Archive for november, 2013|Monthly archive page

Mitt-i-veckan-mys

torsdag, november 28th, 2013

Har lyxen att vara ledig två dagar denna veckan :) Japp ni läste rätt. Ledig både tisdag och torsdag. Så på onsdagkvällen passade jag och Lukas på att åka hem till mamma för lite mitt-i-veckan-mys. Blev även lussekattbakning. Doftade ljuvligt!! Och smakade lika ljuvligt! Det blev vår fjärde julförberedelse. Har även fixat ljusslinga på balkongväggen (bild kommer), skrivit önskelista och har hemgjord julsnaps som står i skåpet och gottar till sig. Så sakteligen börjar julkänslan infinna sig. Och det är ju på tiden, på söndag är det redan första advent!?!

Hur långt har ni kommit i julförberedelserna?

Satt på jobbet och hade en liten lucka mellan patienterna och kollade lite i en tidning. Vissa forskningresultat är ju extra kul att läsa och man tar fasta på de. Funderar skarpt på att klippa ut den och sätta upp på kylskåpet och titta på den varje gång jag avnjuter en kopp varm choklad :)

Årlig incheckning

torsdag, november 21st, 2013

Är ledig från jobbet idag och jobbade istället extra på mitt förra jobb. Lediga dagar är sällsynta i min kalender i nuläget. Eftersom det är 1 månad sedan Lukas fyllde år är det även dags att ta det årliga besöket hos veterinären för koll och vaccinering. Direkt vi klev innanför veterinärens dörr passade Lukas på att upplysa alla om att han var i huset genom att ”prata” och pipa. Satt i väntrummet och väntade och väntade. Men så tillslut fick vi komma in. Lite koll på slemhinnor, tänder och lyssna på hjärtat och sedan ett stick i nacken. Allt lät och såg bra ut och än en gång fick Lukas beröm för sina fina tänder *stolt* :) Både djursjukvårdaren och veterinären tyckte de såg väldigt fina ut och undrade om jag gjorde något spec med de. Men ne, det kan jag inte påstå. Bra mat, bra gener och bengnagande är det enda som verkar behövas för Lukas.

Medan vi väntade på att få betala passade jag på att väga Lukas. Och vad stannade den på? 33,7kg. Har tyckt att han blivit lite smalare på sistone och det stämde. Hans stadiga vikt brukar vara på 34,6. Har fått in en fin vana att ta långpromenader med grannhunden, så kan med gott samvete öka på maten tror jag. Lukas har ju aldrig varit någon storätare, men nu slinker det allt ner i ett nafs direkt. Så ja, dagens veterinärbesök var lyckat. Även om de på Villa Qrera är supertrevliga, så hoppas vi att vi inte behöver träffa de förrän om ett år då det är dags för den årliga kontrollen.

Efit lördag 16 november

söndag, november 17th, 2013

En dag som innehöll för lite sömn och kalas….


3.20Har legat vaken en timme och kan inte sova…kommer på att det är EFIT
6.20 Har somnat om en stund, men ger upp. Kollar på Mistresses


7.40 Går och ser om fler är vakna i huset. Både jag och Lukas hamnar i mamma och pappas säng för morgonmys med systersonen


8.50 Pappa tog Lukas på promenad så jag snor med mig lilla Elvis på promenad till Bjursjön
10.00 Läser tidningen..


11.30 Ute och gör ärenden och springer på en tävling :)
12.50 Tar igen lite av nattens avsaknad av sömn


14.10 Solsidan
15.30 Redo för att åka på kalas till mormor och morfar


16.45 Syrran försöker hitta sin musikaliska sida och kunna spela på glas :)
18.15 Lukas ska som vanligt ligga där det är som mest trångt


19.40 Gör plankan-utmaning mot morfar. Vinst efter 2,30 minuter. Sedan en kort omgång till med 15kg-Elvis på ryggen
21.10 Pappa får sin försenade Fars dag-present

Tjänster och gentjänster

lördag, november 9th, 2013

Har besök av mamma och pappa ikväll. De har hjälpt till att fixa en del i lägenheten lite gardiner, lite borrning för att få upp spegel och inte minst omtapetsering av fondväggen. Och var får de i utbyte? Jo tre-rätters middag gjord av mig och Lukas. Det kallar jag bra tjänster och gentjänster. De kommer bjudas på sallad till förrätt, därefter blir det morotssoppa med hembakta frallor direkt ur ugnen. Kvällen avslutas med hembakt äppelkaka och vaniljglass. Jag hoppas de blir nöjda :) Lukas hjälper pappa så gott han kan ;)

Titta på katter

söndag, november 3rd, 2013

Igår efter en promenad stod grannen och putsade sina fönster. Och på fönsterbrädan tassade deras svarta innekatt runt. Jag och Lukas stannade och pratade och Lukas brydde sig nada om katten. Insåg att det var stå-still-och-prata-stund och la sig med ryggen mot katten och hittade annat att spana på medan jag stod kvar och pratade med ”katt-matte”. De bor så de har balkongen precis bredvid oss, men Lukas har inte sett katten genom det fönstret även om jag vet att den har spanat på oss. Däremot stod vi utanför balkongerna en kväll och plötsligt sitter Lukas bara och stirrar mot balkongerna och efter ett tag inser jag att han äntligen sett katten. Men när vi stod och pratade där och katten var halvvägs ut genom fönstret någon enstaka meter från oss, var den inte det minsta intressant.

Kollade bilder på mammas telefon och hittade denna filmen på Lukas. Han hade suttit och kollat väldigt länge och intresserat på lejonungarna som lekte. Men det tar ju alltid en evighet innan man hittar en telefon att filma med…

 

IMG 1079 roterad from Caroline L on Vimeo.