Archive for december, 2012|Monthly archive page

Vad hände 2012?

söndag, december 30th, 2012

Snart bara en dag kvar på året och man ställer sig frågan: vad hände egentligen? Har vi gjort något? Vad gjorde vi? Dags för en kort resumé:

Januari: årets första månad och vi njuter av en massa snö. Vardagen rullar på och jag går in på fjärde terminen på utbildningen.

Februari: ännu en massa snö som ligger kvar. Hundträningen ligger på pinsamt låg nivå med bara små månadsdelmål.

Mars: tillbringas hemma i Uddevalla eftersom jag är ute på praktik hela månaden. Hundträningen får en rivstart: en hel rallylydnadshelg som ger mycket(!) inspiration och motivation. Sedan suger det även till i spårtarmen och det blir två spår.

April: Lukas testar simning i pool. Jag börjar utbilda mig till Friskvårdsmassör för människa. Vi startar vår första officiella tävling i Rallylydnad, resulterade i 91 poäng och plats 7 av 30.

Maj: slutspurt i skola med skriftliga och praktiska stora tentor. Rallylydnadsträning för hela slanten! Ett nytt simpass för Lukas hinner vi klämma in också.

Juni: en vecka i skolan och sedan äntligen SOMMARLOV! Jobbar lite. Lukas simmar några gånger. Dessutom drar vi igång en rallylydnadsträningsgrupp. Masserar praktiktimmar till utbildningen.

Juli: rallylydnadsträningstävling, 91 poäng igen och plats 2 av 18. Annars består dagarna mestadels av jobb. Det är varmt och det blir bad både i pool och hav. Får hem diplom och är godkänd Friskvårdsmassör.

Augusti: jobbar, och fyller år. Utställning: Open Show med placering 4 av 9 i Maiden, och massa vinster på lotteriet. Rallylydnadsträningstävling, 85 poäng, nöjd trots dumma missar. Passar på att simma några sista gånger innan skolan börjar igen, hej hej termin 5.

September: KM i Rallylydnad, 82 poäng och 2:a plats. Gör en usel officiell rallylydnadstävling, på rutna 69 poäng. Hösten börjar komma och vi klämmer in två spår innan jägarna äntrar skogen.

Oktober: hösten kommer med alla fina färger. Så fotosugen! Mestadelen av månaden består av praktik, en krävande praktik. Mycket att göra och lära sig. Lukas fyller fina 7 år!

November: fortfarande ute på praktik i början.Både jag och Lukas letar efter inspiration och motivation och längtar mest till jullov. Börjar testa färskfoder, mums enligt Lukas. Lukas får ett fult sår på armbågen som är envist och skorpor finns kvar länge.

December: snö och kyla – jippie!!! Julstöket drar igång med massa bakning och pysslande. Har tävling på bloggen och den verkade uppskattad så det blir fler framöver. Jullovet kommer, oj vilken nedräkning vi haft. Blir sjuk dan innan julafton :( och det tar några dagar innan jag är tillbaks på banan igen. Månaden avslutas med härlig hundträff och nyår blir i göteborg med trevligt folk!

 

Jaha ja, det var en kort resumé av 2012. Känns som vanligt som att tiden har runnit iväg, men vi har ju hunnit med en hel del. Och detta var ju bara en bråkdel av alla roligheter vi varit med om.

Summering av årets mål samt nya inför 2013 får komma om några dagar. Inte riktigt bestämt mig för vad vi hoppas kunna uppnå och vad som är realistiskt. Men jag hoppas att 2013 blir minst lika roligt, lärorikt, busigt, händelserikt, trevligt och spännnande. Att vi vågar oss ut på tävlingsbanor och fortsätter utvecklas inom hundträningen och har roliga träningsträffar. En sak är iaf säker, året börjar som vanligt med besök på MyDog. Perfekt att hämta inspiration och motivation till att starta igång hundåret!

Imorgon blir det ner till gbg och fira nyår. Fram med klänning och fluga och hoppas hinna slänga upp ett nyårskort i år också :)

 

Efit onsdag 26 december

fredag, december 28th, 2012

I vårt hus är juldag=pyjamasdag och massa filmtittande. Eftersom jag blev sjuk över julhelgen blev även annandag jul en väldigt slö dag med massa tv-tittande…

8.45 Slötittar på tv:n

9.55 Masserar Lukas efter en timmes snövandring i skogen

11.10 Katten Gustaf :)

12.15 Pissväder

13.20 Gör som Lukas…sover

14.05 Mailar recept till mormor

15.25 Tomtegröt

16.40 Lady och Lufsen, ett mycket bra citat :)

17.45 Fortfarande Lady och Lufsen

19.00 Middag

20.15 Bonde söker fru

21.00 Fjällbackamorden

22.00 Bengnagande

GOD JUL!

måndag, december 24th, 2012

Sen julafton kommer
Som vi har väntat på
Och alla blir så glada
Att klappar ge och få

Önskar alla våra vänner och besökare en riktigt GOD JUL!!

Ps..glöm inte trycka f5 för senaste headern

Vinnarna i tävlingen

onsdag, december 19th, 2012

KUL att så många ville vara med i vår korta lilla tävling :) Det kom upp i antal att två vinnare skulle dras. Lukas tyckte det var lattjo att dra vinnare, så om han får bestämma blir det fler tävlingar framöver.

Dragning av vinnarna ser ni på filmen nedan. Det skulle ju bli två vinnare, men en tomtenisse viskade i Lukas öra att det var dags för julfnatt så vi drog en tredje vinnare också. Vinnarna blev Anette, Tina och Hanna - Grattis till de!!
 

lottning 121219 from Caroline L on Vimeo.

 
Ni som inte vann – tack för att ni var med och tävlade :) och det kommer fler chanser framöver.

3:e advent – Den lilla har växt..

söndag, december 16th, 2012

När tredje ljuset brinner
Vi juleklappar syr
Och vi bakar kakor
Och har ett fasligt styr

För sju år sedan hämtade vi hem en nästa 6 kg tung och 29 cm mankhöjd liten ljus krabat…

…tiden gick och han har nu växt på sig till stiliga 61 cm mankhöjd och 34,5 kg och blivit en riktig liten buse som förgyller vår vardag <3

 

Psst…ni glömmer inte tävlingen väl? tävla här

Tävling hos busgolden.se

torsdag, december 13th, 2012

Dags för en liten tävling :) Eftersom det alltid är roligast att vinna så tänker jag att desto fler som tävlar desto fler vinnare. Upp till och med 10 deltagare = 1 vinnare, upp till och med 20 deltagare = 2 vinnare osv. (Även om man tar flera lotter räknas man bara som en deltagare).

1 lott (obligatorisk): lämna en kommentar om att du vill vara med samt svara vilket datum Lukas blev Se VCH (svaret finner du såklart någonstans på vår hemsida). Skriv gärna om du helst vinner leverpinnar eller leverprickar eller kan tänka dig vilket som…

För 1 extra lott: dela bild och länk till detta inlägg på din blogg (lämna en länk i kommentarsfältet) eller facebook (delar du den på facebook måste du lägga till mig (caroline lausmaa) så jag kan se att du gjort det). Facebook OCH blogg = 2 lotter.

Tävlingen avslutas: onsdag 19 december kl 15:00. Då hoppas jag hinna göra dragning och lägga på brevlådan så det förhoppningsvis kommer fram innan jul.

LYCKA TILL!

(Kommentarerna kommer vara dolda till tävlingens slut)

Efit söndag 9 december

tisdag, december 11th, 2012


7.30 Lukas sover med tröjan på sig, visst matchar den pälsen bra?


8.20 Morgonpromenad i skogen


9.25 Pepparkaksbak


10.35 Plugg…


11.25 Skidskytte


12.35 Sms


13.40 Söndagsrutin, packa väskan


14.30 Äta pappa mumsiga viltbiffar innan avfärd


15.30 Befinner mig med fullpackad bil någonstans mellan Uddevalla och Göteborg


16.15 Precis kommit fram


17.25 Skickar önskelistan till tomten


18.20 Reflexer på inför kvällspromenaden


19.20 Jag och Lukas mumsar våra julkalenderar


20.15 2:a advent


21.10 Uppdaterar bloggen – God natt!

2:a advent

söndag, december 9th, 2012

När andra ljuset brinner
Lucia snart är här
Hon bjuder oss på kaffe
Och bud om julen bär

Julen kommer ännu lite närmare. Idag blev det pepparkaksbak. Jag behöver väl knappast säga vad motiven var? Självklart golden och petit, även hundben och såklart små hus också.

Igår försökte jag få till ett julkort, nu när vi äntligen fått snö i god tid. Resultaten har jag inte vågat titta på än. Har en känsla av att de flesta som vanligt antingen är suddiga eller med en Lukas som gör en ful grimas. Får sällan till både snygg hund OCH skärpa på rätt ställe tycker jag…

Eftersom jag själv gillar att vara med i tävlingar som folk har på sina bloggar funderar jag på att själv fixa till en liten innan jul. Vad tror ni om det? Återkommer under veckan om den saken, så håll utkik…

Julstrumpa

onsdag, december 5th, 2012

De senaste dagarna har kvällsrutinen sett ut som följande: inspektion av armbåge, tvättning, smörjning och därefter kalenderrulle :)


Tycker såret/eksemet ser mycket bättre ut idag. Inte alls så öppet och varigt det var i början på förra veckan.

Han slickar inte jättemycket på det..tur det, för det är nästintill omöjligt att få strumpa sitta på trots självhäftande förband. Däremot kliar han gärna med baktassen. SPeciellt nu när det börjar läka. Men då blir det strumpa på. För att vara snäll har han fått matchande strumpa för säsongen, eller vad sägs om snögubbar med tanke på all underbar snö som fallit senaste dagarna :) :)

Psst…ni har väl inte glömt att trycka på uppdatera för att se senaste layouten…

1:a advent

söndag, december 2nd, 2012

När första ljuset brinner
Står julens dörr på glänt
Och alla är så glada
Att fira få advent

 Lite toarullar, papper och massa godisar

 Dags att fylla rullarna

 Färdiga!

 Även petiterna fick kalender i år. Dock bara för varje advent + julafton i brist på toarullar

 Uttråkad Lukas som hatar tratten

Adventsfika

Prydliga plats för kalendern

Lukas blev överlycklig när det vankades kalender :)

Hur långt har ni kommit i julstöket? Här har vi gjort adventskalender, bakat lussekatter, bakat ett lass ”snöbollar” (som redan är uppätna ;) )börjat finurla ut julklappar, satt upp adventsljusstake i fönstren, njutit av det yttepytte snö som kommit