppgiften att hålla den varm? Jo hundarna såklart. De vet att man inte får ligga där, men varje gång man kommer hem är det fina tassavtryck och värme i sängen. Mysigt, men grusigt ;)

En del har även frågat om vi är glada över snön – JAAAA!! Men skulle lätt kunna tänka mig några centimetrar till innan jag helt stillat mitt behov. Men jag får vara glad över att det kommer vara ordentligt kallt ett bra tag fram över, snitt på -5 = snön ligger kvar!!

Äntligen snöbilder

tisdag, januari 24th, 2012

Äntligen fick man fotat lite snöbilder även denna vinter. Snön föll fint under lördagen, temp precis på nollan. Blev inte jättemycket snö men ändå mer än bara 1 cm.

 

Söndagen bjöd på skogspromenad med Lukas och pappa.

När det började närma sig avfärd tillbaks till Göteborg kikade även solen fram. Så då var man ju bara tvungen att fota lite i trädgården. Lukas var inte sen att tacka nej till ännu ett tillfälle att rulla sig i snön och busa runt.

Galen golden :)

”Gud så sköööönt med snööö!!”

Nu kommer den :)

lördag, januari 21st, 2012

Kan det vara möjligt?! Finns det en vädergud som skickar snö till Uddevalla även denna vinter? Ja det verkar så enligt yr.no och andra väderguider :) Verkar som jag lyckas stilla min snöabstinens lite trots allt. Hoppas bara att temperaturen håller sig på minussidan..

I dag, lørdag 21.01.2012
Tid Varsel Temp. Nedbør Vind
kl 10–12 Snø.  Gjelder for: kl 10–12 -1° 0,7 – 0,9 mm Lett bris, 5 m/s fra sørøstLett bris, 5 m/s fra sørøst
kl 12–18 Snø.  Gjelder for: kl 12–18 2,1 – 3,4 mm Laber bris, 6 m/s fra sørøstLaber bris, 6 m/s fra sørøst
kl 18–24 Snø.  Gjelder for: kl 18–24 1,1 – 5,3 mm Laber bris, 7 m/s fra østLaber bris, 7 m/s fra øst
Bildkälla yr.no

Det gäller att inte vara hypokondriker

onsdag, januari 18th, 2012

I skolanär vi i sluttampen av kursen Medicinska Ämnen. Vi går igenom en massa sjukdomar/tillstånd inom ämnena invärtes medicin, ortopedi, frakturer, ryggproblem, kirurgi, handkirurgi, reumatologi osv. Och jag kan konstatera att det gäller att inte vara hypokondriker. Föreläsarna nämner hur vanliga sjukdomarna/tillstånden är och det blir 1% hit, 1% dit, 3 av 10 dit, 2 per 1000 födda osv. Så undrar man ju snart om vi inte kommit upp i 100% och man själv borde ha någon åkomma…?

Riktigt intressant är det denna vecka då vi lärt oss handkirurgi och reumatologi. Lite avhuggna fingrar, händer, brännskador osv. Och kom ihåg hugger ni av ert finger – stoppa det INTE i munnen. Någon frågade vår föreläsarna varför man ska göra det och det ska man inte. Han gav oss tre anledningar 1. fingret ska kylas (inte frysas) det är varmt i munnen och då dör fingret snabbare 2. ruskigt mycket bakterier i munnen som inte ska komma i kontakt med fingret 3. kort och gott, det är äckligt ;)

På reumatologiföreläsningarna konstaterade vi att vi är väldigt tacksamma för våra leder. Det finns väldigt många sjukdomar som ställer till det i de. Eller vad sägs om att kroppen stelopererar sig själv och du får en rygg likt en bambupinne? I slutet av lektionen när vi än en gång repeterat artros dök ordet Spondylos upp. Jippie tänkte jag, verkligen intressant för drabbar både människa och hund. Så ägnar hon sig hela 5 sekunder åt det – ”och så har vi spondylos, artros i ryggen.” Och så drog hon vidare till fibromyalgi…Men va tusan, jag som hade velat höra mer om det….

Alla dessa bilder

söndag, januari 15th, 2012

 Blev en hel del fotande på MyDog. två dagar resulterade i närmare 450 bilder. Ungefär en tredjedel av de kastas ju direkt. Skitsvårt att fota där (enligt min mening). Men på lördagen satte man sig på golvet precis vid sargen på finalringen, då vart det liiite lättare iaf. Ett axplock från utställningsringen. Fler från rallylydnad, freestyle och mer utställning kommer en annan dag :)

Vissa är små fluffbollar

Andra stora och ståtliga eller små kaxiga taxar.

En nackdel med att sitta på fel sida ringen på utställningar, man ser många BAKsidor.
Carina och Razz gör sig fina från båda hållen :)

Razz kollar in konkurrenter och fotografer.

Lilla charmtrollet Around Kiss O´Gram – ”Mynta”

 

För övrigt har man tillbringat dagen med att sortera bilder från hösten. Fick ett erbjudande från FujiDirekt om 50 gratisbilder igen. Är väldigt nöjd med deras framkallningar. Vad gör ni med alla era bilder? Framkallar? Varifrån? Låter de bara ligga i en mapp i datorn, osorterade, sorterade? Sedan en CD med Lukas valpbilder gick förstörd så har jag numera mina bilder på minst 3 ställen…En bild kan så lätt försvinna digitalt.. :/

Vitt och vackert – var är du?

onsdag, januari 11th, 2012

Alltså förlåt för mitt tjat – men var är snön?!?!? Jag älskar snö och en vinter ska innehålla, oavsett mängd. Jag klagar inte över de två senaste vintrarna då det varit enmassa skottande hit och dit. Men andra har klagat och nu har de fått som de vill. I princip ingen snö. Kan i runda slängor lätt räkna antal snöflingor jag sett denna vinter.

Det kom lite här utanför Göteborg häromdagen men det försvann ju inom 24 timmar. Vet att det kommit en del hemma i Uddevalla. Jag hade gärna sett att det låg kvar tills jag och Lukas kommer hem på fredag.

Bild från december 2010. Snön går i princip upp till staketet runt tomten, vilket är i höjd med kompostgaller. Hade inte norrland legat så himla långt hemifrån hade jag kunat tänka mig att flytta dit. Iaf vintertid just för att få snö…vintertid. Sommarn tillbringas såklart kvar på västkusten. Det går inte att ändra på :)

Lite MyDog

lördag, januari 7th, 2012

Har tillbringat två dagar på MyDog. Ärligt talat man måste nog vara en total hundtok om man frivilligt står upp strax efter halv 7 för att befinna sig på Svenska Mässan kl9 två dagar i rad. Dagar som egentligen hade kunnat ägna åt sovmorgon. Men ja ja..Mååånga snygga hundar (bilder kommer senare), fina uppvisande och lite shopping. I dag (lördag) blev det dessutom trevligt sällskap med två klubbkompisar som kom ner. Mycket trevligt vid rallylydnadbanan, shopping och finalringen :)

Lukas var kvar hemma, men har blivit lika glad båda dagarna jag kommit hem. För massa påsar brukar innebära massa godis till honom :) Nedan visar vad jag fick med mig hem totalt.

Lite fick man betala för. 4 påsar mumsigt godis från Oliver’s, aktiveringsleksak, strumpor (till mig ;) ), klicker (eftersom jag alltid tappar bort den jag har), klickerarmband, plutoduk och dentastix som man fick när man sponsrade Svenska Service och Signalhundsförbundet.

Idag efter kikat på nybörjarrally traskade vi till golden på rastorget. Passade på att kolla om turen var med mig och kostade på mig att köpa 4 lotter. Blev vinst på tre av de :) Ett tuggben, 2 kg hundmat och ett ”valpkit” innehållandes nummerlapphållare, fodermått, nyckelring och 1 kg valpfoder. Jaha då hade man 3 kg mat att kånka på resten av dagen ;) Dessutom en massa Hill’s småpåsar och reflexer från övriga montrar.

Kan kalla det en lyckad helg, både enligt mig och Lukas. Hoppas ni haft en trevlig helg också.

Delmål januari

onsdag, januari 4th, 2012

God fortsättning på det nya året allihop! Hoppas ni hade en lika trevlig nyår som jag och Lukas. Klänning och fluga på och hamnade inte i säng förrän vid halv fem :)  Lukas ville åter igen vara partypojke och dansade runt på dansgolvet och låg vid mina fötter i vardagsrummet hela kvällen. Försökte gå och ”natta” honom efter tolvslaget i hans säng i rummet vi skulle sova. Han slumrade lite under tiden jag satt där, men när jag gick och drog igen dörren lite dröjde det inte länge inna han kom traskandes efter.

Ja ja nyårsfirandet är slut och dags att ta tag i träningen igen. Skolan har ju för tusan varit igång sedan i måndags så vardagen rullar på.

Januaris delmål
¤ Lära in ”fri”-signal i sittande, liggande och stående.

¤ Spänt koppel lönar sig inte. Tycker inte om att han börjat med att dra i kopplet för att komma dit han vill. Slut på det!

¤ Kloklippning och kamning 1 g/v. Okej inte direkt hundträning, men skriver jag det här måste jag göra det ;)

Hej hej vardag, nu kör vi!!

Lista

tisdag, januari 3rd, 2012

Vi blev utmanade av Anna att fylla i den här listan.

1) Vad gjorde du för tio år sedan?
Gick i 8:an. Hade redan börjat fundera på vilken gymnasielinje man skulle välja…det blev samhäll-ekonomi

2) Vad gjorde du för ett år sedan?
Hade nästan avslutat min första termin på sjukgymnastlinjen. Att jag hamnade på den utbldningen var lite oväntat. Sökte den bara på skoj och vips hade man tackat ja, flyttat till gbg och gått ett antal veckor.

3) Fem snacks du gillar
Hur specifik ska man vara, tro? Döskallar (hallon-lakrits!), choklad (alla varianter!!), lakrits, chips, gott & blandat.

4) Fem sånger du kan hela texten till:
Räknas det att kunna hela texten om man hör den i bakgrunden och kan sjunga. Annars kan jag typ ingen…Får bli några av de senaste jag lyssnade på. De bjuder på champange (Lena Ph), Hollywood Hills (sunrise avenue), Pärlor åt svin (Uggla), Muffins (Björn Rosenström), I Believe (Agnes).

5) Fem saker du skulle göra om du var mångmiljonär:
Skaffa en lägenhet eller varför inte slå på stort med hus och stooor trädgård direkt?, starta eget företag, fixa träningshall för hundträning, resten sparas till framtiden.

6) Fem dåliga vanor
För lite tålamod stundvis, fastnar lätt framför dator/tv, kan vara uppe sent trots att jag behöver sova, tänker för mycket..

7) Fem saker du gillar att göra:
Fota, träna hund, träna mig själva, mixtra med bilder, slappa

8)Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa:
Päls, stor fluffig klänning, tajt byxdress, hmm….

9) Fem favoritleksaker:
Klickern, kameran, datorn, tankenötter, kortlek

10) Tio personer jag vill se göra den här utmaningen:
Säkerligen många som redan haft den. Har sett listan ett tag cirkulera så jag hoppar att skicka den vidare..