Archive for augusti, 2012|Monthly archive page

Back to school

tisdag, augusti 28th, 2012

Blev lite tyst i bloggen. Helgen tillbringades med att njuta av sista dagarna av sommarlovet i trädgården och med en bra bok. För nu är man tillbaks i skolan igen för termin 5. Vi rivstartat med att efter ett 11veckors långt härligt och lugnt sommarlov läsa en kurs om ”Psykisk ohälsa och långvarig smärta”….oj så uppiggande…eller inte :/

Lukas har iaf uppfunnit en ny lek när jag kommit hem från skolan dessa två dagar. Nämligen – krypa in i Carolines kläder. Igår var han på god väg in i mina jeansshorts modell större när jag satt på dörrmattan och idag när jag kom hem efter en heldag och satte mig på golvet var han så nära på att köra in nosen in under tröjan. En sak är iaf säker – han blir väldigt glad och slår gärna knut på sig själv och jamsar runt när han ser mig ovanför trappen :)

Träningstävling

torsdag, augusti 23rd, 2012

Grannklubben i stan anordnade en träningstävling i Rally igår. Tack Råhagen BHK!! Jag och Lukas var givetvis anmälda :)

Skulle in som åttonde hund och tog ut honom strax efter banvandringen. Tränade lite sitta framför och 1,2,3 steg bak och behålla positionen då. Gick bra och han kändes lite lagom taggad. Men vid start så tappar han fokus, som vanligt….Måste ha koll på alla runt oss, och oj vad ni tittar på mig, han spanar och spejar och glömmer kolla på mig. Gjorde lite moment lite väl långsamt ibland, men han gjorde ändå det vi skulle.

Vid 1,2,3 steg bak så sätter han sig fel (igen) vid första steget. Är han inte med mig ordentligt glömmer han totalt vad det är han ska göra. Sedan var det bara en skylt kvar ”sitt, spring”. Men jag mitt nöt gjorde bara ”spring” och glömde sittandet. -10poäng – blä!! Fick iaf ihop fina 85p, tänk om jag ändå hade gjort sista skylten korrekt. Genom att göra vår lilla miss lyckades vi iaf förvirra domaren en kort stund, som trodde att hon kom ihåg banan fel när jag gjorde fel ;)

GRK Gbg Open Show

söndag, augusti 19th, 2012

Imorse åkte jag och Lukas iväg till GRK Gbg’s Open Show. Det var drygt ett år sedan han senast ställdes på en inoff. Ringrostiga i ringspring, men för en gång skull var jag riktigt nöjd med trimningen. När jag kollade katalogen insåg jag att det var en stor Maidenklass – 10 anmälda, 9 kom till start. Tanken slog mig att jag får vara nöjd med om han sköter sig i ringen och vi får en fin kritik.

Att springa med en annan hund bakom sig tycker Lukas är måttligt kul och vill gärna då och då kolla vad den där bak gör och se till att den inte kommer för nära. Under den enskilda bedömningen sprang han bättre. Han är även väldigt noga med att hälsa ordentligt på domaren ;)

I konkurrensen tackades fyra av. Vi blev kvar och när vi skulle ta ett varv till sprang Lukas bättre utan att ha någon bakom sig. Sedan blev vi uppflyttade till fjärde plats och där blev vi kvar.

”6-årig hane av mkt god typ. Trevligt ?? (huvud/ansikte?) och uttryck.
Fin hals o överlinje. Ngt framskjuten skuldra. Ej tillräckligt förbröst. Välvinklad överarm.
Ngt grund i sin bröstkorg. Goda vinklar bak. Rör sig med ett bra steg från sidan.
Trång fram och bak. Ej i bästa päls. Välvisad.”

Domare: Caroline Apell

Köpte sedan 4 lotter. Det blev vinst på två av de, vattenleksak och påse blandat godis. Kollade in någon till klass och skulle sedan åka hem men köpte fyra lotter till. De kostar ju bara 5:-/st. Vinst på alla fyra :) Så det blev en nummerlappshållare, två klickrar (kan behövas eftersom jag alltid tappar bort de) och en stor påse blandat från Husse. Så anmavg tjänade vi tillbaka i lotterivinster, med tanke på värdet på alla saker och godis :)


När man hämtade sin nummerlapp fick man även en liten lycka till påse innehållande 3 ben och bajspåsar.


Vinst för placeringen, reflexväst för människa, tasshandduk, nyckelband och godisar.


Stora lotterivinstpåsen, paté, godis, hundmat och klicker.


Mera vinster, leksak, stor godispåse, 2 klickrar till

En väldigt lyckad dag :)

Gottegrisen

lördag, augusti 18th, 2012

De senaste dagarna har jag bakat för fullt, det var ju farligt att köpa en bok med hundgodisrecept i. Men nu kan iaf Lukas äta godis med gott samvete. Helt rena från både socker och konserveringsmedel och annat gojs. Kul att baka och inte särskilt svårt. Har doftat lite sisådär i köket när man har kokat kycklinglever men det var det väl värt.

Leverpinnar, skinkrullar och leverprickar ligger nu i skålar och burkar och väntas på att få bli uppätna. Det blev aningens mer godis än jag tänkt mig. Ett litet lass får följa med ner till syrrans hundar för att se om de även faller de i smaken. Nu borde jag verkligen gå och packa klart och duscha Lukas…


5F – Foton Fort Från Fuji och Frissering

fredag, augusti 17th, 2012

Brukar framkalla våra bilder hos FujiDirekt. Titt som tätt kommer det erbjudanden med 50 eller 100 bilder gratis, endast frakt på 29:-. Suveränt tycker jag och sätter mig och väljer ut bilder. Och svär ännu en gång över att jag tar alldeles för många bilder och får svårt att välja ut ;)

För ett tag sedan kom ännu ett erbjudande, nu var det portofritt istället. Satte mig i onsdagskväll vid 20-tiden och valde ut någar månders bilder och skickade iväg och redan idag låg det post i brevlådan från just Fuji. Det kallar jag snabb leverans :) Och kvalitén är det ju såklart inget att anmärka på.

För övrigt har Lukas fått sig en frisyr igen. Ordentliga tag på halsen, lite öronfix, och svansen har även den blivit frisserad. Jajamensan, dags att visa upp sig lite i ringen igen. Ett år sedan sist…Dessutom är det snart dags att börja packa massa väskor och börja förbereda sig för skolstart, men en vecka ledigt först som kommer innehålla lite mer sommar-rally i form av träningstävling innan vi lägger energi på skolan igen.

Spårpojken

onsdag, augusti 15th, 2012

Sitter och skickar iväg bilder för framkallning och hittade denna härliga bild. Tagen i mars i år. Efter några månaders spåruppehåll kunde jag inte längre motstå suget. Så en helg när jag kom hem fick förkylning och plugg ligga åt sidan och jag och pappa gick och spårade. Vad Lukas tyckte om det behöver jag väl knappast skriva :)

Att han aldrig kan lära sig att bära som en ritkigt retriever.
Han verkar föredra sitt ”cigarr-grepp” ;)

Vilken kalashelg!!

söndag, augusti 12th, 2012

I fredags var det inte vilken dag som helst. Det var min födelsedag och dessutom sista jobbdagen på sommarjobbet. Syrran, hennes kille och petiterna kom upp redan i torsdags. Började med att hela familjen stod upp och jag fick paket redan till frukosten vid kvart i sju trots att det bara var jag som behövde vara vaken så tidigt. Sedan blev en lugn och rolig friluftsdag inomhus på jobbet. Nu väntar 2 veckor sommarlov innan det är skoldags igen.

När jag sedan slutat blev det en härlig kväll med massa god grillad mat och självklart tårta till efterrätt, som mamma och syrran skapat. Självklart hundtema till hundtokiga mig :) Och den var givetvis supergod!!!

På lördagen blev det ännu mer tårta, skapad av syrran igen. Då var det dags att fira mormor och morfars 50-åriga bröllopsdag! Mera god mat och godsaker.

Så idag söndag har vi tillbringat dagen som den bör när solen lyser, ute på gräsmattan med en bra bok. Hoppas ni haft en lika trevlig helg!

Han kan, han vill och vågar….nästan

tisdag, augusti 7th, 2012

I lördags åkte jag, mamma, pappa och Lukas till Herrestadsfjället för lite vandring i nya skogar och kom fram till en sjö. Den verkade bli lagom snabbt djup ganska nära strandkanten. Vi hittade en pinne som kastades ut en kort bit för att sedan hämtas in och bytas mot korv. Det var lite klippor där det började bli djupare och Lukas fick väldigt lååååånga bakben när han försökte balansera på klippan och samtidigt nå pinnen.

Jag vet ju att han kan simma och han verkade vilja simma. Men lite feg är han fortfarande. Vågade inte ritkigt släppa bakbenen från botten och ta några ynka simtag. Utan han stod och sträckte sig och sedan väntade han ut på att pinnen skulle flyta närmare.Nu väntas kvällsmat och muffins. Nybakade hallonmuffins med egenplockade hallon från skogen *mums*

Mitt i prick

lördag, augusti 4th, 2012

Ibland händer det att man får till en sån där underbar bild. Som man känner att man inte behöver ”fixa till” med kontrast, ljushet osv….Men ofta innehåller de en liten störande detalj. Eller vad sägs om en enveten insekt mitt mellan ögonen?

Och TACK för alla grattis! :)

Summering och nya delmål

onsdag, augusti 1st, 2012

Delmål Juli

¤ Tasstarget – utveckla, vill ha honom stående still med tassen på targeten för att sedan bygga på det till att springa till kon. (undrar om vi hinner dit denna månad) - valde tillslut att ta bort targeten (den var mer störande). Istället blev det att bara helt enkelt springa till en kon UTAN att välta och apportera in den. När jag fick nytändning till hur jag skulle träna gick det mycket bättre.

¤ Backa runt – döpa det och få honom att skilja på när han ska rätta till fotpositionen och när det gäller backa runt. - klarar nästan ett helt varv. Behöver lite uppvärmning innan han kan skilja på att sitta i fotpos och stå och gå runt.

¤ Simning – fortsatt i pool, utöka tiden. -Simmat 4 gånger. Förra gången efter 2v uppehåll valde jag att han skulle simma med flytvästen för att få in känslan även med den. Simade riktigt fint, rumpan hölls ju uppe mha den. Men att sedan ta en kort omgång utan flytväst gjorde att man klart märkte skillnad på bakbenen.

¤ Rallylydnadsträningsgruppen – vårt egna mål under tillfällena är att bygga upp uthållighet, hänga med i svängarna, få till fart från stillavarande moment. - tycker det går bra. Mer taggad vissa dagar och så beror det på hur omgivning, andra deltagare, läten runt omkring är…

Filmer kommer senare…

Delmål Augusti

¤ Hoppa över mina ben – när jag står och sträcker ut de

¤ Springa till kon – befästa och öka avstånd

¤ ?

¤ Stretcha och massera!

¤ Inoff utställning

¤ Träningstävling Rallylydnad