Archive for juni, 2012|Monthly archive page

Bra, sämre, bra, förvirrande…

fredag, juni 29th, 2012

Var och simmade i tisdags. Han verkade rätt sugen, men fick lite hjälp i till första simturen. Simmade runt bra med leksaken i stadigt grepp. Dock lyckades han typ få vatten i örat eller så, för han verkade lite besvärad i början och ville skaka på huvudet. Sedan fick han komma upp och vila. Trodde inte jag skulle kunna få i honom helt själv igen, men efter några minuters vila pep han till igen. Testade att kasta i leksaken och säga ”hopp i då”, han gjorde ett försök ner på rampen och vips var han i :) Han verkade lika stolt som jag att han lyckades/vågade gå i själv. På´t igen nästa vecka :)

Igår var första tillfället för vår rally-träningsgrupp. Lukas gick bra i början, villig att jobba. Sedan vet jag inte vad som hände…han var okoncentrerad, slö, varm(?)…Han gick där bredvid mig på banan, men halkade ofta ur position, hängde inte med i svängarna. Han var rätt leksugen vid sidan om, men tyckte att belöningar under bangången inte alls var lika kul. Hoppas det bättrar på sig till nästa gång.

Äntligen – igår kom kameran hem efter nästan 4 v lagning. Har verkligen saknat den, särskilt nu när man varit ledig. Tydligen något fel inne i displayen…Nu jäklar ska vi stilla vår abstinens :)

Håller även på att lära honom backa runt mig…men det blev nästan förvirrande. Vet inte om jag valde att backa fel håll. Han håller liksom från fotposition. Har använt min axel som tecken, för det har jag tidigare använt när han ska rätta till fotpositionen. Men nu är han nästan överkänslig. Direkt jag vrider axeln lite sitter han nästa sekund nästan 90grader bakom mig…Måste verkligen komma på ett passande namn och döpa beteendet så han lär sig skilja på de….Några förslag?? Inte backa, rumpa, eller runt eftersom de redan betyder annat.

Lata dagar och bakning

måndag, juni 25th, 2012

En veckas sommarlov fick man innan jobbet ringde och frågade om man hade lust att jobba några dagar. För övrigt njuter jag och Lukas av lata dagar. Bara njuta av att inte ha så mycket inbokat. Senaste somrarna har jag roat mig med att läsa 7-8 böcker under 10-veckors lov. Årets första bok är avklarad och dags att välja en ny i mammas stora hög av pocketar jag ännu inte läst.

I helgen tyckte jag det var tråkigt att vi inte hade några kakor hemma. Det måste man ju ha till fika, stranden, hundträningen. Så idag blev det bakning för hela slanten. Så vad får man av flera hundra g smör, massa socker, vetemjöl, havregryn, lite vaniljsocker, bakpulver, sylt och choklad? Jo ungefär 36 chocolate chip cookies, 60 kolasnittar, och 40 hallongrottor. Så nu kan solen komma, jag är redo för soliga picknickar och fika :)

En till flytväst…

onsdag, juni 20th, 2012

I fredags fick jag en lapp på posten. Hade tydligen fått ett paket att hämta ut, ingen avsändare och ingen ledtråd om vad det kunde vara. Nyfiken som jag är åkte jag och hämta ut det och inser att det var en – Hurtta flytväst :) Hundsport testade i förra numret en massa flytvästar och hade även utlottning, bla valfri hurtta flytväst i storlek och färg. Skickade såklart in, men trodde man skulle få veta om man vunnit eller ej. Eftersom jag inte fick något svar någon gång antog jag att jag inte vunnit och gick då och köpte den andra flytvästen. Men eftersom den snygga orange hurtta sitter bra den med så är det ju klart man väljer den.

Onödigt att ha två, så om någon vill ha en orange flytväst, strl 40 cm, 25-45 kg, så är den andra till salu för 100kr. (se tidigare inlägg för utseende eller hooks.se).

Den nya Hurtta kommer förhoppningsvis testas imorrn. Såvida solen och dagens värme fortsätter hålla i sig. Men så här passar den på torra land.


I tisdags var det pool-simning igen. Han har varit lite joxig att få i poolen, verkar inte riktigt gilla rampen ner. Fick i honom smidigt första gången. Ett rejält tag om leksaken och simmade fina rundor. Fick tydligen vatten i örat och försökte flera gånger skaka sig vilket inte gick så bra. Tog upp honom och torkade ur örat. Sedan efter några minuter tittade han på vattnet, pep till och verkade villig att gå i igen. Kastade i leksaken och han försökte gå i. Det tog stopp när rampen tog stopp och han vågade inte ta sista skuttet själv. Men tillslut kom han i och skyndade till leksaken. Tyvärr lyckades han även få in linan han simmar i i munnen. Och att få leksaken från honom för att rätta till linan kunde jag ju glömma, ett stengrepp om leksaken och simmade run runt. Blev en kort simtur och sedan var både han och jag nöjda.

Hem och vila några timmar innan lite stillsam rallyträning. Tyckte det gick riktigt bra, han var relativt lekmotiverad och sugen på träning. Något vi behöver träna mer på är att behålla fokus och uthållighet samt bättre fart i högersvängar. Men nästa vecka ska våran lilla rally-träningsgrupp dra igång. Ser verkligen fram emot det.

Uppdatering av delmålen

måndag, juni 18th, 2012

Delmål för Juni

¤ Simning – gärna både i pool och utomhus

¤ Massage – fortsättning för att hålla mjuk och fin när vi nu bygger muskler under simningen

¤ Miljöträning – minst en gång i veckan är det stan eller annan folkrik plats som inte är hundklubben.

Tillägg:

¤ Backa runt mig

¤ Trampa på tasstarget, springa fram till target på några meters avstånd.

Flytväst inhandlad

fredag, juni 15th, 2012

Köpcentrat hade shoppingkväll med erbjudanden och då av en slump såg jag att även hästaffären Hööks skulle ha det. Men några hästsaker ville jag inte ha. Men de har även vissa billiga hundsaker. Så efter rabatten blev flytvästen rätt billig jämfört med andra modeller jag kollat på. Tyckte modellen var helt okej: handtag på ryggen, två remmar under magen OCH magplatta med kardborre, kardborre och spänne framtill, samt ”flytkudde” både på rygg och framtill. Den satt ritkigt snyggt på honom och han verkade inte störas av den.

I poolen har han simmat utan flytväst 1 gång och kommer troligen fortsätta med det. Men jag vill även simträna med honom utomhus. Då har jag inbillat mig att en flytväst ger honom trygghet och han kommer känna att han får stöd att hålla upp rumpa och orka simma mer.

Nu ska bara jag själv våga mig i så vi kommer ut på djupare vatten ;) Men vi var ju tvungna att åka till närmsta sjö och bara testa den lite. Han traskade på och stördes inte av den. Dock klev han aldrig ut på så djupt vatten att själva flyteffekten testades…

Trevlig helg allihop!

Från dålig start till bra

tisdag, juni 12th, 2012

Storstädning pågår i vårt rum. Vilket resulterade i att garderoben inte var helt stängd i natt. Ena dörren är en spegel och den gav nu en annorlunda bild än den Lukas är van att se. Så 04:15 sitter han och pratar högljutt och stirrar in i spegeln och vet inte riktigt om han ska gilla det han ser eller vara rädd för den. Vem vill se sin egna spegelbild nyvaken kl 04:15?? ;) Han somnade om men inte jag. Så halv sex satte jag på tv:n i hopp om något sövande skulle visas. Somnade om vid 6 och vaknade igen halv 8 så där måttligt tung i huvudet…

Hade tänkt att dagens inlägg skulle bli en film på när vi tränar på ”backa runt mig”. Men skulle ju bara kolla fb först. Och genast fick dagen en mycket trevligare vändning…eller vad sägs om nedan :) Ska genast kika in hos tillhund.se och välja ut leksaker. Tack för vinsten!! :)

 

Sommarlov

fredag, juni 8th, 2012

Terminens sista skoldag idag. En praktisk examination till godkänd. Två år avklarade och till hösten är det dags att påbörja sista året innan man är färdig sjukgymnast. Men innan dess:

SOMMARLOV!!!

Slutspurt

söndag, juni 3rd, 2012

Nack-, bröstrygg-, ländrygg-, bäckenplugg, kamera på lagning, flyttat hem packning och Lukas, borttappad sommar, repetitionsdag, var är solen?, examinationsdag. Ja där har ni kort och gott vad vår vardag har handlat om denna vecka och som väntar kommande vecka. Dags för slutspurt i skolan innan sommarlovet :)

Summering och nya delmål

fredag, juni 1st, 2012

Delmål för Maj

¤ Backa – backa upp i sin säng (alla 4 tassar) som står 2 meter bort – check! Även om det tog väldigt lång tid att få honom att förstå att det inte är farligt att sätta tassar i sängen när man backar. Men att backa -rakt- till sängen är en annan femma…

¤ Massage – flitig massage och strech för att få ordning på bakbenen – bakbenen känns mjukare, höger är dock fortfarande mycket stramare/kortare än vä så helt nöjd är jag inte. Men en bit på vägen.

¤ Simning – var iväg förra torsdagen, första självsimmet med hjälp att få i honom i poolen. Och det gick ju som ni kunde läsa riktigt fint. Simkort köpt så vi väntar bara på sommarlov och ledig tid.

¤ Allmän kroppskontroll – hoppa på stubbar/stenar, balansera på stockar, snurra/piruett, snäva svängar – check!

 

Delmål för Juni

¤ Simning – gärna både i pool och utomhus

¤ Massage – fortsättning för att hålla mjuk och fin när vi nu bygger muskler unde simningen

¤ Miljöträning – minst en gång i veckan är det stan eller annan folkrik plats som inte är hundklubben.