Archive for november, 2012|Monthly archive page

Sårig armbåge :(

torsdag, november 29th, 2012

I måndags när jag skulle kamma Lukas upptäckte jag en sårig armbåge. Torkade bort kladd och klippte bort pälsen för att hålla det luftigt och rent. Igår kväll när vi skulle lägga oss var det mer kladdigt och så lite blodigt ut, men jag hittade inget direkt sår. Så det blev till att leta fram sårtvätten och köra några dagar. Förhoppningsvis går det över snabbt och vi slipper vetbesök.

Vad som orsakat det har jag ingen aning om. Har försökt tänka efter vad vi gjort senaste tiden. Började med färskfoder för en vecka sedan. Inte enbart färskfoder utan blandat lite med torrfodret. Har fått 1 burgare om dagen i en vecka, om han bara hade fått färskfoder skulle han ätit närmare 5-6 st. Är det en foderreaktion tro?

Har han rivit sig på något i helgen i skogen och sedan slickat och irriterat?

Han brukar få lite torra liggsår. Att han ser torr och lite pälsflådd ut, men aldrig har de tidigare varit så såriga. Har han slickat och irriterat fram ett sådant?

Blev vaccinerad i fredags. Reaktion på det? Han har aldrig tidigare reagerat på vaccinering. Men när det dyker upp så här så börjar man ju tänka efter på allt som hänt senaste tiden…

Bakhelg

söndag, november 25th, 2012

I fredags efter skolan blev det hem och packa väskor och hund in i bilen för hemfärd. På vägen hem stannade vi till hos veterinären på Qrera. Hade ringt dagen innan och frågade om det fanns möjlighet att boka vacctid på kort varsel. Och jajamensan! Alltid lika trevligt att vara hos de, man blir välbemött och Lukas älskar att få vara i fokus :) Men vi nöjer oss gärna med bara ett årligt besök.

Därefter hem och påbörja julstöket. Ett lass med lussekatter blev det, som sedan provsmakades och det var ritkigt gott att juvstarta på julen. Sedan på lördagen blev det mer bak, till Lukas. Mamma hade vart snäll och inhandlat kycklinglever så det blev att baka upp alltihop när jag ändå hade tid. Koka lever, blanda deg, kavla, rulla dela, massa plåtar och omgångar in och ut ur ugnen. Efter nästan 3 timmar var jag klar.Sammanlagt blev det nästan 200 leverprickar och drygt 200 leverpinnar. De har redan provsmakat och det blev klart godkänt!

Testar färskfoder

onsdag, november 21st, 2012

Blev nyfiken på att testa färskfoder på Lukas för att se om det har påverkan på hans päls. Sagt och gjort någon vecka senare efter lite frågor till tillverkare och hundfolk så ligger det numera några frysta burgare i frysen som tas upp varje dag. Jag själv tycker varken de verkar äcklig att ta i (de är ju för sjuttsingen frysta) eller luktar särskilt illa. Och vad tycker då stundvis matvägrande och kräsna Lukas? Han älskar de! Visserligen är han inne i en matperiod. Men när vi kommer in från morgonpromenaden strax efter halv sju på morgonen är det någon som springer in lägger sig på golvet för att vänta på en något långsammare Caroline. När maten sedan hälls upp och blandas med en burgare är det någon som nästan trippar på tårna. Maten slukas i ett nafs och skålen slickas väl.

Tanken är att köra torrfoder/färskfoder 50/50. Men nu i början lite mjukstart med burgarna. Dessutom brukar vissa bli lite lösa i magen av sorten jag valde, men det gör inget på Lukas, han brukar stundvis vara rätt hård. Men en mjukstart för att vänja magen kändes logiskt.Nu är det bara att hålla tummarna att det dessutom ger effekt på pälsen.

Vinn egendesignat hundhalsband hos Goldendays.nu

söndag, november 18th, 2012

Ta chansen och vinn ett eget designat hundhalsband till din fyrbenta. Tävlingen hittar du inne hos Zandra på goldendays.nu. Halsbandet kommer från DinDesignHundalsband. En perfekt julklapp :) Så kika in och delta ni med.

 

Efit lördag 10 november

onsdag, november 14th, 2012

07.00 Har legat vaken en bra stund och kommer på att det är EFIT

08.10 Uppdaterar hemsidan

09.20 Leker

10.30 Kör mamma till jobbet

11.25 Lukas hittar sitt ben

12.30 Hungrig

13.15 Försöker hitta motivation att plugga

14.20 Sorterar bilder från senaste framkallningen

15.10 Duschar

16.10 Hämtar mamma och kvällens biobiljetter

17.20 Någon är väldigt sur över att inte få följa med på bio

18.30 Se på bio

20.40 Hemma från filmen ”Skyfall” och går ut och kissar Lukas i regn… ;)

21.45 Kollar på kvällens ”Så mycket bättre” via tv4play

22.50 Utan reklamavbrott är det redan slut…Godnatt!

Glad att kameran är på

lördag, november 10th, 2012

Letade fram pilatesbollen häromdagen för att ta itu med månadens delmål. Gissa om Lukas blev glad. Är det något han gillar så är det den bollen :) Letade bakåt i bloggen och hittade även mina gamla mål med pilatesbollen som jag tänkte damma av och repetera. Under tiden jag letade hittade jag även denna underbara film. Fladderöra :)

 

Tiden som rinner iväg…

söndag, november 4th, 2012

Om någon hittar lite tid som ligger och skräpar i något hörn så kan ni gärna skicka den till mig.

Oktobermånads delmål kan vi ju totalt glömma…de får flytta med till novembermånad – allihop….