Archive for mars, 2013|Monthly archive page

GLAD PÅSK!

lördag, mars 30th, 2013

Veckan har innehållt två kurser i skolan, varav den ena att skriva klart examensarbetet. Känns väldigt skönt att ha den färdig och nöjda blev vi också. Nu håller vi bara tummarna att den ska bli godkänd också. Lukas har fått vara kvar hemma hos mamma och pappa, på ett litet påsklov. Och jisses vad sur han är på mig. Verkar inte tycka att jag var snäll som lämnade kvar honom hemma i söndags när jag åkte…Får se om han gillar det han får i päskägget av mig i år – årets första viltspår! La det igår kväll så det blir ett 15-timmarsspår i en lite ny skog, lite kringelikrokigt med inte direkt räta vinklar. Lite blodupphåll och någon återgång. Får se om han har med sig spårnosen även detta år.

Inget påskkort taget så det får bli lite gamla bilder. Gillar sista bilden, petiterna borde verkligen träna på sin hållning vid fotande. Eller så är de avis på Lukas stora ägg och deras små. Men ska man ha påskägg utifrån sin egen storlek blir det så ;)

Vi önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!!Och tack för alla kommentarer om filmerna vi lägger ut :) Tycker själv det är himla kul att se era filmer och även mina egna. Man ser helt andra säker än när man själv tränar hunden. Väldigt lärorikt!

Film: balansbollträning

söndag, mars 24th, 2013

Från gårdagens balansbollträning. Filmen är snabbspolad så den inte skulle bli så lång. Först lite uppvärmning, sedan bollen. Upptäckte att det var lite väl halkigt/riskabelt att ha den på bara golvet eftersom Lukas inte är särskilt smidig att komma upp på bollen. Så täcket fick hamna under så det blev lite säkrare. När han väl kom på hur man kommer upp på den, så kämpar han på med bakbenen tills rumpan kommer upp. Väl upp sitter han gärna långt fram, därav har vi inte kunnat få till ”stå” ännu. Om man tittar noga kan man även se att han har en tendens att hamna snett på bollen, upptäckte att det berodde delvis på varifrån jag gav godiset ;)
f

balansbollträning 130323 from Caroline L on Vimeo.

f

Sitt, ligg, sitt, ligg, sitt…

tisdag, mars 19th, 2013

Ja det var ett jäkla tjöt på Caroline just nu. Hon verkar ha svårt att bestämma sig för om jag ska ligga eller sitta. Och vips så kan det hända att hon blandar in ett litet stå mitt uppe i allt. Men pigg och godissugen som jag är just nu är jag med på allt och snabb är jag. Sitt, ligg, sitt, ligg, sitt, ligg osv. Jag kan ALLT! Eller vad säger ni? ;) Till helgen blir det att flytta över kunskapen upp på balansebollen. Jag lovar att jag ska se till så Caroline lyckas filma även det.  //Lukas

 

Parfym eller schampo?

lördag, mars 16th, 2013

Lukas har genom åren haft lite olika schampon. Något för golden, något för lång päls, någon för att få volym osv. Det senaste var Esprees som tydligen luktade regnskog. Senaste dusch tog den slut och det var dags att köpa nytt. Kikade i ena djurafärren som hade en bra översiktskarta över olika Espree. Där fastnade jag lite för något som hette något med Honey, som skulle ha samma effekt som rainforest fast lite bättre.

Var till den andra djuraffären i jakt på färskfoder och såg att de hade erbjudande på Espreeschampo. Dock ahde de såklart varken regnskog eller någon honey. Och ingen översiktskarta att kika på. Så vi läste oss fram så gott det gick på skyltarna till varje schnapo. Men allvarligt talat är det parfym de säljer?!??! I princip alla schampon hade texter som ”doftar ljuvligt av…”, ”med frisk doft av..” osv. Och knappt ingen text om pälslängd/kvalité, volym eller inte, ljus/mörk päls osv.

Utbudet var inte jättestort, men med lite doftande under korkarna gick vissa bort direkt. Visst Lukas är söt, men inte behöver han dofta allt för sött, och en lät bra med tea tree i sig. Men som sagt jag önskar kunna vistas i samma rum som honom. Tillslut hittade jag en som luktade helt ok. Återstår att se hur det blir, men Lukas kommer hädanefter springa runt och lukta gurka och melon efter duschning ;)

Espree Hundschampo Cucumber & Melon 355ml

Bild hämtad härifrån 

Hur noga väljer ni schampo till er hund? Vad har ni för schampo?

Köttbullarna som försvann

tisdag, mars 12th, 2013

I söndags när jag och Lukas gick ut och tränade i trädgården, i det fina solskenet men iskalla vinden, passade jag på att tärna upp ett gäng köttbullar. Visste att alla inte skule gå åt, men tänkte ha till träning under veckan. Vi tränade lite rallymoment och det gick bättre än väntat. Både position under gång samt sitt/ligg gå runt.
Innan fingrarna hann frysa till stela pinnar avslutade vi passet med massa lek.

Sedan på kvällen åkte vi ner till Göteborg som vanligt. Några minuter befann sig jag, Lukas, syrran och hennes sambo i ett rum och dörren ut till hallen var igenputtad. Där ute stod mina väskor jag haft med mig och även Elvis. Efter några minuter tycker jag det är väldigt tyst och kommer plötsligt på att köttbullarna ligger kvar nästan överst i ena påsen. Öppnar dörren och möts av en skitglad Elvis som har hittat påsen och mumsat i sig alla 8-9 köttbullarna som kan ha varit i den. Mätt och belåten!! Trots att han fyllt fyra år lever han ibland fortfarande upp till smeknamnet han fick under valptiden, då han stundvis fick byta namn från Elvis till Jävlis ;)

  Den där fina lilla underbara skithunden

Lördagsfin

lördag, mars 9th, 2013

Det börjar närma sig slutet för vår göteborgstid och det är dags att dflytta hemåt. Därmed pågår just nu storstädning för att få plats med allt. Mitt i allt lyckades Lukas hitta en av partyhattarna från nyår. Men va tusan är det melodifestivalfinal så kan man väl passa på att vara lite lördagsfin.

Filmtajm

tisdag, mars 5th, 2013

I söndags var det riktig vårkänsla ute. Så det blev till att ta paus i femmils-tittandet och ge sig ut på gräset för träning. Pappa var snäll och ställde upp medan jag och Lukas gick vår februari-bana. Första gångerna tände han till rejält och tyckte det var dötrist att inte få belöning under banan så han belönade sig själv med skutt och trams. Men tillslut fick vi ordning på det. Visserligen ser han väl inte jättetaggad ut på filmen och jag själv går ju som en hösäck…men men nu fick jag den på film iaf.

Sitta framför vid 1,2,3 bak blev jag nöjd med. Nära och rakt. Men att komma in i position sitta framför är jag inte så nöjd med. Blir till att testa att träna mer bakdel för att få honom att trampa runt. Så får vi se om det blir bättre..

Ena grannpojken hade barnkalas i lördags då det blåste så. Ett gäng ballonger slet sig och kom in till oss. Efter att ha varit totalt ointresserad av de passade Lukas på att ta sig en dans med de. Och vi kan bara konstatera – mer ballonger åt folket (och hundarna)!! ;)

Summering februari och delmål mars

lördag, mars 2nd, 2013

Delmål Februari

¤ Grundövningar – ”tass”, ”andra”, ”high five”, ”sitta på rumpa” och sitta på rumpa och ”give me ten” - check! Tycker L har blivit bättre på att skilja på ”tass” och ”andra” och inte bara chansa vilken tass jag menar. Klarar sitta på rumpa 10 sekunder, vilket var målet.

¤ Rallylydnad – bibehålla position i högersvängar, sitta rakt och nära vid sitta framför och 1,2,3 steg bak – Sitta nära, check. Nu är nästan problemet däremot att han trampar mig på fötterna och då tappar han position totalt. Men fortfarande klurigt att hitta en rak position framför från ”fot”. Är precis som att svängen blir för snäv, trampar runt för dåligt med bakbenen?

¤ Ett spår – dags att väcka de frusna rådjursklövarna ur vintervilan – bajs, det blev inget…

¤ En av månadens rallybana – februari1 - gjord! Tappade stundvis position i sitta framför men det berodde nog på utrymmesbrist eftersom vi var inomhus. Dagen efter utomhus gick det bättre. Mer plats åt oss båda.

Delmål Mars

¤ Nu blir det ett spår, inget ska kunna stoppa oss.

¤ Stabila skiften sitt-ligg-stå. Först på golvet sedan upp på bollen

¤ Rallylydnad – sitt/ligg gå runt, sitt-stå. Stabila tassar!

Ja ni märker vad denna månadens fokus hamnade på stabila och stadiga tassar.