Archive for januari, 2013|Monthly archive page

Glad i flaskan

torsdag, januari 31st, 2013

Underskatta aldrig simpel aktivering :)

Det börjar bli ordning på det hela

måndag, januari 28th, 2013

Förra veckan innebar som sagt start på sista terminen på utbildningen. Vi får lägga upp terminen i princip helt själv och jag och kompisen har valt att börja med vår uppsats. Det blev en hel del fokus på den förra veckan och så mycket annat fanns inte att hinna med. Man kan inte bestämma att hux flux vill jag ha X antal patienter som kan si och så mycket och är villiga att vara med i en studie. Så idag blev det möte med handledaren för att se om det ska kunna fixas eller om i princip allt var förgäves och vi skulle på börja om och behöva speeda på ordentligt. Men domen blev att ha is i magen och hoppas på det bästa.

Lukas tycker det har varit måttligt kul. Men så i söndags åkte han och jag på kursstart. En kort kurs på bara 3ggr, men inom ett kul område. Dessutom får han och jag lite egentid med varandra, där jag knappast kan tänka på andra saker. Fick även redan lite ”hemläxa” som vi kommer förgylla veckans dagar med.

Så ja, det börjar ordna upp sig igen. Dags att väcka hundträning och blogg till liv igen (och städa ut julen ;) ) och årets målformuleringar börjar nå sin slutgiltliga form och snart redo att hamna här :)

Bakvänt frieri

tisdag, januari 22nd, 2013

När man tycker om någon väldigt mycket brukar den ena förr eller senare falla ner på knä och mumla något om evig kärlek. Min och Lukas relation är något bakvänt, istället för att falla ner på knä klättrar vi upp i knä :)

Mottot på halsband

fredag, januari 18th, 2013

Jag kan ibland tycka att citat, uttryck och ordspråk kan kännas lite väl klyschiga och opersonliga. Men så för något år sedan hittade jag ett som jag verkligen fastnat för. Det finns i lite olika varianter beroende på var man läser det. Sedan hade dindesignhundhalsband en trevlig tävling på facebook som vi hade turen med oss i och vann. Vinsten blev ett halsband med en text på. Dessutom fanns vårat favorit uttryck med bland valen. Bus älskar vi både jag och Lukas, så det skulle ju bli perfekt. Eller vad sägs om ett halsband med texten ”Bus hittar man inte på ibland blir det bara så” :)

Tydligen damp paketet ner i brevlådan i måndags. Och oj vad jag har väntat hela veckan på att komma hem för att få se det. Veckan har iaf tillslut rusat förbi, med tenta och redovisning av projektplan. Men nu är iaf termin 5 till ända!! På måndag startar den sjätte och sista terminen. Våren fylls mestadels av att skriva examensarbete samt praktik. Sedan till sommaren hoppas jag kunna vara helt färdig med utbildningen och byta skolmiljö till arbetsmiljö, lika spännande som skrämmande :)

Gnugga för fullt

tisdag, januari 15th, 2013

Gnuggning pågår.
Jag försöker väcka mina geniknölar till liv inför sista salstentan, denna gång i vetenskaplig metodik – statistik *suck* så himla mycket att hålla ordning på och inget verkar vilja fastna.

Lukas ligger och snarkar vid mina fötter, eller står och tigger uppmärksamhet genom att hämta allt från toffla, boll och tidningar eller gnuggar sina egna geniknölar under våra mikropass i pluggpauserna..men allra bäst gillar han när han får gnugga tänder på ett mumsigt ben.

Ne dags att samla de sista krafterna inför morgondagens tenta. Men först kika runt och se vad ni andra pysslat med de senaste dagarna :)

Hem till Uddevalla

söndag, januari 13th, 2013

Varje gång jag åker hem passerar jag en väg som i folkmun kallas hästepallarna. Nedanför där går strandpromenaden och tittar man ut över vattnet ser man Uddevallas stolthet – Uddevallabron. Kanske inte den snyggaste eller bäst konstruerade eftersom den vintertid ibland stägns av pga fallande istappar. Men det är något visst att alltid se den när man är på hemväg.


I fredags vaknade jag kvart i fem, hallå varför så tidigt?! Iaf, iväg till skola för statistikgenomgång…nej jag ska inte bli statistiker jag ska bli sjukgymnast ;) Lite plugg efteråt, hem och äta och packa och hemfärd till Uddevalla. Frös och var ruskigt trött när jag damp ner i soffan strax efter 17. Skulle bara snabbt kolla FB och såg att det vankades hundpromenad längs strandpromenaden. Kunde ju inte tacka nej till det. Svepa Oboyen och klä på sig varmt. Men en härlig promenad blev det med träningskompisarna jag och Lukas träffar allt för sällan. 1½ timme senare landar vi trötta och rosiga om kinderna i soffan. Det var en perfekt start på helgen som fr övrigt har bestått av plugg, plugg och plugg. Veckan som kommer innehåller statistiktenta och redovisning av projektplan inför examensarbetet…sista veckan på termin 5 – nu kör vi!

Lagkapten

onsdag, januari 9th, 2013

Börjar lessna på att Lukas ska slicka eller klia upp skorpan efter det fula såret.. Så nu blir det tröja och strumpa på hela tiden. Tröjan smälter in bra i pälsen och med lite grön vetflex för att inte kunna komma åt att slicka så ser han ju tom ut som en lagkapten för någon sport :)

MyDog

lördag, januari 5th, 2013

Jag och Lukas har aningens olika uppfattning om hur vår fredag har sett ut… :)

Lukas här, tänkte berätta om vilken lyckad dag jag hade igår. Caroline väckte mig vid halv sju för att det var kissdags. Oj vad trött jag var. Men ut och kissa och bajsa. Caroline nämde något om att åka till MyDog. Så efter frukost la jag mig i sängen för att vila inför avfärden. Vilken lyckad dag det blev!! Först var det ringspring och jag travade runt och stod och sträckte på mig så gott jag kunde. Och vad fick jag för det? En gul-blå rosett och en gul-röd. Folk runt omkring mumlade något om CERT och BIR. Men det enda jag kan stava till är BEN och det fick jag det med.

Sedan var det dags att skutta runt till musik. Jag var inne på breakdance-spåret och låg på rygg och sprattlade med benen och gjorde mitt bästa för att hålla takten i snurrar och slalom och sjöng med i låten.

När jag ändå var igång släpade jag med mig Caroline till lydnaden. Men domaren var inte imponerad över att jag jonglerade med vittringspinnarna och rullade runt under platsliggningen. Traskade vidare till rallylydnaden och jag måste säga att jag själv är rätt imponerad av min prestation. Sa åt Caroline att hon kunde sitta på bänken medan jag gick banan själv. Klarade det galant och blev så glad att jag skällde och ropade ut hur glad jag var.

Sedan shoppade Caroline en massa goda och fina saker till mig. Sa att jag förtjänade de eftersom jag varit så duktig. Sedan satte vi oss och bara myste. Jag måste ha varit riktigt trött för när jag vaknar så ligger jag i min säng hemma. Plötsligt kommer Caroline in efter att varit ute med soporna och är superglad över att se mig. Herregud vi har ju varit tillsammans hela dagen – har hon glömt det..?!

 

Caroline berättar: Eeehhh, riktigt så gick ju inte dagen till. Den sanna berättelsen är att jag själv stod upp kl 6. Släpade ut en väldigt trött Lukas på kissrunda och åkte sedan in till MyDog ensam. Gick runt och spanade i massa ringar, hittade minst 5 till hundraser jag vill äga någon gång i mitt liv. Kollade freestyletävlingar, saknade både rallylydnad och vanlig lydnadstävlingar. Shoppade loss bland montrarna, lyssnade på föreläsning, kollade såklart på hundteatern och träffade trevligt folk. Sju timmar senare är det dags att tråckla sig på spårvagn och tåg för hemfärd. Inte lätt med inköpt hundsäng, pläd och två stora påsar med godis och ryggsäck med kamera. Väl hemma igen möts jag av Lukas som legat och drömt i sin säng hela dagen. Både skällt och sprattlat i sömnen…undrar vad han har drömt om..? :)

Hanarna är redo för bedömning

Goldentik som myser med sin matte                 Spanar in konkurrenterna

Spana in dregglet :)

BIR & BIM

Jag gillar verkligen att gå runt bland rasmontrarna. Trevligt folk att prata med om man är nyfiken och har frågor. Och så gott som alla har hela tiden minst en hund som folk kan komma och klappa och mysa med och hitta ännu en ras man är förtjust i :)  Verkligen uppskattat av barnen som går runt där. Såg bla ett barn som var nyfiken på ”stora nallen” som låg i ena montern, varpå ägaren till hunden snällt lyfte över henne och lät henne hälsa på den grymt söta tibetanska mastiffen. Och taxmontern som har massa taxar i olika storlekar och pälsvarianter som man kan spana på.

I goldenmontern stod det ett gäng färggranna och arbetsvilliga vovvar som mer än gärna visade sin kelvänliga och pussiga sida. Och sålde in sig och rasen till var och varannan person som passerade.


Andra passade på att pussa på varann istället för besökarna

Bland ringarna fans något för alla smaker stora, små, korthåriga, långhåriga, krulliga, fluffiga och nästintill naknaFluffbomb                                                            Kom inte hit och mopsa upp dig


En bekants lagotto som jag totalt tappat namnet på

Sedan blev jag återigen totalkär i clumber Spaniel. Färdigpackad och klar för leverans :)


Full koll på mattes smörgås                              Pälssko-rasen ställdes i ring..? :)

BlåStjärnan höll små föreläsningar                   Freestyle-afghan :)

Hundakademin hade traditionsenligt satt ihop en teater. I år var det Törnrosa.

Pudel i publiken var så finklädd i sin fluga                 En av slottets vakter

Prinsessan Åke :)

Fin goldenflickan som spelade kung och gammal man med rollator

En av pigorna som tvättade strumpor, hängde de på tork och strök de sedan - så duktig!

Prinsen som tillslut fick sin prinsessa <3


Och detta blev tillslut det jag kom hem med: en ny säng till Lukas, stor pläd, 4 kg godis och ben, 14 par strumpor och ett nytt efterlängtat mjukt och snyggt svart läderkoppel :)

Dagen efter…

tisdag, januari 1st, 2013

Första dagen på 2013. Somnade strax efter fyra och vaknade som vanligt tidigt ändå, kvart i nio var både jag och Lukas klarvakna. Så vad gör man? En härlig långpromenad med Lukas och därefter komma in och se att syrran står i fart med att baka scones till frukost. Det är vad jag kallar en bra start :)

Gårdagkvällen bjöd på massa god mat och roliga spel.

Partypojken Lukas levde upp till sitt namn. Först välkomstkomitté, sedan ligga lugn och halvsova och bara gilla läget. Vid tolvslaget låg han var han som alltid lika oberörd av allt pangande utomhus. När musiken kom igång spelar det ingen roll att det är hög musik han sover som en stock bara han får ligga med och veta var alla är. Men runt tvåtiden kommer han altid igång. Då blev det dans, fart och brottning på golvet innan han tyckte det var dags att sova igen. Även lilla Elvis bjöd på en dansomgång.

Hoppas ni alla hade en trevlig nyår och att hundarna inte hade ont av raketer och smällare.