Archive for december, 2013|Monthly archive page

God Jul!

måndag, december 23rd, 2013

Det nalkas mot jul. Granen är intagen och klädd, pyntet är uppe, julklapparna är inköpta och inpackade, både julgodis, julsnaps och julmaten är gjorda och provsmakade. Säger tack och hej till sista arbetsdagen och nu är det julledighet med nära och kära. Det enda som saknas är ju då snön…
Men va sjuttsingen vi tar en hembakt ”snöboll” till, sjunker ner i soffan, ena handen ner mot golvet inborrad i Lukas päls, lyssnar på ”Jul igen…” och bara njuter av ännu en julafton.

Vi önskar er alla en riktigt God Jul!

Efterlyses: 25:e timmen

torsdag, december 12th, 2013

Vart tar tiden vägen? Och då menar jag inte bara dagarna fram till jul, utan dygnets timmar. Tillbringar närmare 10 timmar hemifrån för resa till/från jobb och vara på jobbet. Mina lediga dagar har oftast gått åt till att jobba extra. Visserligen självvalt, men vem tackar nej!? Därefter träningen av mig ett antal gånger per vecka och promenader och aktivering med Lukas. Därtill hoppas jag ha lite tid över att tillbringa i soffa/säng och varva ner och sova lite. Så om någon hittar min borttappade 25:e timma på dygnet tar jag tacksam emot den. Hittelön utlovas!

Lukas tycker också vi tillbringar för lite tid tillsammans. I tisdags när jag var hos syrran och bakade och han var i vårt rum hittade vi honom efter ett tag liggandes i sängen på min huvudkudde. Han är inegn sängliggarhund! Härom kvällen när jag varit borta mycket var det någon som smög upp i sängen också. Men inte till fotändan som han brukar, utan han skulle prompt ligga uppe vid huvudkudden med ryggen mot mig. Ja ja tänkte jag, han brukar ju gå ner efter 10 minuter. När jag sedan vaknar till efter en halvtimme är det någon som ligger på rygg bredvid mig och snarkar ljudligt <3 Tog ytterligare en halvtimme innan han vaknade till och tyckte det räckte med mysande och gick och la sig i sin säng. Ser framemot liiiite julledighet och ha tid att varva ner och mysa med honom riktigt ordentligt.

Hej Sven!

fredag, december 6th, 2013

Så har lilla stormen Sven dragit förbi. Rejäla vindar och blandad nederbörd. Och ett tunt litet snötäcke låg igår kväll på marken för lite nosbökning och rullande för Lukas :) Längtar redan tills det kommer mer!! Har ni fått snö?

söndag, december 1st, 2013

När första ljuset brinner
Står julens dörr på glänt
Och alla är så glada
Att fira få advent

Då var det dags för nedräkning till julen på riktigt. Första advent och första december. Varit iväg på hundträff där Lukas fått hälsa och småbusat med nya bekantskaper. Sedan trevlig lunch och fika på café med grannen. Dags för första avsnittet av julkalendern också. Till det blev det såklart en lussekatt :)