Archive for december, 2014|Monthly archive page

God Jul!

onsdag, december 24th, 2014

För nio år sedan…

tisdag, december 16th, 2014

Alldeles ypperlig dag att väcka bloggen till liv igen :)
För exakt nio år sedan satt jag då i skolan och fick ett sms om att vi skulle ner mot Halland efter lunch och titta på valparna. Observera TITTA! Vi visste att en troligen skulle bli vår, men vi skulle ju tillbaks och hämta honom nästa vecka. Jo tjena eller hur, vi vet ju alla hur det blir när man säger så…

Det resulterade såklart i att den lilla 6kg virvelvinden följde med oss. Och där har han nu varit sedan dess.
Och hjälp vad han har förgyllt mitt liv de senaste 9 åren. Vad skulle jag göra utan honom?! Hur fasen hade livet sett ut då?
- Jag hade nog sluppit vara ute på promenader i ösregn, +30 eller -20, vindar som får en chihuahua att lätta från marken. Men jag hade då heller aldrig uppskattat naturen så mycket jag gör nu.
- Jag hade sluppit ha blod och klövar i frysen eller förklara varför mina fingrar luktar köttbullar i flera dagar. Men jag hade då aldrig upplevt vilken glädje det innebär att se sin hund lyckas med något vi båda älskar.
- Jag hade troligen sluppit ha en klädroller och dammsugare som bästa vän. Men jag hade då aldrig lärt mig att varm päls är det mjukaste som finns för ett par fingrar.
- Jag kunde ha sovit fler nätter utan att bli väckt av yl, skällande drömmande hund eller någon som väcker mig med svansduns. Men jag hade inte kunnat hålla min näsa nära hans öron och andas in doften av sovande hund.
- Jag hade varit mer obunden, kunnat göra vad jag vill, komma hem när jag vill. Men jag hade inte möts av en virvelvind som studsar av glädje oavsett hur länge jag varit borta. Som får mig på bra humör oavsett hur piss man mår.
- Jag hade antagligen aldrig mer upplevt känslan av att älska en varelse så mycket. Att ha något i livet som betyder mer än mitt egna.
- Och jag hade inte haft en varm hund liggandes bredvid mig, lätt snusande i sömnen. Som när han tittar på mig med sina mörka ögon får mitt hjärta att smälta.
Min älskade tokiga fantastiska klumpiga pussglada flamsiga valpiga mysiga underbara LUKAS! Du förgyller mitt liv varje dag och kommer alltid göra det <3

The One And Only