Archive for augusti, 2013|Monthly archive page

Riktigt lyckad helg

måndag, augusti 26th, 2013

I lördags styrde vi bilen norrut ut mot de dalsländska skogarna. Dags för officiell rallytävling. Hjälp hur lite har vi egentligen tränat? Hann tänka x antal gånger om det verkligen skulle vara värt att åka. Men vi mötte upp klubbkompisarna vid halv åtta, var på plats redan vid 8. Jag och Lukas hade startnummer 34 och förberedde oss på lång väntan. Banvandring vid tjugo över nio…kändes som en trevlig bana, men jag såg vissa skyltar och situationer som skulle kunna leda till tokigheter för oss. Inte för att vi inte kan skyltarna utan att Lukas kan få för sig att hälsa på domaren, skuttattack eller rulla i gräset.

En låååååång väntan blev det. Solen sken  och varmt blev det. Jag hade dålig koll på när vi behövde värma upp. Men vi tog några promenader, tränade lite. Han kändes ok, inte övertaggad….än. Men timmarna rullade iväg. Så strax efter 12 och nr 28 gick in på banan gjorde vi oss redo. Han var laddad och jag blev plötsligt nervös. Ställde oss vid gränsen till banan. Och då kom det. Lukas tokryck. Det kliade i nacken och plötsligt låg han på rygg och rullade ”va gott” tänkte han, ”helskotta” tänkte jag. Fick upp honom men två sekunder senare låg han där igen och njöt…Kändes som sekundrarna blev väldigt långa och domaren väntade på oss..Men eftersom vi var utanför banan fick det blev lite lock med köttbulle och vips var han på G igen. Så gick vi på banan och satan vilken go känsla det var. Han var med mig, lyssnade på både mitt småmummel och små handgester. Det kändes ärligt talat ruskigt bra!! 1-2-3-steg bak, sitt-ligg-gå runt, sitt-stå, massa svängar, ”tysken”. Allt satt som det skulle. När vi kom av planen kändes det som en dröm, var kom den här talangen ifrån. Kändes att vi kanske hade fått något litet nos eller så. Men tyckte vi fick raka sittande och inga sträckta koppel.

Prisutdelningen var en plåga…de ropade upp en efter en och återigen fick jag känslan att de glömt oss. Men dra på trissor, plötsligt ropade de ”på tredje plats har vi Caroline o. Lukas, med fina 97 poäng!”. Rekord!! Ett ynka 3poäng avdrag för positionsfel vid sitt-stå. Tror det var lite för långt från varandra eller skylten, men orka dalta med det på planen. En tredjeplats av över 40 startande :) Därtill första pokalen och ett pris som vi fick välja. Eftersom inte leksaker är lönt blev det en snygg scarf med texten ”the real boss”. Fy satan vilken go känsla vi hade resten av dagen :)


Påminner Lukas om mutan som väntar om han blir godkänd – glass.
Stoltserar i vinsten!


Protokoll med kommentaren ”Jättesnyggt ekipage” :)
Pokalen, troligen den första och enda vi kommer lyckas ta.


Glassbelöning till oss båda för dagens prestation. Lukas är redan inne på sin andra portion :)

 

Söndagen var också trevlig. Men då styrde vi bilen söderut mot Göteborg. Det var dags för namngivning åt lilla Hampus, systersonen. Perfekt väder även den dagen och lilla Hampus var på gott humör under hela festen. Hur bra tajmat var inte det!? God mat, trevligt sällskap, perfekt väder och glad unge. Kan det bli bättre? När så gott som alla gäster gått hem avslutade Hampus festen med att göra som vissa andra gör. Spy! Jaha ja, lämpligt nog var det jag som höll honom då. Så jag undrar om det var hans sätt att säga ”Tack moster för att du blev min fadder, jag ger dig allt jag har” :)

Efit söndag 18 augusti

tisdag, augusti 20th, 2013


7.30 En av oss snarkar                                        8.35 Ont i magen efter gårdagens morötter


9.20 Väntar på att tåget ska passera               10.45 Diskar


11.20 Städa städa varje söndag….då och då   12.25 Gör lunchlådor


14.20 Äter rabarberpaj……………och Lukas fjäskar till sig att få slicka glassbunken :)


13.20 Väger klumpedunsen, resultat 35,5kg  15.20 Mamma får en massageomgång


16.40 Herrarnas stafett                                       17.30 Sorterar tråkpapper…Zzzzz *snark*


18.45 Maten går ner med ett slurp med lite gott i            19.40 Best Ink


20.40 Tjolahopp med belöningen under träningen!   21.30 Oboy är underskattat!

Spindelj*vel

lördag, augusti 17th, 2013

Vanligtvis ringer klockan någon mellan kvart i sex-sex. Brukar inte vara sådär fasligt trött, men lite grann. Är ju trots allt en morgonmänniska. Men på helger när jag är ledig, tar jag sovmorgon då? Nesch, ju tidigare man vaknar desto längre blir den lediga dagen. Därför har min kropp tydligen rutin på att vakna tjugo över fem, pigg som en mört. Va tusan!?

Skulle åka hem till mamma och pappa och vad får man för välkomstgest? Lukas springer in i vardagsrummet rakt fram och jag kommer efter och tvärnitar på tröskeln. För vad ser jag på golvet? En spindel!! Min spindelskräck gör att jag som vanligt stelnar till några sekunder och får rysningar. Lukas stod mest och glodde på mig som ett fån. Jag vänder mig om mot hallen för att hitta första bästa mordvapen (läs sko). Vänder mig tillbaka till spindeln och den är borta. Helvete! Så ja, nu sitter jag här och funderar på vart monstret har gömt sig och när det kommer attackera härnäst.

Jag tror jag gör det enda rimliga att göra i denna situation. Haffar köttbullepåsen och går ut och tränar med Lukas :)

Tränade rally på klubben i torsdags. De sneda sittanden blir allt färre och färre. Men han tappar lite position, sackar efter. Men att ha fokus på bara mig och inte omgivningen, samt att inte hitta på nya skyltar (lägga sig och rulla runt, stanna och glo på de bredvid osv) får vi jobba vidare på. Men träning ger färdighet eller vad tusan genierna brukar säga…

Matlådor

måndag, augusti 12th, 2013

Satt ute på balkongen och åt middag. Lukas hade precis ätit upp sin kvällsmat och tyckte det var dags att leka. Kom och visade Piggekott som jag kastade iväg några gånger och han studsade efter. Men så en gång när jag kastat in Piggekott i lägenheten så tar det en väldans lång tid innan han kommer tillbaka. Jag hör hur han grejar med något där inne och plötsligt kommer han galopperandes ut genom balkongdörren. Och vad hade han gjort för fynd? Jo, nosen ner i min väska och fiska upp en matlåda. Ska jag tolka det som att han vill ha matlåda med sig på dagarna när han får vara hos mamma och pappa?? ;)

Energikick

onsdag, augusti 7th, 2013

Idag efter jobbet var det hem och hämta Lukas hos mamma och pappa, få lite mat i magen och upp till klubben. Har blivit tillfrågad att hjälpa till på nybörjarkurs i rally nu under hösten :) Jippie! Vet de tusan vad jag själv har att bidra eftersom jag inte är särskilt utbildad, men alltid kul att bli tillfrågad om man vill hjälpa till.

Efter kursplaneringen passade jag och Lukas på att gå en bana som någon ställt upp. Länge sedan vi gick bana med skyltar. Men nog fasen hade imponerade han stundvis. Var länge sedan han följde med så bra genom en dubbel slalom. Och 1-2-3 steg framför vart jag grymt impad på, raka och täta sittande. Dessutom visade Lukas sin kreativa sida genom att komma på en egen skylt i nybörjarklassen – ”störtdykningen”. Korrekt utförande är huvud och framkropp ner i gräset medan rumpan är rakt upp och svansen viftar, håll position i 2 sekunder innan även rumpan faller ner och man rullar runt och myser i gräset.

Underbara lilla tokhund <3

Ett besök av ödet?

söndag, augusti 4th, 2013

Bloggandet kom av sig…Sommar, sol, flytt och massa jobb och bara internet via telefon. Plötsligt tog bloggen semester. Men nu är det ny månad :) I fredags när jag var och handlade bestämde jag mig att det var dags att locka fram träningsmotivation så därför hamnade en förpackning köttbullar i korgen.

Igår när jag kollade FB var det en del som diskuterade rallytävlingar i området under månaden. Var det ödet tro? Köttbullar, tävlingspåminnelse och en längtan efter rutin och mål i träningen? Vet de tusan vad det var, men nu jäklar!! :D