Archive for januari, 2014|Monthly archive page

Farliga broar

torsdag, januari 23rd, 2014

Att gå över broar där bilar kör under - inga problem.
Att gå längs med Bäveån i stan – inga problem.
Att gå på en bro över Bäveån – skitfarligt!

Ja, just nu har Lukas de tankarna i sitt huvud. Började helt plötsligt en dag när vi gick som vanligt. Gick över en bred bilbro. Och han stannar till någon sekund. Fortsätter gå som inget hänt. När vi sedan skulle gå över en smalare gångbro över vattnet var det tvärstopp. Då menar jag verkligen handbromsen är dragen, parkeringsläge och 35 kg rör sig inte ur fläcken. Försökte lite olika tekniker för att få honom att gå men inget fungerade. Så det blev att utnyttja muskelkraft. Nej nej inte dra eller putta honom….Gick en bit bort och lyfte helt enkelt upp honom, bar honom till mitten på bron och så fick han själv gå av åt det håll vi skulle. Rätt eller fel kan diskuteras men det fungerade.

Därefter har han krånglat med broarna. Sitter jag på huk någon halvmeter-meter fram kommer han småsmygandes och så får vi helt enkelt gå decimeter för decimeter på huk. Folk måste tro att jag är helt dum i huvudet. Eftersom vi tar många promeander i stan har vi ett antal broar över Bäveån som vi kan traska fram och tillbaka på. Inte varje dag, det finns inte tid eller ork för det. Och jag känner hellre några omgångar där vi båda har tid, tålamod och att det lyckas än att det bara blir frustration. Idag när vi gick så gick det lite bättre på en av broarna. När vi sedan bara skulle passera en av broarna hittade han handbromsen igen….Ingen aning om vad som skrämt honom eller gjort att han dragit den parallellen att bro över vatten = farligt.

Har även varit lite ajsing vajsing med att gå nere i källaren, vid tvättstugan och förrådet. Bor ju i stort lägenhetshus så källaren är en sådan där lång smal korridor med cementgolv och några brunnslock. Jag vet att jag en gång när vi nästan precis flyttat in råkade trampa lite väl hårt på en sådan så han studsade till. Ingen bra start. Men det bearbetas också, försöker en gång om dagen och det går sakta men säkert framåt. Tills han helt plötsligt får för sig att det är farligt igen. På något sätt ska vi iaf lyckas lösa det. Hej o hå hjärnspöken, putsväck och försvinn från min hund. Tack!!

Bilder från jul

söndag, januari 5th, 2014

Hoppas ni alla haft en trevlig jul och nyår :) Bilder från nyår kommer om några dagar.