Archive for april, 2013|Monthly archive page

Favoriten just nu

söndag, april 28th, 2013

Jag säger bara en sak, länge leve aktiveringsleksaker :) Jag och Lukas letade fram hederliga ”Qulan”. Hej och hå vad det går med den. Lukas puttar på som bara den och blir så arg varje gång den rullar in under sängen, under soffan eller in bakom sladdar eller stolar så han inte kommer åt den. Han är i vanliga fall väldigt tyst av sig, men då kan det ibland komma något enstaka frustrerande skall som ”kom och hjälp mig!”.

För övrigt är det hårdträning även för min egen del just nu. Har ju gett mig tusan på att jag skulle stå klassiska plankan i 2 minuter till 1 maj. Vadslagningen gjorde när en kväll och upptäckte sedan att vi var längre in i april månad än jag trodde, så det var ju bara ca 2 veckor kvar :S Men envis som jag är så gjorde jag antog jag utmaningen ändå. Målet är redan uppnått och därmed höjt. Så på onsdag upp till bevis, målet är minst 2.45 minuter. Återstår att se hur det går…

8 månaders uppehåll

fredag, april 19th, 2013

Åkte upp till klubben i onsdags. Kändes som att nivån på både motivation och inspiration bara gick snäppet över strumporna. Dags att leta fram den och börja träna ordentligt (när jag nu ska hinna det….). I vilket fall var Lukas väldigt taggad – övertaggad. Fick till lite småsaker ute på planen iaf. Fanns ju annat folk runt omkring som han inte sett på länge, så det var en del att hålla koll på. Räknade ut att det var närmare 8 månader sedan vi var uppe och tränade där. Inte konstigt att det inte kändes så invant.

Och vet ni vad jag hittade igår..? En liten svart jävel som kröp på Lukas huvud. Då var det fastställt, fästingarna har vaknat. Suck, dags att återigen fundera fram och tillbaka hur de ska bekämpas detta år.

Petiterna

söndag, april 14th, 2013

En vecka utan att jag och Lukas åkt ner till Gbg och visst märks det att man inte busat med petiterna. Visst vi har våra små oenigheter som att inte ligga i soffan, inte äta Carolines smörgås, inte skälla på Lukas, inte leka godisgrävare i min matta osv. Men när man kommer hem från skolan eller ner på söndagkvällarna är det två ruskigt glada petiter man möter. Svansar viftar och ett antal glädjeskall kommer alltid :) För att inte tala om Elvis som alltid vill leka. Går och hämtar sina leksaker och kommer med de, gärna samtidigt som man står och lagar mat.

Sista veckan hade jag en stund över och passade på att utnyttja den nymålade vita väggen i vårt lilla rum. Petiterna är så olika att fota. Chippen kan sitta som ett ljus och bara vänta på godisen, vickar på huvudet när man nämner ord som ”katten”, ”Lovis”, ”skinka” osv. Flyttar han på sig är det lätt att locka tillbaka honom.

Hans son Elvis däremot…sitter rätt ofta som en hösäck och stirrar ner i golvet och hoppas att godiset kommer snart. När man väl hittat en bra position på honom samt sig själv och kameran får han myror i brallan och vill ha godis nu, Nu, NU!! Att sitta och prata med honom samtidigt funkar inte lika bra, då tror han att något händer nu, Nu, NU!! Ja ni inser, i hans värld finns inte ordet snart utan allt sker på direkten. Och hemska tanke om han skulle missa det bara för att han satt still. Dessutom har han en mer rufsig frisyr och de flesta bilderna brukar ha någon liten StigHelmertofs som är på vift ;)

PUSS på er underbara petiterna!!

Stora funderingar

tisdag, april 9th, 2013

Nu har jag, Lukas, lånat tangentbordet en stund. Caroline har fullt upp. Förra veckan var det redovisning av examensarbetet samt av en TEAMkurs. I måndags började hon sista praktiken. Dagarna tillbringar hon någonsatns upp i skogen, ute på landet och ska hjälpa folk. Skittråkigt om ni frågar mig. Blir ju lååånga dagar utan henne igen. Men jag har iaf tur, jag får möjlighet att vara hos mormor och morfar på dagarna istället :)

Dessutom har jag en mängd egna saker jag måste göra:
- Hinna med att ligga på rygg och snarka ljudligt vid minst 3 tillfällen under dagen.
- Njuta av vårsolen och sola nosen.
- ”Läsa tidningen” för fullt. Har ju flyttat hem till Uddevalla igen och mycket har hänt på mina marker.
- Bära omkring på Carolines skor. De ska verkligen inte stå stilla på skohyllan i hallen.

Och så har jag nu tid att fundera över alla de där stora frågorna som man sällan finner något svar på. Ni vet frågor som:
- Eftersom kli-på-rumpan är något av det bästa vi hundar vet, varför formades vi inte smidigare så att vi själva kan klia oss där?
- Varför skäller andra hundar på mig? Jag kan väl inte hjälpa att jag ser ut som jag gör?
- Varför är det alltid vänstervarv i utställningsringarna? Tänk om någon har höger sidan som sin snyggaste sida?
- Varför är inte alla skogens träd av sorten godisträd?
- Vart kan jag få tag i konstgjord snö som jag kan ha i en hörna i trädgården? Saknar kall snö att rull mig i…
- Ömsar rådjuren klövar likt ormar ömsar skinn? Var kommer annars klövarna i skogen ifrån?
- Hur övertalar man lättast ett godisskåpet ovanför diskbänken att öppna sig automatiskt?

Ja, som ni märker så gör det inte så mycket att Caroline har fullt upp. Jag har själv en hel del saker att göra och fundera på :)

Summering mars och delmål april

onsdag, april 3rd, 2013

Delmål Mars

¤ Nu blir det ett spår, inget ska kunna stoppa oss – i lördags. Lukas var rejält taggad innan linan sattes på. Jobbade bra men tappade bort sig redan i början (pga iver?). Märktes när han åter fick spår i nosen och drog iväg. 8 minuter senare var vi 500m bort och klöven var funnen. Wehoo!!

¤ Stabila skiften sitt-ligg-stå. Först på golvet sedan upp på bollen – ångrade mig till bara sitt och ligg. Filmerna har ni sett och här är de igen på golvet och på bollen. Jag är klart nöjd!

¤ Rallylydnad – sitt/ligg gå runt, sitt-stå. Stabila tassar! – Han tappar ibland fokus medna jag går runt honom och han börjar titta på annat. Men några framsteg har vi gjort och tassar är iaf helt stilla.

Delmål April

¤ Ett spår: mer bloduppehåll eftersom det ofta är där han tappar.

¤ Skiften: ligg-stå, på golv.

¤ Bollen: ligg-sitt, samt high-five sittandes på bollen

Övrigt: nya rutiner. Dags att ta sitt pick å pack och flytta hem. Även hög tid för att göra sista praktiken, så jag hoppas jag hinner klämma in mer hundträning. Dessutom, när vi ändå kommer hem hoppas vi ha tid att åka på de gemensamma träningarna uppe på klubben igen :)

Nu kör vi!