Archive for maj, 2013|Monthly archive page

Kreativ?

onsdag, maj 29th, 2013

Brukar inte räkna mig själv som kreativ. Men när blocket i början på veckan ser ut så här

 

Och efter en veckas föreläsningar ser ut så här. Kan man då säga att man hittat lite av sin kreativitet?

Förresten kan ni se hur många låtar som står nedskrivna? :) (klicka här för att se i större format)

Njutning

fredag, maj 24th, 2013

Elvis är en liten buse som verkligen njuter av att ha en trädgård att vara ute i. Så länge det finns lite gräs att lukta på, folk att titta på eller en pinne att bita/leka med så är han nöjd. Tror faktiskt att han lätt skulle kunna tillbringa och roa sig själv i en trädgård en hel dag.


Titt på tillökningen..

söndag, maj 19th, 2013

Den lediga veckan lider mot sitt slut. Både jag och Lukas har njutit till fullo av att vakna på morgonen och veta att vi har en hel dag tillsammans att bara mysa och göra vad vi vill. I fredags blev det dock att arbeta. Lukas fick vara kvar hemma hos mamma och pappa, medan jag hoppade in extra och jobbade där jag kommer jobba i sommar. En liten försmak på arbetslivet ;)

Därefter bar det ner till Göteborg och syrran och hennes kille. Det har ju blivit tillökning i deras flock. Denna gång blev det inget fyrbent och hårigt utan en tvåbent tillökning. Det där med att fota barn är verkligen inte min starka sida. Men förhoppningsvis får jag lite träningstid. Han var iaf tacksam och låg still medan jag försökte hitta vinklar och inställningar.

Jag och Lukas stod ju som reserv till rallytävling i helgen. Såg att jag var typ 7-8 reserv och tänkte att det inte var så stor möjlighet att jag skulle få en plats. Därav råkade träningen hamna i skymundan. Sedan fick jag plötsligt mail på fredag att vi hade en plats. Men med tanke på att vi inte tränat rally ordentligt på väldigt länge. Och absolut inte bland folk och riktiga banor så kände jag att vi inte hade mycket att hämta. Dessutom en officiell tävling som jag inte bara vill kasta bort bara för jag inte tränat. Så det blev till att lämna plats åt någon annan som säkerligen hade tränat mer…

Snart så..

söndag, maj 12th, 2013

Våren har gått i ett väldans tempo. Uppsatsskrivande vilket inte innebär sovmorgon eftersom jag valde att göra en uppsats som innebar träning av en patientgrupp. Sedan att sitta och skriva ihop allt samt förbereda sig för redovisning av både uppsats och en teamkurs samma dag. Direkt därefter var det dags för fem veckors praktik. Denna gången utgick jag från Uddevalla och körde upp i de dalsländska skogarna varje morgon. En trevlig praktiktid som blev riktigt lyckad. Avslutade den i fredags. Ner till Göteborg imorgon för att opponera och lyssna på andra redovisningar. Sedan äntligen blir det andrum i ca en vecka….Puh! Oj vad jag och Lukas har längtat efter vecka 20 ända sedan i januari :)

Hade äntligen fått tummen ur och anmält oss till tävling dessutom. Men vi hamnade på reservplats…Kanske är det helt enkelt inte meningen att vi ska tävla det datumet med tanke på allt annat vi haft att göra och att hans mage blev totalras :( Lukas mage är iaf äntligen bättre. Blev en vit-mat-kur bestående av ris och fiskbullar. Gott men alldeles för lite enligt Lukas som har burit runt på varenda sko på kvällarna i hopp om att få något mer att äta eller en träningsstund med godis som belöning.

Gårdagen tillbringades uppe på klubben från kl 7 på morgonen till närmare halv sex. Officiell agilitytävling stod på schemat och eftersom jag hade en stund ledigt så ställde man upp som funktionär. Riktigt roligt hade vi! Började dagen med fleecetröja, jacka, vantar och luva på en geggig vattning gräsplan och avslutade den i linne och uppkavlade byxor på verandan i väntan på pizza/sallad. Det är en av njutningarna här i livet :)

Nu laddar vi det sista och biter ihop i ca 25 timmar till, sedan tar vi ledigt och njuter av lediga dagar och sovmorgon…Eller kanske inte. Vet inte när jag sov längre än till kl 7 senast. Eller jo det vet jag, påskdagen. Men med tanke på att jag gick och la mig kvart i fem så var det kanske inte så konstigt att man sov länge då…eller iaf till halv åtta ;)

Magsjuk…

tisdag, maj 7th, 2013

Äntligen börjar gräset på gräsmattan bli grönt och skönt att ligga och rulla och gosa i tycker Lukas.

Blir så tomt när jag lämnar bort honom. Är van att ha honom hos mig i princip dygnet runt. Men i söndags körde jag ut honom till mormor och morfar. Där fick han vara till igår eftermiddag. Och det var ingen pigg och glad hund jag hämtade. Han hade tydligen slått på stort oh både spytt och bajsat flera gånger. Han som väldigt sällan är sjuk. Och skulle han någon gång spy brukar det bara vara 1 max 2 gånger. Ingen mat hade han ätit och knappt druckit heller. Så han var lite extra trött igår kväll. Får hoppas han blir lite piggare idag när han får lite ris att mumsa på.