Archive for oktober, 2013|Monthly archive page

EFIT söndag 27 oktober

tisdag, oktober 29th, 2013

Så kom ännu en EFIT-dag jag kom ihåg. En dag som innehöll träning, pizzabakning, promenader och inköp :)


5.50 God morgon förbannande vintertid…


7.10 Försöker väcka Lukas
8.15 Långpromenad


9.05 Svär lite över att jag glömt hur man ställer klockan på ugnen
10.00 Provar nyinköpta vinterjacka


10.55 Incheckning till dagens träningspass – Core-träning
12.10 Fyller på med energi


13.00 Hämtar hem Lukas som vart hos pappa
14.15 Påbörjar middagen…


15.10 Provar de nya träningsskorna
16.15 Degen har blivit pizzabotten och lunchlådor för några dagar framöver


17.30 Motsats till morgonpromenaden. Nu är det mörkt och blött ute…
18.50 Någon är på bushumör


20.15 Skruvar ihop pall


21.40 Avslutar med Partaj

Hipp Hipp Hurra på 8-årsdagen

tisdag, oktober 22nd, 2013

Idag är ingen vanlig dag för det är Lukas födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!
GRATTIS på födelsedagen underbara du <3

Dagen har han tillbringat med mamma nere i Göteborg hos min syster, systerson och såklart petiterna. Blivit bortskämd med promenader, skinka, bus och mys. När vi möttes hemma efter jobbet var han superglad. Kan ha berott på att det vankades födelsedagstårta: polarkaka, med leverpastej, köttbullar och blodpudding. Nejdå jag har inte alls en bortskämd hund. Klart den som betyder mest för mig ska ha det mesta och förtjänar lite guldkant på tillvaron.


Eftersom varken jag eller mamma var särskilt sugna på sådan födelsedagstårta slängde jag ihop varsin äppelpaj till oss som serverades med vaniljglass. Är det födelsedag så är det :)

Trevliga grannar

söndag, oktober 20th, 2013

När man flyttar från hus till lägenhet blir det en omställning. Plötsligt har man ju grannar vägg i vägg att ta hänsyn till. Hittills har jag inte fått några klagomål från någon som stör sig på att Lukas tar sina race ibland eller ylar i sömnen. Att han är tyst när han är ensam hemma räknar jag med. Han har aldrig varit någon som låter särskilt mycket.

Någon månad efter att vi hade flyttat in, upptäckte vi att vi fick en trevlig tjej som granne. Stod och pratade med henne en dag och vi kom in på ämnet hund (såklart). Och dra på trissor hon skulle snart få hem sin hund från Portugal. När hunden väl kom på plats blev Lukas såklart direkt störtkär i den söta lilla tiken. Lite träning på gräsmattan utanför huset och en del promenader har vi redan hunnit med. Och Lukas och Ocean (som hon heter) har redan funnit varann :)

En solig promenad

tisdag, oktober 15th, 2013

Ledig dag = sovmorgon? Nej för sjuttsingen, vaknade ju tjugo i sex…suck! Försökte somna om till ljudet av en sovandes och snarkandes Lukas som låg som en kringla i sin säng. Men icke. Kvart över sju försökte jag istället få liv i honom för en lång morgonpromenad. Va, nu redan?! verkade vara hans reaktion. Dimmigt och mörkt var det. Så reflexen på, iaf på hunden. Jag vet, jag borde också haft reflex. Men bättre att en av oss har det än ingen. Och innan vi kom hem från promenaden var dimman borta och solen kikade fram och värmde.

Eftersom jag är ledig idag passade vi även på att njuta av en promenad mitt på dagen. Solen skiner och löven visar sig från sin bästa sida. Fotomotivationen är däremot = noll… :( Men kunde inte låta bli att fota lite på Lukas som njöt i solskenet sittandes på en sten och spanade på alla som gick förbi. På hemvägen är det nästan alltid samma visa bland löven. Man går bland nerfallna löv, han sackar efter lite och vips tar det stopp i kopplet och när man tittar bakåt ser man bara en goldenrumpa upp i vädret och huvudet nere i gräset. Och sedan rullar han runt runt runt :)  Så njuter man av livet en solig höstdag, enligt Lukas.

Plötsligt blev det ett spår :)

lördag, oktober 12th, 2013

Igår kväll när jag var hos mamma och pappa kom viltspår på tal. Insåg att det var på tok för länge sedan sist (minns inte ens när det var). Samtidigt räknade vi ut att älgjakten drar igång på måndag. Därmed kommer skogen invaderas av några enstaka jägare som inte blir glada om man klampar i vägen. Så helt plötsligt hade jag bestämt att ett viltspår skulle läggas idag. Sagt och gjort, så i morse åkte jag upp till mamma och pappa och la spåret. Lukas var kvar hemma i lägenheten. Men på något vis kändes det som han ändå visste vad som väntade honom till kvällen.

Blev ca 450 m långt, 1 bloduppehåll och 3 vinklar. Men när vi gick det (jag, pappa och Lukas) lyckades vi bomma en vinkel men ändå komma smidigt till slutet. Hur det gick till är en gåta men någon blev i alla fall ruskigt glad när han hittade klöven :) Rejält tempo och lite väl stora ringningar i vinklarna som innehåll bloduppehåll. Det långa bloduppehållet gick över ris och dike och där kämpade han lite innan han kom rätt. Så bortsett från att vi alla tre gick fel men ändå kom till slutet ger jag oss själva betyg godkänt!

EFIT fredag 4 oktober

söndag, oktober 6th, 2013


6.45 God morgon Kanelbullens dag!
7.50 Skrapa rutor inför avfärd till jobbet


8.45 Morgonrapport på jobbet
9.45 (och resten av arbetsdagen) Jobb, jobb, jobb


14.30 Jag och kollegan testar vår egna balans
15.35 Slutat jobbet, Stiftelsen – ”En annan värld”, helg, ledighet. Volymen skruvas upp


16.20 Uppladdning för träning, mammas nybakta kanelbullar
17.25 Tränar


18.30 Dusch
19.45 Gör som så många andra på en fredag – äter tacos


20.40 Fortsätter livet som medelSvensson och kollar Dobidoo
21.45 Inte så normal längre, börjar dammsuga hela lägenheten


22.35 ”Kolla vad jag har”
23.25 Packar upp några kvarglömda flyttlådor


00.35 Även Lukas är aktiv och har hjärngympa
01.50 Faktiskt på tiden att gå och sova….Zzzz…