Archive for februari, 2012|Monthly archive page

Nya rutiner

lördag, februari 25th, 2012

Praktiktiden har börjat…Så denna vecka har våra dagar sett ut jag vaknar och gör mig iordning, sedan packar jag och Lukas in oss i bilen. Jag åker till min praktikplats och på vägen lämnar jag honom hos mormor och morfar. Där tillbringar han dagarna och slipper vara ensam hemma. Sedan på eftermiddag plockar jag upp honom på vägen hem. Väl hemma blir det lite träning innan vi somnar gott, helt utslagna.

Trodde att Lukas skulle bli sur redan andra dagen jag lämnade honom. Men han har istället ruskigt bråttom in till mormor och morfar och hinner knappt få av sig bilselen innan han jamsar runt. När jag hämtar honom har han inte jättebråttom hem utan skulle nog lätt kunna stanna en stund till. Som en liten unge på dagis :)

Denna vecka hoppas jag vi hinner med lite mer träning. Även dags att filma månadens delmål som jag tycker vi lyckats fint med. Men först efterlängtad HELG!!!

Julen är slut…

lördag, februari 18th, 2012

Finally – jullayouten utslängd. Jag kryper till korset och erkänner att julen är slut :)

Dags för ny lätt fräsch vår-vinter-layout med lätt blå touch. I väntan på att våren infiner sig även utomhus. Hoppas den faller er i smaken. Jag gillar den redan.

Nu blir det fortsatt träning av månadens delmål innan det blir fajt med saxen.

Trevlig lördagkväll på er där ute :)

Sjukstuga

onsdag, februari 15th, 2012

En aning stiltje här i bloggen. Men en hel del att göra i skolan. Och till råga på allt har man blivit sjuk.

Natten till måndag vaknade jag att jag skakade av att jag frös, feber på ingång. Men man tragglade sig ändå till skolan på måndag eftersom det var träning inför praktisk examination. Likadant på tisdag. På förmiddag träning och på eftermiddag självaste examinationen. Dagen gick i dimma och när vi satt i korridoren och väntade på vår tur passade jag på att somna både en och två gånger. Jacka och halsduk på i högsta hugg. Dessutom kunde jag varit med i en studie hur mycket snor en näsa kan producera på en dag. Huttrande och smått dopad klarade jag iaf examinationen :)

Gick hem och bäddade ner mig med tröja, tjocktröja, fleecetröja, byxor, strumpor, raggsockor och 2 filtar. Sedan varvades kvällen med att sova, snyta sig, svettas eller frysa. Febern var ett faktum *suck*

Som tur var så var jag ledig idag, halva dagen har gått åt att åter fajtas med febern. Jag som inte brukar bli så sjuk. Brukar bara ha feber 1 dag. Lukas gillar som vanligt inte när jag är sjuk. Så en gång när jag vaknade till liv efter en sovstund hade jag helt plötsligt en golden i min säng som genast viftade på svansen när jag vaknade <3

Nu gäller det att krya på sig fort så man kan gå ut frisk och kry på pratik nästa vecka….

Färgklickar i hundgarderoben

torsdag, februari 9th, 2012

Lukas har på sistone fått små färgklickar i sin hundgarderob. Tycker det är riktigt snyggt mot hans ljusa päls.

Först ett Retrieverkoppel modell längre (2m) DarkFlyer’s Shop i läcker klarblå färg.


Sedan har jag ju totalt missat att visa vinsten vi vann hos Rocktassar. Blev så glad när hon lyckades hitta ett grönt fleecetyg med vita prickar. Gissade att det skulle matcha hans hemmagjorda täcke med prickigt fleecetyg som foder. Och kolla så snyggt det blev. Tusen tack för det Anna!!


För övrigt njuter vi av snö och kyla. Men okej jag erkänner våren är välkommen också….snart. Det blir en spännande vår med intensiva kursdagar båda vad gäller hundämne och skolämne. Men allra först ska hela vår klass ut på praktik i 5 veckor. Så se upp inom vården ;)

Film: träning Fri-signal

lördag, februari 4th, 2012

Den utlovade filmen på vår Fri-signal-träning.

Egentligen vet jag inte om jag har tränat på rätt sätt och gör rätt… Men det var ruskigt kul. Lukas hade lite svårt i början att förstå vad jag ville han skulle göra. Särskilt eftersom jag just nu lockat en del med godis i rörelser till rally-lydnaden och vips får han absolut inte följa efter godis….Jag gör det inte lätt för honom :/

Om ni frågar mig, så tycker jag han lyckas riktigt bra. Såvida vi nu gjort rätt. Enda gången det är lite svårt för honom är när jag försöker locka honom utifrån fotposition. Det var lite taskigt, den var han inte beredd på. Fast å andra sidan insåg jag då att han förstår poängen när jag står framför men inte bredvid i fotposition.

Trevlig helg!

Summering och nya delmål

onsdag, februari 1st, 2012

Delmål för Januari

¤ Lära in ”fri”-signal i sittande, liggande och stående – Har inte gett mig på att flytta ut det utan mest fokuserat på att befästa det inomhus. Enkla övningar i vårt rum så funkar det. Utförligare i nästa inlägg..med film :)

¤ Spänt koppel lönar sig inte. Tycker inte om att han börjat med att dra i kopplet för att komma dit han vill. Slut på det! - i nuläget tror jag allt luktar väldigt gott ute. Men jagtycker ändå vi gjort framsteg….långsamt. Han drar inte lika mycket, men går och traskar i sina egna tankar. Fast nu var det ju dragandet som var denna månads mål..

¤ Kloklippning och kamning 1 g/v. Okej inte direkt hundträning, men skriver jag det här måste jag göra det ;) - check! Hittat tillbaks till rutinen.

 

Delmål för Februari

¤ Början på klossträning. Komma till steg 4 (utifrån detta)

¤ Ta av strumpa. Kikade in hos Emma&Loke och såg detta. Börjat lära Lukas det en gång med raggsocka. Nu ska han klara riktigt strumpa som är på helt.

¤ Massage minst 1 gång varannan vecka.