Archive for maj, 2012|Monthly archive page

Svalkande bad

fredag, maj 25th, 2012

Hmm, vad som hänt med förra inlägget vette tusan. Jag ser texten när jag skriver den, men den publiceras inte. Men det stod ju som vanligt inget viktigt. Bara att det är väldigt varmt och att det verkligen börjar kännas dags att ta tag i Lukas simmande. Sååå…

…i torsdag efter en lång dag i skolan med att mobilisera varandra nackar i olika riktningar var det hem och hämta en fullpackad(!) bil och Lukas för att åka hem till Uddevalla. För kl 19 var det dags att simma runt i poolen för hans del. Denna gån kom han verkligen ihåg vad det var för ställe och ville inte gå in där poolen var. Men väl inne fick vi upp honom för trappan till poolen. Slängde i leksak och han tvekar, gör ett litet pip, sätter i ena tassen och ångrar sig direkt. Men ner i vattnet kommer han. Och jisses vad bra det gick sedan.

Han greppade en leksak direkt och började simma runt. Jag höll honom i lina, men utan flytväst denna gång. Simtekniken såg fin ut. Jag trodde att han endast skulle simma mot mig och försöka komma upp, men allteftersom jag dirigerade honom och själv gick runt så simmade han runt och svängde bra. Sedan vart han trött och fin i benen när han väl fick komma upp. Nu jäklar ska det byggas muskler på bakbenen :)

 

Ledig idag – yey :) Jag, mamma, pappa och Lukas åkte till stranden. Och japp Lukas kunde tänka sig att gå i och svalka sig. Själv tyckte jag det var aningens för kallt. Det är ju trots allt bara maj ;) Men Lukas passade på att svalka magen. Inget simmande bara traskande. Men nu är det snart sommarlov och vi kommer ha gott om tid att åka och simma i poolen för att få igång simmandet.

Har ni och hundarna vågat er i havet/sjön än??

 

Hej Härliga Hetta

tisdag, maj 22nd, 2012

 

 

 

 

Bilder från dagens rallylydnadsträning

fredag, maj 18th, 2012

Klockan 10 i morse stod vi tre tappra rallyfanatiker uppe på klubben redo för träning. Plockade ut lite skyltar vi ville träna och pusslade spontant ihop det till en trevlig bana. Det blev en lååång och trevlig stund med promenader, träning och pratstund så fyra timmar senare åkte vi trötta och belåtna hem.

Kerstin och hennes duktiga Joker, som precis blivit RLD N :)

Veronica och lilla Tia

Veronica och Ilona

Joker verkar ha tappat ett öra…


Ja men se där kom det fram :)

Lukas tyckte det var rätt tråkigt att ligga och vänta på sin tur.

Farligt att lägga ifrån sig kameran. Inte för att jag är rädd att någon ska sno den utan riskera att själv hamna på bild.. ;)

Hmmm…undrar vad jag drack till frukost i morse?? Ser lite vingligt utLukas upptäcker fotografen, linslus som han är :)

Avslutningsvis en liten lekstund


Vem är starkast??

Blev oavgjort i dragkampen. Snöret till leksaken gick visst av :)

Trevlig helg allihop!

Mycket just nu….

torsdag, maj 10th, 2012

Lite mycket som snurrar i huvudet just nu. Skriftlig tenta i tisdags och imorgon blir det praktisk. Undersökning, behandling, utvärdering mm på nedre och övre extremitet och nacke. Därav tillbringas dagarna just nu att sortera och hålla ordning på saker som: impingment, artrosundersökning, traktion för smärtlindring, fotvalv, sponylolistes, undersökning nacke, VAS, töjning pectoraler, Hawkins test, sustentaculum tali, menisk, korsbandundersökning, dra i nacke, adhesiv capsulit, ligament, säkerhetstest nacke, huvudvärk, töjning nackrosett, HOOS, distal traktion caput femoris, luxationer, stabiliseringsträning….osv….osv…

Hundarna tycker det är lugnt och skönt. Lite aktivering emellanåt genom att leta mat/godis i handduk. :)

Gäller att ta ur rätt skål….hundmat och frolic eller kexchoklad?!

Syrrans lilla Elvis är på kollo hos oss i nuläget. Eller ja lilla och lilla, lillskiten är ju tre år. Men kan fortfarande se väldigt valpig ut på vissa bilder.

 

 

 

Tre grabbar njuter av våren

söndag, maj 6th, 2012

Första maj bjöd på strålande väder och dagen ägnades till stor del ute. Jag satt och pluggade medan hundarna roade sig med annat. På kvällen kom även kameran fram och fick njuta av lite luft.

 

Elvis var väldigt stolt över diskborsten han hittade

Chippen njöt av pinntugg….

…så även Lukas


 

Summering och nya delmål

tisdag, maj 1st, 2012

Delmål för April

¤ Kunna sätta sig rakt framför mig – har äntligen lyckats hitta rörelsen som underlättar för oss. På väg nästan runt mig och så får jag honom att backa ett halvt  steg.

¤ Rally-lydnad – kunna vänster svängar (90, 270 och 360 grader) - check!

¤ Ett viltspår – blev inget….

¤ Simning – en gång till blev det simning sedan åkte vi ner till göteborg igen och inte vart hemma på 3 veckor..

¤ Tillägg: eftersom vi inte fick något avdrag på mål 1-2 under tävlingen så tycker jag definitivt att vi uppnått de. Sedan kommer finjusteringarna i efterhand.

 

Delmål för Maj

¤ Backa – backa upp i sin säng (alla 4 tassar) som står 2 meter bort.

¤ Massage – flitig massge och strech för att få ordning på bakbenen

¤ Simining

¤ Allmän kroppskontroll – hoppa på stubbar/stenar, balansera på stockar, snurra/piruett, snäva svängar.

Och TACK för alla grattis till vår prestation på tävlingen. Nästan så man blir lite sugen att ge sig på det igen och förhoppningsvis inte vara lika nervös eftersom jag nu vet att vi faktiskt kan detta :)