17Jun/116

Lydig? Javisst…ibland

Ibladn undrar jag hur Lukas tänker när jag säger åt honom att göra något. Körde igenom lite fritt följ, ställande/läggande under gång och inkallning i trädgården på skoj igår. Bara lite beröm och inget pet med rätt position utanv i körde bara på. Ett antal gånger sprang han istället iväg eller bara la sig ner på gräset och spelade korkad och rullade runt *suck*

Däremot i skogen på kvällspromenaden utspelar sig följande..Det är varmt, Lukas flämtar och tungan är lång. Vi går förbi en vattenpöl och jag mumlar lite på skoj ”gå och lägg dig” det ser nästan ut som att han är på väg att lägga sig, men i sista stund hejdar jag honom..det är ju trots allt en rätt smutsig pöl och badkruka som han är så skulle han väl ändå inte våga. Men vid nästa pöl testar jag och säger ”gå och lägg dig”. Och vem traskar i vattenpölen och lägger sig?! Och inte bara ett snabbdopp och sedan upp igen utan han ligger kvar tills jag säger att vi ska fortsätta gå. Så ja, innerst inne är han nog rätt lydig och bara skiter i att göra det jag säger ibland ;)

För övrigt tog jag mig i går en sväng upp till hunddagiset i stan. Var och masserade ägarens hund under min utbildning till hundmassör några gånger. Världens mysigaste berner sennen-pojk. Passade även på att sätta upp en lapp där ifall dagishundägarna ville ge sin hund en massagestund :) Insåg även hur mysigt det är att vara på hunddagis. Träffa massa olika raser och personligheter och få chans att bara sitta och titta på de när de leker och stojar dagarna långa. Inte konstigt att många skulle kunna tänka sig att jobba på hunddagis.

Nu, ut i en regnig skog för promenad…senare får det nog bli ett träningspass med hopprepet. Många som ville ha filmbevis om vi lyckas :) Dock är jag i nuläget tveksam till hur det kommer gå. Lukas verkar mer intresserad av att ta tag i handtagen istället för att hoppa över repet ;)

TREVLIG HELG!

6 Responses to “Lydig? Javisst…ibland”

 1. Annika skriver:

  Jag bara ÄLSKAR dina berättelser om Lukas! Det är nämligen så att det är rätt träffande beskrivningar av Gilbert också. Det kunde vara honom du skrev om, så träffande är det. Underbara gosehundar, men inget att gå på lydnadstävlingar med…..de gär det dom vill NÄR dom vill och ibland vill dom det vi vill, samtidigt :-) ))
  Kramar till Dig OCH goseLukas

 2. Vevve skriver:

  Hihi som vanligt lyssnar de bara när de själv vill….nä bara skojar jag vet ju att ni är jätteduktiga. Men ibland undrar man om de har knäck i lurarna, eller bara jävlas med en. Nä tack det kanske är en snigel man kan äta men den kommer inte nära min mun heller :) . Kram

 3. Alma skriver:

  Vilken härlig hemsida, och vilka underbara beskrivningar på en hund lik min egen!! Här ska vi kika in ofta :)
  /Alma med goldenpojken Julius

 4. Emma skriver:

  Ja det var riktigt skoj uppe i stockholm! Skönt att komma iväg lite! Kul att se många raser som jag aldrig tidigre sett, funderar på vad man ska ha för ras sen oså! Inte för att det ska bli just nu, men fundera kan man alltid.

  Han vet nog precis vad han ska göra, han muppar sig säkert bara! :P haha

 5. Haha, han är ju bara för härlig Lukas =) Men han kanske vill hålla i hopprepet när ni hoppar ;)

 6. Anna&Trion skriver:

  Hahaha! Där fick du! Testa den snälla goldenkillen på det viset med att lägga sig i smutsiga vattenpölar för att sätta honom på prov! Det var nog ett långfinger och ett hånflin när han gick och la sig i pölen och tänkte ”jaja, det är inte JAG som får städa!” ;) HAhaha

  Åh, vet du vad? Min kompis har börjat jobba med sitt hundtrim på hunddagiset i Uddevalla – Sandra heter hon! Om du lämnar in honom till henne garanterar jag dig att han blir snygg! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>