Archive for april, 2012|Monthly archive page

Vår första officiella tävling

lördag, april 28th, 2012

Någon gång runt påsk råkade jag anmäla Lukas till officiell rallylydnads tävling. Hur gick det till egentligen? Ingen aning, och veckorna flög ju fram…vips så var det ju snart dags och jag kände inte att vi tränat då mycket som jag hade velat. Som tur var hade vi en lyckad träningsdag med Kerstin och Joker för två veckor sedan annars vet de sjuttsingen om jag åkt till Ale BK idag.

Men, vi åkte iväg och väl på plats insåg jag att det verkligen var dags. Shit jag hade ju nerver, jag blev plötsligt nervös och undrade vad vi gett oss in på. Vi har tävlat viltspår, men där behöver jag göra nada. Bara koppla upp och låta han sköta jobbet. Ju mindre jag lägger mig i desto bättre. Vi har gått på utställningar (bara inoff och Open Show). Där får jag ju mata med godis, prata med honom och vara när honom. Men idag – inget godis på plan, inget rörande, bara en röst att försöka locka, pocka, berömma och belöna med.

Jag blir aldrig nervös…Under mina tävlingsår inom skytte var jag alltid tacksam över att jag var lugn. Finaler, JSM, SM, särskjutning – det var ju skitkul! Men idag kände jag en stund att vi kanske tagit oss vatten över huvud. Har aldrig tävlat officiellt och aldrig ens kollat på rallytävling live förrutom på MyDog. Banvandring och jag traskade runt på det blöta gräset. Var glad att jag hade startnr 6 så det inte skulle vara allt för upptrampat. Första hunden startade och jag hämtade Lukas. Sedan stod vi där och väntade på klartecken från domaren. Vi traskade in på plan och började göra det vi skulle. Och dra på trissor han följde med!!! Lite snett sittande vid första moment som var sitt framför (okoncentrerad i start, med nervös Caroline) men på nåt sätt lyckades jag guida honom rätt, något nosande och lite positionfel på 1,2,3 bak. Sedan var vi i mål och Lukas firade med att rulla sig i gräset :)

När vi sedan satt och kollade resten av klubbkompisar och övriga deltagare vandra runt fick jag en konstig känsla av att jag missat att gå sista spiralen, och gick jag verkligen långsamt vid långsamt tempot eller höll jag samma tempo hela tiden?!? Det var en ruskigt lång väntan innan alla var klara och prisutdelningen kunde börja. Namn efter namn ropades upp och jag började undra om vi vart totalt bortglömda, när skulle de ropa upp mitt namn? Och plötsligt kom det ”Caroline o. Lukas – 91 p!” Jisses!!! Vi kammade hem 91 poäng av 100 på vår första off tävling!! Resulterade i sjundeplats av runt 30 startande. Behöver jag säga hur många pussar Lukas har fått idag?!?!

 

Förklaring till ”nr två”

tisdag, april 24th, 2012

Okej, helgen är slut och det är dags att räta ut era frågetecken. Kan börja med att säga att Lukas förblir ”the One and Only” för mig ett bra tag till framöver, så någon lillebror till honom var det inte…

Istället för att backa tillbaka till julen 2005 då han kom in i mitt liv backar vi bara till året 09-10, året jag utbildade mig till Hundmassör. Kom inte in på skolan jag ville plugga på, men ville ändå plugga något, gärna något med hundinriktning. Hälsa är något som intresserar mig så när jag fann Hundmassageutbildning kändes det rätt. Och vips några månader senare stod man där med ett diplom. Har sedan dess masserat hundar till och från och det har varit uppskattat, bortsett från en sak…..Ägarna har ofta uttryckt sig avundsjuka på hundarna som får massage.

Så, när man som sjukgymnaststudent får erbjudande om att bli Friskvårdsmassör till ett bra pris är man väl dum om man avstår? Så nr 2 är helt enkelt ännu en massageutbildning. Denna gång är det dags för tvåbeningarna att få en skön stund. Så hela helgen (9-16) har tillbringats att massera och masseras :) Igår var det skola 10-16, därefter massagekurs 17-21.30 idag skola på fm och massagekurs 17-21.30 inkl pratiskt prov. Att jag är trött är bara förnamnet men det hoppas jag det blir värt. Förhoppningsvis får jag efter ikväll börja massera tvåbeningar som försökspersoner innan jag kan få mitt diplom.

Tyvärr inga valpplaner men att bli massör är ju inte så tokigt heller. Sedan kommer jag ju kunna erbjuda en skön massagestund för båda två- och fyrbeningar :)

En ska bli två :)

fredag, april 20th, 2012

Ibland händer det att man kastar sig in i något nytt och direkt känner att detta är rätt. Som när man smakar på en nya sort godis eller testar nytt recept. Man är lite tveksam till först tuggan men man känner väldigt snart att man definitivt vill ha mer och kommer ta en tugga till.

Det är precis vad jag gjorde för några år sedan. Gav mig i kast med något nytt och kände att, jo, detta kommer passa mig bra. När det sedan dyker upp erbjudanden att ta just den där extra tuggan och få en chans så kan det hända att man slår till. Var på väg redan för ett år sedan, och i höstas men ne det passade inte i tiden. Men nu jäklar så :)

Så imorgon bär det av på starten till något nytt. Kommande 4 dagar kommer ägnas åt det mer eller mindre. Sedan blir det en liten väntan tills det blir slutgiltigt klart, men förhoppningsvis hjälper min omgivning till att göra att den tiden går fort ;)

Ska bli så spännande :) Jag lovar att förklara mig efter helgen, tills dess kan ni fundera lite. ;)

Någon lyser upp min vardag

tisdag, april 17th, 2012

Medan jag själv får släpa mig upp ur en varm och go säng tidigt på morgonen när klockan ringer så ser man en isbjörn som ligger på rygg i sin varma goa säng med tassarna i vädret och snarkar/drömmer och rycker i benen. Medan jag sitter och tragglar in massa sjukdomar och deras behandling, alla muskler, träningsövningar, läser tråkiga artiklar för att kritisera de kan jag värma fötterna mot någon som ligger under skrivbordet och håller mig sällskap.

Det spelar ingen roll hur grå och trist en dag är, eller hur lång dagen i skolan varit, hur förvirrad jag är över föreläsningarna och allt jag ska hinna lära mig, hur jag ska hinna med allt eller hur länge jag måste stå och vänta på tåget för att komma hem. Det är alltid någon som är ruskigt glad direkt jag sätter nyckeln i dörren, som möter mig på dörrmattan och pratar, snurrar och studsar runt för fullt för att hälsa mig välkommen hem :)

Det finns bara en som kan vara denna någon…

<3

Glatt överraskande post

fredag, april 13th, 2012

Fredag den trettonde – dagen som ska resultera i otur. Men inte för oss :) Åkte hem till Uddevalla idag och där hemma väntade trevlig post. Först och främst hade Hundsport kommit och dessutom klubbtidningen från Uddevalla BHK. Sedan ett stort brunt kuvert….från Allers?!

Vad sjuttsingen kunde detta vara??

I kuvertet låg en vit kartong…gjorde mig inte mycket smartare. Och en lapp: Grattis, du har vunnit! Här får du din vinst. Hoppas du får glädje av den! Tydligen någon tävling jag vart med i…men vad var då vinsten..

…jo, en gummisnodd och en liten träningsboll. Så nu blir det mer träning för mig. Kanske Lukas också kan uttnyttja våra nya träningsredskap?

Imorgon väntar det iaf Rally-lydnadsträning – yippie!!

Hur har er fredag den trettonde varit? Tur eller otur??

Uppbyggnad pågår…

tisdag, april 10th, 2012

Sommaren 2012 närmar sig med stormsteg även om vi fick en mängd snöflingor i helgen och molnen just nu hänger grå och vattenfyllda över oss. Dags att bygga upp kroppen lite också. Lukas har redan simmat runt i poolen 2 ggr. Med blandad förtjusning.

Första gången var det rätt ok, han blev rätt trött. Både pga de små muskler han har och lite halvstressad situation med alla nya intryck. Andra gången, som brukar gå värre eftersom hundar kommer ihåg om det var jobbigt första gången, var lite annorlunda. Han var jätteglad när han träffade simansvarig igen. Inga problem att gå in där poolen är. Upp för rampen, inga problem – men där kom han på just det det var ner i vatten och bli trött.. :/ Men ner i poolen kom han och simmade på bra.

Hans teknik är bra. Dock har han lite för svaga bakdelsmuskler för att jobba ordentligt. Rumpan sjunker gärna ner, både pga svaga muskler och att han inte har världens bästa simteknik när det gäller simma på stället. Men andra gången testade vi att börja göra svängar. Någon kallsup lyckades han väl få innan han kom på att man kan släppa blicken från mig och simma runt ett varv. Vid stretch konstaterades det (som jag sedan tidigare själv tycker) att han är stram i muskulaturen. Så nu ska vi se när vi har tid att plumsa ner i poolen igen. Däremellan flitigt med massage och stretching.

Omusklade lår som förhoppningsvis ska bli mer musklade inför sommaren

Och eftersom jag tycker Lukas behöver träna så är det väl inte mer än rätt att jag själv pallrar mig iväg till gymmet och tränar jag med..? Dock inte simning. Men med lite cross-trainer och styrketräning ska det väl gå att forma till lite muskler även på mig inför sommaren :)

Men nu är det dags att lägga ner dator, alla ur-trista artiklar till litteraturseminariet och förberedelser inför morgondagen som helt och hållet kommer ägnas åt huvudvärk och migrän i skolan. Så nu ska jag väga upp dagens tid på gymmet, eller vad sägs om liten tårtbit från gårdagens firande av syrran?! :)

GLAD PÅSK!

lördag, april 7th, 2012

Förra helgen passade jag på att fota lite påskkort i solen. Gick väl sisådär i all blåst. Blev stundvis lite oorodning och Lukas hade fullt sjå att hålla koll på alla äggen som blåste omkring på trappan. Men Lukas hittade iaf en favorit – gula kycklingen.


Lite lek med kycklingen i fotopausen.


Hoppas ni hittade några favoritbilder i denna bildbomb.

Vi önskar er alla en riktigt

GLAD PÅSK!!

 

Summering och nya delmål

söndag, april 1st, 2012

Delmål för Mars

¤ Kunna sätta sig rakt framför mig – är inte jättenöjd. Jag får fortfarande ta litet hjälpsteg framåt för att han ska komma runt och mittemot mig ordentligt. Får flyttas med till nästa månad.

¤ Rally-lydnad – kunna höger svängar (90, 270 och 360 grader) - efter onsdagens höger-bana, tycker jag att det funkar. I trädgården idag gjorde han fina svängar, men glömmer nu istället att sätta sig…

¤ Fortsatt klossträning  – komma till steg 5 (utifrån detta) – check.

¤ Jag ska bli säker på vad skyltarna i nybörjarklassen betyder – check.

Tog med den nya lilla kameran ut i trädgården och skulle filma våra svängar och sitta framför. Nog tusan lyckades jag zooma in lite grann och istället hamna utanför bild. Har man tur ser man oss skymta ute i ena kanten. Får ta och filma nytt innan ni kan få se :)

Delmål för April

¤ Kunna sätta sig rakt framför mig.

¤ Rally-lydnad – kunna vänster svängar (90, 270 och 360 grader)

¤ Ett viltspår

¤ Simning