Archive for september, 2013|Monthly archive page

RLD N!!

tisdag, september 24th, 2013

Tillåt mig att presentera SE VCH RLD N Sunny Delight’s Fit As A Fiddle.
Ja, det är precis så Lukas presentera sig när han vill briljera :)
Efter de fina resultaten i Färgelanda för en månad sedan valde jag att i sista stund anmäla oss till tävlingen i Ale också. Det var där vi gjorde vår första officiella rallylydnadsstart, så visst hade det varit fräckt att även ha chans att ta sista godkända resultatet i Nybörjarklassen där också.

Vi var ett gäng på 3 tävlande som åkte från klubben. Hade ett bra startnummer, nr 5. Inte lång väntan. Snarare nästan lite för kort, med tanke på strykningar och vi inte värmt upp nämnvärt. Men vi hann med uppvärmning under andra banvandringen och det kändes bra. Lite väl övertaggad när han ska runt mig och gjorde några studsiga varianter. Men mycket belöning vid lugna så kände vi oss redo. Precis innan banområdet gjorde vi rutinen från förra gången en puss på nosen och viska i örat ”bra poäng = glass. Kom igen nu kör vi, du och jag!” Och bra gick det!! Lite för långsamt tempo från min sida men jag var ju så koncentrerad. En dundermiss, av mig såklart. Sitt framför, vänster ingång, sitt, blev i mitt huvud sitt, sitt framför, vänster ingång, sitt. Direkt han satte sig vid min sida (visserligen snett) kom jag på mig själv. Men vi knixade och hade oss så fyra poängavdrag blev det. Lite andra avdrag och det resulterade i 89 poäng.

Så efter fyra starter och tre godkända resultat: 91, 97, 89 klarade vi det – RLD N blev vårt!! :)
Tack för stöttningen allihop, tragglandet i träningen, peppningen att våga anmäla till tävling, hjärtsmörgåsarna som uppladdning från systeryster (minns du?), lån av bil mamma och pappa, tack för en härlig hund uppfödar-Åsa och framförallt tack LUKAS för att du är du och du är min. Min busiga, galna, tokiga, duktiga och underbara guldklimp!! <3

Självklart höll jag vad jag lovade. På kvällen firades det. Förutom att han fick köttbullar och Dentastix direkt på plats blev det ben på kvällen och såklart glassen. Jag tog rabarberpaj och glass, Lukas valde en stor tallrik med bara glass och ett kex till det. Fin i kanten (eller lydig?! ;) ) som han är var han inte snabb att provsmaka när tallriken stod på bordet. Men hamnade den på golvet blev skålen skinande ren på några minuter. Filmen på det får ni se en annan dag…

Förresten, hittade detta i morgontidningen (Bohusläningen) imorse….Hur ofta pussar du på din hund? Lukas får både x antal varje dag :)

Hålla kurs

torsdag, september 12th, 2013

Tror sällan att lilla jag har särskilt mycket att komma med när det gäller hundträning. Men så kommer det ibland små erbjudanden att hjälpa till på kurser. Tidigare har det varit på agilitykurser. Men i somras fick jag erbjudande att vara hjälpinstruktör på en rallylydnadskurs. Det var jag inte sen att nappa på eftersom det passade med jobbet osv. Tycker man lär sig oerhört mycket. Dels som person, att hålla kurs, prata med folk, komma med tips osv. Och även utvecklas själv inom hundträningen. Om jag petar på de att jobba med sin egna kropp, var tydlig mot hunden, var håller du egentligen handen osv får det mig att tänka till inom min och Lukas träning också. Man lär sig nog lika mycket av att hålla en kurs som att en kurs.

Idag var det en bana uppställd när vi kom till klubben. Jag och Lukas kunde inte låta bli att gå den, utan banvandring. SÅ länge jag har koll på vad skyltarna betyder ska jag ju kunna leda honom igenom vilken bana som helst. Gick galant. Det var rikliga belöningar med köttbullar bara för att få till en riktig rolig banvandring. Det var raka sittande, snabba ligg, bra följsamhet och tempo i spiral och slalom. Verkligen en boost innan kursen drog igång!

Imorgon iaf…. ;)

Efit lördag 7 september

söndag, september 8th, 2013


6.50 Vaknar och känner först inte igen vart jag är (är husvakt åt mamma och pappa)
8.05 Fångar in en busig Chippen som smet ut under staketet och genom häcken in till grannen


9.00 Lördagslyxfrukost: havregrynsgröt och fruktsallad
10.10 Försöker övertala getingar att vara på blommorna och inte surra retandes runt Lukas


11.15 Hämtar paket
12.20 På bibilioteket…av en slump hittar jag denna. Allvarligt?! Hur ofta lånas denna ut?


13.30 Kommer till mormor och morfar. Lukas tur att vara rymling. Dock vet jag alltid var jag kan hämta honom
14.20 Middag!!


15.35 Lilla Hampus bara sover och sover (istället för att vara social)
16.45 Stannar i mataffären på hemvägen. Har ju lovat bjuda på middag när mamma och pappa kommer hem


17.50 Lätt och go middag. Fläskfilé + creme fraiche + grillkrydda = gott!!
19.00 Får se semesterbilder från Spanien


20.15 Reklamunderhållning…
21.25 Chippen diskar, diskar, diskar matskålen


22.20 Kollar film
23.15 Från att ha vaknat i dubbelsäng till att somna på madrass på golvet. Eller snarare golvet om Lukas får bestämma. Han snodde sängplatsen snabbt som attans…
PS…tack för alla grattis!! :) Var även med på KMet i Rally förra helgen. Lukas vart totalt övertaggad, så hela banan gick jag och berömde lugnande och vågade inte heja på honom mer än nödvändigt. Blev tillslut 89 poäng och en fin fjärdeplats :)