Archive for juli, 2013|Monthly archive page

En slapp sommarlördag

lördag, juli 20th, 2013

En slapp lördag kan innehålla detta. Tillbringat hela dagen i solen, gäller att passa på när man är ledig och solen skiner :) Börjat läsa en ny underbar bok ”Hundar, hus och hjärtats längtan”. Samma författare som till ”Ensamma hjärtan och hemlösa hundar”. Kan starkt rekommenderas. Avslutar kvällen med att få grillad middag. Lukas har tillbringat dagen inomhus eftersom det varit aningens för varmt enligt honom. Men nu när kvällsskuggan kommer och gräset blir skönt är det han som mer än gärna ligger på rygg och rullar och njuter av nyklippt gräs i pälsen. Hoppas ni också haft en mysig lördag :)

Jag hör det jag vill

onsdag, juli 10th, 2013

Att bo i lägenhet är nog lite ovant för Lukas. Det finns ju hiss i huset som är i närheten av vår dörr och dessutom entredörrar som då och då öppnas och stängs när grannarna kommer och går. Så lite mer ljud än att bo i villa. Däremot är det inte alltid han reagerar..och jag har inte riktigt kommit fram till när han reagerar och när han inte reagerar.

Om det är hissen eller dörrarna som låter verkar inte spela roll för det är olika. Ex på kvällarna kan det låta en del och han bryr sig inte det minsta, men så vips nästa gång så traskar han ut i hallen och stirrar på dörren ”skulle de till oss?”. Vet att det bor hundar i trappuppgången, kan det vara de han hör mer ibland tro? Det är ju knappast så att jag själv skuttar till dörren för att ta reda på vad han reagerar på. Dels för att jag själv inte alltid tänker på att det låter och dels för att jag absolut inte vill att han ska få för sig att ljud = gå och kolla dörren.

För övrigt börjar han nog finna sig mer och mer till ro. Nattetid sover han oftast, iaf vad jag märker för jag sover ;) Han traskar som vanligt runt mellan sin säng och golvplatsen mellan min säng och väggen. Har en sovalkov och det blir en alldeles lagom stor plats mellan väggen och min säng för Lukas. Precis som när vi bodde hemma :)

Flytt

söndag, juli 7th, 2013

Packa ner, packa in i bil, bära från bil till lägenhet, packa upp…och så samma visa ett X antal gånger. Det är vad vi har sysslat med denna helgen. Jag och Lukas har nu flyttat hemifrån och in i vår alldeles egna lilla lägenhet. Eller ja, särskilt liten tycker jag inte att den är, utan alldeles lagom för oss. Dessutom med en stooor härlig balkong :)

Första natten var Lukas väldigt trött efter att ha hållt koll på oss under dagen när vi sprungit omkring. Och samtidigt var det nya ljud utifrån trapphus och utanför huset som gjorde att han sov lite oroligt. Men på morgonen när jag vaknade och kollade mot hans säng så var det någon som låg som en kringla på rygg och snarkade så gott. Så ja, man kan nog säga att han fann sig till ro snabbt :)

 

Vilken färg?

tisdag, juli 2nd, 2013

Ibland pratas det inom olika raser att den och den färgen är bra på det och det. Grovt draget sägs det bla inom golden att vita stora ljusa isbjörnar är sällskapshundarna som gillar att ligga på soffan, aktivera Svenssonfamiljen och springa runt i utställningsringen. Den något nättare smalare mörkare jaktvarianten är som det låter, bättre inom jakten, mer aktiv ”på-tå”, träningsmässigt mer ”villig” och lättmotiverad.
Men de andra grenarna man kan träna/tävla inom med sin golden. Vilken färg har en agility-golden, spår-golden, freestyle-golden, räddnings-golden, bruks-golden, lydnads-golden, rally-golden….?! Kanske något sådant här ;)