Archive for mars, 2012|Monthly archive page

Antar ni utmaningen?

lördag, mars 31st, 2012

Spårning  på schemat idag. La ett spår till en träningskompis som gick med sin lilla borderterriertik. Superfint! Sedan hade hon lagt ett till Lukas som jag och pappa gick nu på kvällen. Gick bra i början, med lite för hög fart. Sedan tappade vi bort oss. Ganska troligt pga mig och pappa som säkert la oss i spårningen. Hamande lite utanför spåret. Men dra på trissor om inte Lukas på väg mot bilen hittar klöven :) Att han dessutom klockrent gick fram till 6 orienteringskontroller talar vi tyst om….han ska ju vara spårare inte orienterare ;)

Ni har väl inte missat att det är Earth Hour ikväll??

Vad är syftet med Earth Hour?

Syftet med Earth Hour är att skicka en politisk signal till makthavare om att ta klimatförändringarna på allvar, och därigenom uppmärksamma och skapa ett engagemang i frågan. Earth Hour är inte en energisparkampanj.” källa: wwf.se

Det hela är mycket enkelt. Man ska vara klimatsmart. Det kan vara svårt i alla situationer men just ikväll handlar det bara om att släcka allt elektriskt mellan 20.30-21.30. För att visa att man bryr sig. Det går att anmäla sig som privatperson, företag, skola, kommun mm på deras hemsida. Just för att visa att man bryr sig. Anmäl er här. Passa även på att kika om er kommun anmält sig, eller er arbetsgivare har anmält arbetsplatsen eller varför inte se om grannen anmält sig?! :)

Vi kommer sitta med tända ljus och mumsa chokladmarängtårta mojito. Jag hoppas den är lika god som den låter.

 

Höger, höger, höger och höger igen

torsdag, mars 29th, 2012

 

Träning på klubben igår. Jag bestämde mig för att bygga upp en rallylydnadsbana. Sagt och gjort. En bana med 8 skyltar (+ start o mål) med bara högersvängar. :) Det är ju ett av månadens mål. Så det blev ett himla snurrande åt höger. Blev själv lite yr, eftersom jag tittar lite neråt mot Lukas när jag går.

Men tror vi lyckades få till det. Bäst går det när jag håller min öppna hand rakt framför honom och i drar handen dit han ska. Som när vi tränar handtarget. Och det bästa med rallylydnaden är ju att det är fritt fram att visa och locka om man vill.

För övrigt hamnade Lukas i plurret i tisdags. Huruvida han tyckte det var någon bra idé får ni fråga honom om. Jag är iaf nöjd med hur han skötte sig och simtekniken var det tydligen inga fel på…när han väl kommit i. Simmade bara några få minuter, men oj va trött han var när vi kom hem sedan. Detta blir det till att fortsätta med.

 

 Idag fick Lukas vara kvar hemma i Uddevalla. Jag har åkt ner till Gbg för redovisningar i skolan i två dagar. Gissa om det då var två petiter som blev glada över att se mig :) Bortsett från förrförra helgen har jag inte träffat de på närmare 6v. Men nu har vi pussats och busat i kapp all den tid. :)

Egen efit 24 mars

måndag, mars 26th, 2012

Är van att stå upp tidigt på vardagar men man önskar ju sovmorgon på helgerna. Men nix, kl 6 är jag och Lukas klarvakna. Jättekul…eller inte. Både lördag och söndag blev det då ruskigt tidiga morgonpromenader. Går upp i skogen och smyger oss fram till rådjuren som äter frukost på samma ställe varje morgon. I lördags passade jag dessutom på att göra en liten egen EFIT. Så här såg vår lördag ut:

6.30 Redan vart klarvaken i en halvtimme…

7.40 Vart ute på morgonpromenad i dimmig skog och spanar rådjur

8.45 Busstund med Piggekott

9.50 Städning pågår

10.45 Åker iväg. Hej vår, hej årets Converseskor =)

11.35 Vart på 2 Fröknar, med mamma

12.30 På Torp

13.45 Lukas undrar om vi köpte något till honom

14.55 Vi tar en tupplur ute i solen

15.50 Pluggar

16.45 Tar paus i pluggandet

17.55 Kämpar vidare med skoluppgiften

18.50 Grillen är invigd. Middag: grillad kotlett och potatisgratäng

19.55 Kör tävling vem som kan stå längst i magdödaren ”plankan”

Jag förlorar eftersom Lukas tycker vi ska leka och småbiter mig i fötterna. Pappa vann, men Lukas envisas att busa även där :)

21.00 Välförtjänt efterrätt – rykande het ”gino” med kall vaniljglass :)

22.00 Dags för en trött Lukas att gå och sova.

Hopp i plurret?

torsdag, mars 22nd, 2012

Är ruskigt sugen på att slänga Lukas i plurret. Undrar om han delar min uppfattning? Tänkte att om vi simmar kontrollerat i pool under några gånger nu under våren, kanske simmandet kommer automatiskt och mer strukturerat till sommaren. Ja om det nu blir en badvänlig sommar och jag själv vågar mig i vattnet.


Gammal bild från -08 då Lukas fick testa att simma i pool för första gången.

”Ska vi gå ut?”

söndag, mars 18th, 2012

Fick lite inspiration till dagens inlägg när jag läste inne hos Anneli, Chico och Yra. Rutiner vid promenaddags :)

Ibland är Lukas väldigt sugen på promenad och ibland inte….hur rutinerna ser ut beror därefter.

Sugen på promenad (Uddevalla): ”Ska vi gå ut?”. 2 sekunder senare står han på tröskeln in till mamma och pappas sovrum redo för att de ska byta kläder. Även om det är jag som säger det tar han först en vända dit. När jag sedan går nerför trappan till mitt rum för att byta om, gäller det att hålla sig till höger. För på vänster sida kommer en golden i full karriär nerför trappan. Oavsett vem som byter om och var man gör det så har man en golden som ligger på tröskeln in i rummet och bara väntar. Oj vad låååång tid det tar att byta om. Uppför trappan gäller det att hålla åt sidan igen för där tar han ibland trappan i så få skutt som möjligt verkar det som. Sedan platt fall på hallgolvet medan ytterkläder tas på eller så sitter han som en hösäck på hallmattan.

Liknande sker även på veckorna nere i Göteborg, men där är det ingen trappa att ta hänsyn till. Bara en rak hall som man får upp oerhört mycket fart i :)

Sista kvällskissen är tvärtom. Han tycker att efter 21 så är det natten, totalt onödigt att gå ut och kissa igen. Ligger och sover någonstans på golvet och verkligen pressar alla sina 34 kg ner i golvet. ”Ska vi gå ut?” – ingen reaktion. Möjligtvis ett par ögon som öppnas bara. Man tar ensam på sig kläderna i hallen. Skakar i godisbruken och kanske kommer en yrvaken golden traskandes. Annars får man gå och lyfta lite på hans huvud och hoppas att han inte hinner somna innan vi kommit tillbaks till hallen. Snabbt ut och kissa. När vi sedan kommer in och halsband åker av är han genast redo att traska nerför trappan och gå ner och sova. Är vi i Göteborg och sista kissningen är gjord är det full fart genom hallen och skutt i sin säng och ligger och tittar mot fönstret där godisskålen står. Sedan ska jag komma traskandes och hämta en godis och ge till honom. Sedan kan han somna. Shit vilka invanda rutiner man skaffat sig :)

Har ni också speciella rutiner vid promenaddags?

Nu blev det ju pinsamt…

torsdag, mars 15th, 2012

Det är 3½, nästan 4, månader sedan Lukas lyckades spåra hem ett SE VCH. Ruskigt glad blev jag ju såklart över det. Championat registrerades och finns svart på grönt på skk ;)  och ett diplom beställdes och hänger nu på väggen. Tänk att han lyckades med den bedriften. Dessutom skickade jag in championatbild till Goldentidningen. Häromdagen damp tidningen ner i brevlådan. Han fanns med både i listan över champion 2011 och dessutom bak i championatgalleriet. Så stilig så! Men….

…så upptäckte jag i idag att jag fortfarande har glömt att uppdatera hans meriter här på hemsidan. Plötligt blev det ju väldigt pinsamt…Men nu är det iaf fixat och jag blev som alltid lika glad när jag fick skriva ner hur duktig han är. Min lilla guldklimp!! :)

Det sög till i spårtarmen

söndag, mars 11th, 2012

Plötsligt sög det till i spårtarmen hos mig i fredags. Så på morgonen letade jag fram blod och klöv i frysen. Lukas vart genast nyfiken och med på noterna när han fick lukta på klöven. På eftermiddagen traskade jag runt i skogen igen med snitslar, klöv och en flaska blod.  På lördagmorgonen gick vi ut. Visade inte starten för honom utan han fick på sig sele en bit in på stigen. Sedan fick han genast börja jobba.
Jag agerade fotograf och fick en chans att se honom arbeta lite från håll, medan pappa agerade förare. Lite småmissar här och var, men annars klart godkänt efter 3½ månad uppehåll. Och klöven skulle han ha till varje pris!! :)  

Tokstolle, bär den som en cigarr i munnen.

 Väntar på start. Börjar leta efter starten.

In action.

Galenpanna

”Ge hit klöven. Jag vill ha den!!”

Solnedgång

torsdag, mars 8th, 2012

Det är verkligen något speciellt med ljuset vid solnedgångar. Eller vad tycker ni?

En hejdundrande helg

söndag, mars 4th, 2012

Jäklar vilken helg vi haft!! Att helger är till för att vila upp sig finns inte i nuläget. Sovmorgon blev det inte ens, kl 6 i lördags väckte lukas mig med intensiv svansviftning. Den tiden vi brukar stå upp på vardagarna. Men klockan skulle ju inte ringa förrän vid 8 *suck* Efter 9 for vi iväg till Uddevalla BHK. Det var 2-dagars rallylydnadshelg :)

Vi har gått en nybörjarkurs i det, men det känns alltid bra med en uppdatering. Särskilt nu när det har blivit en officiell gren. Började med lite teori och genomgång av skyltar. Sedan ut och praktiskt göra skyltarna. Därefter byggdes det upp en bana med massa högersvängar och sedan en med massa vänstersvängar och till sist en mixad bana.

Senaste veckan har jag varit rätt trött på Lukas som finner det ena och andra att göra istället för att lyssna på mig när vi ska träna. Så nu var jag nogrann med vila, tydliga pauser, han satt vid en stolpe medan jag lyssnade. Därmed blev det tråkigt att vara själv och skoj att vara med mig. Och så ruskigt stolt han gjorde mig på lördagen!! :) Skötte sig så fint. Skällde inte när han satt uppbunden (bara sista stunden, antagligen för han började bli trött), skällde inte på någon hund, fin fokus (särskilt med tanke på situationen med massa hundar och folk runt oss) och momenten funkade helt ok. Väl hemma däckade han i nästan 2 timmar och orkade inte ens byta sovplats. Snacka om att vara trött.

Så idag bar det iväg igen. I läxa hade vi fått att välja ut varsin skylt i nybörjarklassen och de skulle vi bygga ihop till en bana. En kul bana! Därefter fick vi även bygga upp en till bana. Idag var det lite längre banor och lite mer eftersnack efter varje ekipage. Därmed även lite mer väntan och mycket passitivitet. Lukas skötte sig fint, men samarbetet var inte alls lika fint idag. Och några pip och enstaka skall när han satt uppbunden *ogilla*. Men mitt fel som lät det bli så…

Men vi har lärt oss en hel del. Fick bekräftat att han börjar kunna momenten och bara jag själv inser att vi faktiskt kan. Och en av de viktigaste positionerna att lära sin hund är just sitta framför. Gud vilken tur att vi har det som månadsmål då ;) Imorrn får nog hjärncellerna vila så vi kan dra igång med momentträning och fokusering igen.

Hoppas ni haft en trevlig helg allihop!

Summering och nya delmål

torsdag, mars 1st, 2012

Delmål för Februari

¤ Början på klossträning. Komma till steg 4 (utifrån detta) – se filmen och döm själva. Jag tycker att vi klarat det.

¤ Ta av strumpa. Kikade in hos Emma&Loke och såg detta. Börjat lära Lukas det en gång med raggsocka. Nu ska han klara riktigt strumpa som är på helt. – se filmen. Jajamensan. Under träningen har man fått sig några tjuvnyp och kittlingar under foten. Men en riktig (alltså vanlig) strumpa åker av när den sitter på korrekt.

¤ Massage minst 1 gång varannan vecka. – check!

Delmål för Mars

¤ Kunna sätta sig rakt framför mig.

¤ Rally-lydnad – kunna höger svängar (90, 270 och 360 grader)

¤ Fortsatt klossträning  – komma till steg 5 (utifrån detta)

¤ Jag ska bli säker på vad skyltarna i nybörjarklassen betyder.

Blir en månad med lite extra fokus på Rally-lydnad och inte minst bakdelskontroll. Nu sjuttsingen ska vi hitta rumpan en gång för alla :)