Archive for februari, 2013|Monthly archive page

MiniRally

onsdag, februari 27th, 2013

I brist på tid och ork för att gå ut och träna får träningen ske inomhus. Dock är det aningens trångt att klämma ihop en rallybana i vårt rum, som faktiskt är rätt stort ändå. Hela månadens bana fick tyvärr inte plats och några koner med skyltar har vi inte, men med lite fantasi och minne så funkar det ändå.

Och förresten ser väl varenda en att start är vid den blå som är sitt gå runt, grön är sitt framför vänster ingång, sväng höger vid ljuset och vid nästa röda ljus görs 1,2,3 steg bak. Gå fram till gula ringen på täcket och gör helt om höger, 270höger vid ljuset för att avsluta med sitt gå runt vid orange :)

Trångt var bara förnamnet, men det blev träning det med. Håll koll på svans och rumpa för svängarna är snäva och ringar låg på golvet som jobbiga distrationshinder som Lukas inte ville trampa på. Har tränat mycket på att hitta bra position vid sitta framför, men just på 1,2,3 ville det sig inte idag. Vet de tusan varför? För trångt, konstig situation? Äsch det blir att sova på saken och göra nytt försök imorrn. Förhoppningsvis utomhus och liiiiite mer utrymme.

Stängt

söndag, februari 24th, 2013

Körde ett litet kort pass idag utan planering. Satte mig bara på golvet med godisar och väntade på att Lukas skulle bjuda på något beteende. Jag tänkte att det skulle komma favoriten backa eller sitt-ligg-stå-variant, eller varför inte tass och high-five eftersom det är det senaste vi tränat på. Men vips ser han att byrålådan är öppen, studsar bort och trycker till med nosen så den stängs. Var ju jättelänge sedan jag tränade att stänga lådor och skåpsdörrar.

Det är en MALM-byrå från IKEA jag har så den översta lådan blir en bit upp för honom. Han stängde alla lådor några gånger sedan började han fuska med översta lådan. Varför? Jo det är ju i den mer hundgodis ligger, klart han inte vill stänga den. Han väntade ju på att något mer smaskigt skulle hoppa fram ;)

Den där glada skiten

torsdag, februari 21st, 2013

Man ska aldrig underskatta djurens betydelse. Kan säga att jag under ala mina praktiktider träffat folk som det kommit fram har eller haft hund. För många av de är det hunden som ser till att de kommer ut och går, kommer ut och träffar folk, har någon att prata med osv. Väldigt ofta ägnar jag och patienten några minuter åt att glömma allt det andra och bara prata om de som betyder oerhört mycket för oss – våra djur. Visst är det fantastiskt?!

Det finns en liten ruskigt glad skit i min tillvaro i nuläget. Som står och studsar innanför grinden till mitt rum när jag kommer in genom dörren, någon som snark-pratar tills han får vanten i sin mun som han stolt ska visa upp, någon som vid läggdags kör upp sin nos för en gonattpuss eller står och drar värsta harangen för att tala om att han tycker jag varit borta onödigt länge från honom idag som straff ska jag klia honom bakom örat tills han somnar. Denna lilla någon är min lilla favorit som lyser upp tillvaron <3

Tävlar om ett presentkort

tisdag, februari 19th, 2013

Jag är med och tävlar om ett presentkort hos Halmstad Hundsim
inne hos Hanna på Kennel BlåGul.
Vill du också vara med? klicka här för att komma rätt

Balansträning på rumpan

lördag, februari 16th, 2013

Senaste dagarnas träning har legat på baktassar låsta i ligg-stå-ligg-stå. Går oftast bra, men jag undrar hur mycket han tänker på det? Har just nu kort avstånd, men befästa på kort avstånd för att sedan öka avstånd.

Även sitta på rumpan har tränats. De flesta hundarna kan väl sitta fint och charma in sig hos de flesta. Men utmaningen kommer att hålla balansen länge, på olika underlag och att sikta med tassarna mot mina händer när jag håller de lite varstans.

Det är inte bara människan som behöver god grundbalans i kroppen utan även hundarna :)

 

Efit söndag 10 februari

tisdag, februari 12th, 2013


07.15 Jag är vaken, någon annan sover som en stock


08.10 Kollar igenom gårdagens bilder


09.23 Frukost


10.18 Försöker läsa och få ordning på artiklar till examensarbetet


11.30 Äter ananaspaj och vaniljglass


12.16 Tränar inför eftermiddagen


13.38 Förbereder korv och ost


14.35 Tacka vet jag varma kläder när det är kallt ute


15.42 Framme och redo för kursstart


16.11 Dags att ta av täcket och börja bollträna


17.19 Sätter mig i en svinkall bil för färd till Göteborg


18.42 Leker med petiterna


19.45 Fick med mig nybakt bröd hemifrån – mums!


20.42 Försöker se på TV medan petiterna har överskottsenergi


21.35 Hinner se 5 minuter på gladiatorerna innan jag och Lukas snarkar på kapp

Det blev en dag i skogen

söndag, februari 10th, 2013

Igår packade vi in oss i bilen och for till skogen, närmare bestämt Åleslån. Med oss hade vi ryggsäck med matsäck. Kan det bli en härligare dag? Medan vi försökte få fyr på värmande brasa passade Lukas på att paxa bästa sittplatsen på granriset.


En gång är ingen gång?

onsdag, februari 6th, 2013

Eller hur är det nu? Under träning brukar det ibland krävas några gånger innan poletten trillar ner för Lukas för att verkligen förstå vad det var som gav belöning. Tränade på att sitta framför idag och behålla en tät position under tiden jag backade. I början flaxade rumpan både hit och dit och upp och ner. Men så började han sakta hålla kroppen rak och huvudet nära mig. Och vips hade jag råkat belöna när han trampade på mina fötter för att han var så nära. Övertaggad som han är just nu när vi tränar så tyckte han att det var lattjo när det hela blev tokigt. Visst han håller en snygg position, men stämplingen kan jag gärna vara utan.

Va? Om jag skulle kunna fortsätta belöna det och befästa som ett eget moment? Glöm det, när vi ska träna det igen nynnar Lukas åter på låten ”en gång är ingen gång, två är lika med noll” :)

Åh vilken längtan jag fick till grönt gräs, torr mark och en plan med rallyskyltar. Och tittar man ut ser man istället vitt, grått och slask… :/

Delmål februari

söndag, februari 3rd, 2013

Så där, julen utkastad och vårlayout framme dags att ta sig i kragen och formulera månadsmålen. Så vad ska vi syssla med under februarimånad?

¤ Grundövningar - ”tass”, ”andra”, ”high five”, ”sitta på rumpa” och sitta på rumpa och ”give me ten”.

¤ Rallylydnad - bibehålla position i högersvängar, sitta rakt och nära vid sitta framför och 1,2,3 steg bak.

¤ Ett spår – dags att väcka de frusna rådjursklövarna ur vintervilan

¤ En av månadens rallybana – februari1

Nu kör vi!!