Archive for oktober, 2012|Monthly archive page

Vampyren Lukas

onsdag, oktober 31st, 2012

Det börjar bli grått..

lördag, oktober 27th, 2012

De flesta färgglada löven har fallit ner, kvar finns kala grå grenar, tunga regnmoln och mot mörkare tider. Men nog sjuttsingen finns det en charm även i det.

Hipp Hurra på din födelsedag!

måndag, oktober 22nd, 2012

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Lukas födelsedag - Hurra Hurra Hurra!!

Världens finaste, bästaste, tokigaste och mest underbara vovvsing fyller idag 7 år

Och varför inte passa på och visa några av alla hans fina sidor,
precis som de sju små dvärgarna :)

STORT GRATTIS MIN UNDERBARA LUKAS <3

Finally Friday!

fredag, oktober 19th, 2012

Ännu en vecka till ända. Nästintill lika slutkörd i huvudet…Fortfarande mycket nytt på praktiken att lära och ta in, men det börjar gå lättare. Kul är det minst sagt!! När man träffar patienter som har ont och man undersöker och kommer fram till möjlig orsak och ger behandling/träning som ska hjälpa och de blir glada inser man varför man väljer att läsa till sjukgymnast :)

Jag och Lukas njuter av en ledig ensam och lugn fredag. På menyn står bakpotatis med skinkröra och till efterrätt glass med varma hallon. För min del iaf. Lukas får som vanligt sitt foder i matskålen med smak av lamm och till efterrätt ett ben. En meny han verkligen gillar.

Tack mamma och pappa!

tisdag, oktober 16th, 2012

I drygt två läsår har jag och Lukas veckopendlat fram och tillbaka mellan Uddevalla och Gbg. Packa ner, packa upp, packa igen och inte glömma något. Hittills har jag aldrig glömt något riktigt viktigt….Eller ja, jag glömde kortet till tv:n en vecka och fick klara mig med ”basutbudet”.

Tills i söndags. Hade allt fokus på att INTE glömma några böcker eller papper som jag hade med mig ifall tid för plugg skulle infinna sig. Har ju trots allt ett helt gäng nya patienter denna veckan att ta itu med och klura på. Kommer ner till Gbg på söndagkväll och packar upp. Alla böcker, papper och anteckningar är med, datorn är med för alla tillfällen jag måste kolla lite extra samt kolla på tv4play när det är dags att sova (kanske jag nån gång ska lyckas se ett helt avsnitt av Halv Åtta hos Mig innan jag somnar… ;) ) och vad hade jag glömt – laddaren till datorn! Skit också! Men det blev ett samtal hem till mamma ”Hej! Hur lång tid tar det för ett paket att färdas från Uddevalla till Gbg?” :) Sagt och gjort ett paket landade idag i brevlådan med en laddare – tack!

Vart på jakt efter en bra massagebänk, men sjuttsingen vad svårt. Hittade en men den var slut på lager. Han skulle ta hem vid nästa beställning, men när tiden hade gått fanns det fortfarande ingen. Mailade och frågade. Svaret blev att efterfrågan var för liten så han tog inte hem någon till mig *suck* Men jag kunde få köpa en annan färg med ett litet jack i för en billigare slant *suck igen*. Men så kom pappa på idén att kolla efter bänkar i Norge. Och vips där hittade jag en. Tänk att man ska behöva vända sig till norrmännen för att få en bra bänk…det trodde jag inte :) Så tack pappa!

Lukas brukar inte vara så snål med att dela ut pussar. Gäller bara att vara beredd. Viss glasögonknuffar och dreggel ingår i priset :)

Slutkörd i huvudet

lördag, oktober 13th, 2012

Veckan kan sammanfattas med: första praktikveckan, tidiga mornar, nytt ställe, verkliga patienter, svårt, roligt, eget ansvar, matlagning, hundträning, omsätta teori till praktik, hundträning, undersökningar, tågåkning, behandlingar, mer teori, nya utmaningar, hundpromenader, förberedelser, trötthet…Kort och gott helt slutkörd.

Eftersom tv:n inte fungerar brukar jag titta på tv4play på datorn när jag lägger mig. Tre kvällar har jag försökt kolla förra torsdagens Halv Åtta hos Mig. Jag har fortfarande inte kommit förbi reklampausen…det säger en hel del om hur trött jag är på kvällen, särskilt med tanke på att jag går och lägger mig redan innan kl 22 ;)


 

”Bra start på dagen”

söndag, oktober 7th, 2012

Hösten är här!! Underbara färger, kyliga mornar och fantastiskt ljus. Så vad gör man en lördagmorgon efter en vecka med avslutad kurs. Ligger i en varm säng flera timmar, välbehövd sovmorgon och bara njuter av ledighet?? Nej nej, vaknar klarvaken kvart över 6 :o . Försöker somna om men inser att det inte går. Tar på mig massa kläder, letar fram kamera, viskar ”skogen” till Lukas och haffar en smörgås i farten och traskar ut. Så halv åtta andas man frisk skogsluft. Inte ens tidigt ju….med tanke på att man är van att stå upp halv sex på morgnarna.

Sprang på rådjuren några gånger, men inte tillräckligt nära och snabb med kameran. Men däremot hamnade vi i soluppgången. Så underbart och värmande. Alla frukostflingor som säger att de ger en ”bra start på dagen” kan slänga sig i väggen. Soluppgång i skogen en höstmorgon är verkligen en bra start på dagen :)

Tacka vet jag digitalkamera, särskilt med tanke på att jag under helgens tre skogspromenader tagit *host* 320 bilder…(Bilderna nedan är helt oredigerade)


Idag bar det så klart också ut i skogen. Denna morgon följde även pappa och petiterna med.

Såg bara rådjuren lite snabbt, men sedan skuttade de iväg illa kvickt. Lite fotografering blev det ändå. Lite naturbilder och lite porträtt. Dels på petiterna som spanade rådjur så gott de kunde under hela promenaden.

Och sedan på Lukas och födelsedagsbarnet pappa – Hipp Hurra!

Efter en veckas ergonomiplugg, arbetsplatsanalyser och redovisningar är det nu dags att tillbringa ett antal veckor ute på praktik och omsätta våra teoretiska kunskaper praktiskt. Så förhoppningsvis har jag liiiite mer tid att uppdatera bloggen oftare igen.

Hoppas ni alla haft en trevlig helg!

Rufstufsöron och viltspår på språng

tisdag, oktober 2nd, 2012

Blöt Lukas efter lördagens viltspår. Spretiga rufstufsöron

Under söndagens promenad råkade vi traska i vägen för två rådjur som fick bråttom iväg. Tänk vilka bra viltspår det hade blivit av de klövarna ;)Summering och nya delmål

måndag, oktober 1st, 2012

Delmål September

¤ Hoppa över mina ben – när jag står och sträcker ut de – Denna månad fick även bakbenen vara med enligt Lukas. Han har lite svårt att bedömma avstånd och kör mer på studs från där han står istället för att sikta in sig. Men ett hopp blir det iaf.

¤ Sätta ringar på leksak – såg att Lisa med Zorro tränade detta och blev sugen. Det kommer ta ett tag för Lukas har jag på känn. – Oj, vad svårt för Lukas. Hämta ringar – ok, komma med de – ok. Trä på pinnen istället för att ge mig de i handen – svårt! Har kommit till att han siktar på pinnen och jag får hjälpa till att lirka på det sista. Fortsättning följer…

¤ Stretcha o. massera - check!

¤ Simma?? – nepp…

¤ Ett viltspår till – blev gjort i helgen. Endast blod i spåret och bara klöv i spårslutet. Med tanke på ösregnet som föll under kväll/natt och att vi mycket troligt råkat korsat någon annans spår (oops) gick det spårandet bra. Stundvis lite flaxig vilket troligen har sin förklaring.

Delmål Oktober

¤ Mera trä ringar på leksak

¤ Apportera en plastsmörkniv, vanlig gaffel, fjärrkontroll, hårborste

¤ Leta fram pilatesbollen igen och träna stå med frambenen raka på den

¤ Stretcha och massera

¤ Mera spår..??