Archive for juli, 2012|Monthly archive page

Dubbelt upp, dubbelt så skoj :)

söndag, juli 29th, 2012

För tre år sedan satt jag och hade bestämt mig för att jag skulle bli hundmassör. Utbildningen påbörjades inom kort och ca 10 månader senare var jag färdig.

För två år sedan satt jag och såg på dataskärmen att jag hade en plats på sjukgymnastprogrammet. Va, jag, sjukgymnast? Har ju aldrig ens vart hos en själv…Men ja ja, jag ger det en chans. Och där blev jag kvar.

För några månader sedan dök chansen upp att även bli friskvårdsmassör för människa. Chansen fanns tidigare men då passade det inte, men nu kände jag mig dum om jag inte tog chansen. Så för några dagar sedan kom så äntligen mitt diplom.

Så numera är jag både Diplomerad Hundmassör OCH Diplomerad Massör för människa :) Nu är både hundarna och deras matte/husse välkomna att få en skön massagestund. Så ja, det där med hälsa verkar vara vägen jag i nuläget har siktet inriktat på.

Många bilder…

tisdag, juli 24th, 2012

…blev det i helgen. Både lördag och söndag åkte jag, pappa och Lukas iväg till olika ställen och självklart följde kameran med. Runt 200 bilder varav många genast blev favoriter som ni får se framöver :) Ett litet smakprov får ni nedan:

Först ut lördagens tur till Gustafsberg, det blev både bad för Lukas, traskande på halvläskig brygga och inte minst supergod glass!!!
På söndagen åkte vi till Åleslån och vandrade lite skogen, sedan kom vi fram til sjön och självklart blev det lite bad för Lukas. Fortfarande vågar han inte riktigt simma, men traskar gärna runt i lagom halvdjupt vatten.
Två bilder för ett år sedan

lördag, juli 21st, 2012

Kikade igenom lite gamla mail och fann ett från mormor som var ett år gammalt. Några dagar tidigare hade jag och Lukas vart ute hos de och vips hade han klättrat upp till mig i soffan, trots att han inte får. Men han ser ju iaf toklycklig ut :)

Svart o vitt

tisdag, juli 17th, 2012

I helgen var vi en sväng till syrran och hennes kille för de håller på och gräver. Men jag var mest lat och höll mig inne och kurerade förkylningen. Roade mig med att fota lite. Lite ljusstakar, en klänning som bakgrund, eller vad sägs om att stänga in sig i klädkammaren med glasburk, svart träningsjacka, ficklampa och kamera ;)


Förkylningen är någorlunda kurerad och veckans dagar tillbringas på jobbet. Lukas verkade överlycklig över att igår morse få följa med och bli lämnad hos mormor och morfar under dagen. Veckans simtur är avklarad och på torsdag väntas rallyträning igen. Hoppas kunna träna lite fotposition i slalomet samt fortsätta behålla uthållighet och förväntan på kort bana.

Några av oss i rallygänget var ju iväg på träningstävling och hej vad det gav blodad tand igen. Så därför bestämde vi oss för att slå på stort och åka på officiell tävling. Dessvärre bestämde sig arrangören för att ha ett max antal deltagande, i nuläget 30 platser och 64 anmälda ;)   Vi allihop hamnade på reservplatser….Så det får bli att sikta in oss på en ny tävling.

http://www.agria.se/tavling/sommarsol/hem#gly-rating;1;NOTE-8V7PJ7-0

Simfilm

fredag, juli 13th, 2012

Simning en gång i veckan nu under sommaren håller i sig. I tisdags försökte jag mig på att filma lite, vilket inte var så lätt. Hålla kamera, hålla i lina, gå runt poolen (Lukas verkar simma bättre då än om jag står still och försöker dirigera honom) och samtidigt försöka hålla kameran rak och han i centrum…Men men…han fusker lite i ena svängen. Gör en höger sväng i stället för att svänga upp mot mig (åt vänster). Dessutom har han vatten i öronen som stör honom lite vilket syns.

simning 20120710 from Caroline L on Vimeo.

 

Rallyträningen igår gick bra. I onsdags tränade vi en bana med spring i slalomen, lite konstigt tyckte Lukas och trodde vi lekte. Men i slutet blev det bättre. Dock märkte jag igår att han lär sig fortare än jag tror. Vi använde samma konor til både slalom och spiralen och han verkade i slutet förvirrad. Ville gärna göra en slalom när vi gjorde spiralen. Så nog fasen har han lärt sig vad man gör när. Går vi en banan flera gånger är det precis som han tredje-fjärde gången anar vad som sa ske vid vissa punkter. Har fortfarande kommit fram till om jag tycker det är bra eller dåligt…

Trevlig helg!

sista veckan

tisdag, juli 10th, 2012

Sista lediga veckan innan det är dags att jobba några veckor…Började veckan med rejäl halsont. Kändes som någon kört ner några bollar och sandpapper i halsen samt stoppat alldeles för mycket i mitt huvud. På morgonpromenaden skulle jag kalla in ett ”hit” på Lukas. Brukar göra det med riktigt ljust ”iiiii”. Öppnade munnen och det blev ett rossligt ”h…………..t”, några ljusa i tyckte inte mina stämband var nödvändiga..

Blev något bättre under dagen så på kvällen tog jag och Lukas oss en stadspromenad innan vi plockade upp mamma från jobbet. Idag känns förkylningen betydligt snällare *puh*. Känner verkligen för att njuta av lite ledighet innan man mestadels kommer befinna sig inomhus under dagarna. Under tiden jag jobbar får Lukas njuta av att återigen vara daghund hos mormor och morfar några dagar :)

Men i veckan har vi hundträning och simning att se fram emot iaf

http://www.agria.se/tavling/sommarsol/hem#gly-rating;1;NOTE-8V7PJ7-0 - tack för rösterna :)

Badkrukan börjar bli modig

fredag, juli 6th, 2012

Simmade i onsdags. Och denna gången var det en viss pojk som först inte verkade sugen, men väl uppe på rampen var det någon som pep till. I med leksak och sedan började han självmant att gå i lugnt och försiktigt. Simmade runt och gjorde bra svängar. Upp och vila. Efter några minuter var han sugen igen så i med leksaken, ge ett ”okej, gå ner” och självklart gick han i. Likadant en gång till senare.

Är så glad att han har gått från badkruka som man får hjälpa i till att frivilligt gå ner för rampen och lugnt och försiktigt gå i. Simmandet går bra, svängarna gör han frivilligt, söker ofta ögonkontakt, orkar hålla upp rumpan mer och mer och bättre simteknik (enligt mig) och inte minst håller stenhårt i sin leksak under hela simturen. Jag hoppas att han framöver blir ännu modigare, spec i att gå i vattnet med förhoppning att han ska kunna gå i från brygga framöver.

Dessutom hoppas jag såklart även på de fysiska resultaten, mer muskler, bättre hållning, uthållighet och kroppskontroll. Lite sugen på att försöka mäta honom i helgen och se om han blivit större. Det känns så. Efter sommaren blir det dags för en ”efter-bild” också. Snälla Anna hjälpte mig med en ”före-bild”. Tack!!

Tränings med rallygruppen igår. Lukas var lite påverkad av värmen och tyckte stundvis att vi hellre kunde ligga i gräset och mysa istället för att gå banan. Däremellan gick det riktigt bra. Hade fokus på att belöna i banan när det dök upp saker som verkligen funkade. Blev flera belöningstillfällen. I banan fanns både enkel och dubbel slalom och eftersom det är där han brukar sacka efter fick vi mycket träning.Leksaken vi vann i tisdags var riktigt uppskattad.

http://www.agria.se/tavling/sommarsol/hem#gly-rating;1;NOTE-8V7PJ7-0

Lyckad träningstävling

onsdag, juli 4th, 2012

Igår var vi ett gäng från klubbarna i Uddevalla som drog upp till Färgelanda för att delta i deras tävlingsträning i Rallylydnad. De mörka molnen dök upp, men försvann väl på plats, istället fick vi en trevlig kväll med solsken och 1000 knott…

En trevlig bana i nybörjarklassen med båda spiralerna, dubbelslalom, dessutom det vi behöver träna på läggande under gång, 1-2-3 steg bak och fram och sitt-stå. Fick ett sent startnummer, 18 av 24 anmälda. Lång väntan och jag blev lite osäker på lämplig tid att ta ut och värma upp Lukas. På förra tävlingen hade vi start nr 6, så efter vår banvandring tog jag ut honom medan resten av halvan gick sin samt de första 5 startande gick. Så igår när nr 10 var på plan tog jag ut honom. Började värma upp och fick sedan veta att de två innan oss var strukna…Inte för att jag tror det spelade någon roll, men jag hade gärna haft liiiite mer tid med honom innan start.

Väl in på banan var han med mig. Första skylten, höger 360 gick bra, sedan såg han en fotograf på ena sidan banan sittandes med en annan hund. Måste genast se till att fotografen får bra bild tänkte Lukas och ställde sig och glodde. Hörde sedan hundar skälla i publiken i andra änden av banan, står och glor dit och tappar fokus. Men på nåt sätt lyckas han göra allt, tills vi når första spiralen, då skällde han till och la sig ner för att fundera. Men resten av banan gick bra. Han var stundvis ofokuserad, och växlade mellan loj och gränsen att slå över till lek stundvis. I slutet av banan hittade vi rätt energi.

Riktigt nöjd med hans läggande under gång :)  I 1-2-3 steg bak har han börjat glida ifrån mig när vi tar fler steg. Första steget hamnade han (enligt mig snett) men istället för omtag valde jag att knixa till honom så han satt rakare. Och enligt domaren blev det inget positionsfel :) Sitt-stå blev jag också nöjd med. Därefter målgång och massa mys och godis.

Prisutdelningen var en nervös väntan. Många fina poäng och som vanligt när det poängen ökar börjar jag undra vart vi har tagit vägen. Plötsligt var domaren redan på tredje plats som var delad, men inte av oss. Vi lyckades komma på 2:a plats av totalt 18 startande, ännu en gång 91 poäng av 100! Domarens kommentar på protokollet: Snyggt ekipage, bra jobbat, glad hund. Så rackarns stolt över honom. Trots att jag tycker han är ofokuserad så lyckas med en sådan bedrift :)

En leksak som vinst fick vi med oss hem

Summering och nya delmål

söndag, juli 1st, 2012

Delmål för Juni

¤ Simning – gärna både i pool och utomhus – I pool två gånger, och det går framåt och jag ska snart utvärdera om det gett mer resultat. Utomhus, ne, badkrukor som vi båda är.

¤ Massage – fortsättning för att hålla mjuk och fin när vi nu bygger muskler under simningen – en gång i veckan och mer rutin på stretch efter långa promenader.

¤ Miljöträning – minst en gång i veckan är det stan eller annan folkrik plats som inte är hundklubben. – inte alls….*skäms*

Tillägg:

¤ Backa runt mig – se film nedan. Gick rätt fort. Nackdelen är att det i nuläget råder lite förvirring med axlar, riktning, fotposition, backa osv. Men tack vare namnförslag i förra inlägget blir nästa steg att döpa det.

¤ Trampa på tasstarget, springa fram till target på några meters avstånd. - se film nedan. Han springer fram gör ett tramp/touch men står inte ritkigt kvar…men han hittar targeten

backarunt 20120630 from Caroline L on Vimeo.

hfsgaio

tasstarget 20120630 from Caroline L on Vimeo.

 

Delmål Juli

¤ Tasstarget – utveckla, vill ha honom stående still med tassen på targeten för att sedan bygga på det till att springa till kon. (undrar om vi hinner dit denna månad)

¤ Backa runt - döpa det och få honom att skilja på när han ska rätta till fotpositionen och när det gäller backa runt.

¤ Simning – fortsatt i pool, utöka tiden.

¤ Rallylydnadsträningsgruppen – vårt egna mål under tillfällena är att bygga upp uthållighet, hänga med i svängarna, få till fart från stillavarande moment.